Абе колеги айде за да не пускам НОВА тема и да задръствам форума да драсна и аз по моя въпрос който е сходен.
Начи предлагат ми Венто тука в Германия. Мотора е ААZ . Колата е старичка 92ра година. Начи в БГ имаме ТДИ ма кат нещо се преебе и баща ми полудява. То са си 1000 неща като сензори които могат да изключват турбото и т.н. а ния и така на касмет се набутахме с едно ТДИ което едва оправихме ма сега мърка (много пари обаче глътна) Та бащата си иска да е повече механика и да си го настройва на слух

Вентото днес го карах (то е собсвеност на шефа) На километража седи 201 хиляди КМ ма аъ кат знам колко го е карам смятам че е верно (само градско се вози) На 120 000 преди неколко годинки обаче е сменян мотора с нов! Днес кат го запалих на студен старт тръгна без проблеми след 1 подгряване. След това гасих палих (без подгряване още не беше топъл мотора) и нямаше проблеми. Празния ход е спокоен. Като му дам яко газ наместо не пуши а и бързо доста бързо вдига оборотите. Мотора е сменян във VW сервиз и има некви документи за това нещо. Отзат на ауспуха нямаше да цапа масло. Отворих да погледна въздушния филтър дали е зацапан с масло ако примерно турбото е зле и да хвърля масло (малеее колко имах преди на ТДИто) и филтъра е чист. Турбото си свирка....спирачки ОК. Отстрани е закачано и е боядисвано малко нескопосано и бие на очи ма не е много. Екстри нема много ...серво централно...имобилайзер. Салона е чист и запазен. Друго не се сетих да му гледам. Като дам газ и набира добре...даже доста добре. Ааа има и евро 2. Преправяно е в сервиз от евро 1 на евро 2 (има и затова документи)
Иска му 1400 евро което с мито ако плащам в БГ ше ми излезе около 4500-4700 лв. крайна цена. Кофти само че е 92ра декември месец (за малко да е 93та ма ей на мнгоо бързали да го направят

)
Аз принципно НЕ се занимавам все още с внос на коли обаче искам да се прибера тая зима с КОЛА до БГ че много боклуци съм помъкнал и ми се ще да го взема пък после като се прибера може и да го пусна за ПРОДАЖБА. А и какво ми говорят много хора че след нова година колите щели да поскъпнат та сега и това му мисля. както и да е.
Вие на мое място как бихте постъпили _ Купувам или се Отказвам?
Все пак има вещи лица по форума та ми се ще съвет. Аз търсих и ТДИта ма много издухани бре братче

Начи свестна кола под 99та година нема
Предварително благодаря