Голф 3 (разбира се) TDI 90 PS и TD 75 PS

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 24 сеп 2006 10:16

От моя гледна точка, предимствата на TDI то са осезаеми при каране и разход на гориво само че има някои проблеми...

(-) 1 по висока цена
2 по скъпа подръжка - имам в предвид различните сензори и датчици с по солени цени които при по старите коли имамт своиството да се предават
3 Липса на квалифициран персонал ( достатъчно) които наистина да разбира в тънкости тези "по нови" двигатели

(+) 1 по голяма "тяга" ;)
2 по нисък разход
3 по лесна диагностика на проблемите
4 това е бъдещето - TD вече е морално остаряло и няма бъдеще

има и друго ама това ми се вижда основното..... Успех
п.с А бе важното е късмета ти я да ти падне едно TD без проблеми, жалено и хранено със свястно масълце навреме па нека ти е зле :)

lamerko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lamerko » Нед 24 сеп 2006 10:45

Ами колата е без екстри, на 250 000 км както казах вече и е 95 година. В отлично техническо състояние и ми я дават за 4500 лв.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 24 сеп 2006 14:43

Ми ако си сигурен че наистина е читаво няма какво да му мислиш(друг е проблема дали наистина е).Както ти казах за 6000 лв. можеш да вземеш само някое проскубано италианско ТДИ дет са му зели живота и още в началото ша ти дръпне 500 лв. ремеонти демек 6500 :cry: А разликата в разхода 1л./100 км. се сещаи кога ще я избиеш.Освен това ако си мераклия сложиш кулер и пипнеш помпата и на варвене ще я пооправиш работата.Верно че като мотор ТД и ТДИ място за сравнение няма ама ако нямаш толкова пари винаги е за предпочитане читаво ТД отколкото умряло ТДИ.Имаи обаче в предвид че "тънкана" колите винаги крият опасност,а и не сам сигуен по запознатите колеги трябва да кажат има ли 95-та ТД?Кога е внесена колата и има ли сервизна книжка?

lamerko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lamerko » Нед 24 сеп 2006 17:12

Някой може ли да ми даде каталожните данни за разхода на този двигател :?:

Потребителски аватар
Jetman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetman » Нед 24 сеп 2006 17:41

Ами на този сайт, който колегите дадоха го има разхода http://www.doppel-wobber.de/ , но просто си го пропуснал!
ОК ето колко гори 1.9TD AAZ двогателя: извън града 4,7/100км при 90км/ч, 6,5/100км при 120км/ч и при градски цикъл 7,4/100км
Сравнено с ТДИ е много, но то затова цената на колата е чувствително по-ниска :wink:

lamerko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lamerko » Нед 24 сеп 2006 20:07

Разхода е доста смущаващ като се обърне внимание на цените на горивата. Дизела вече е по-скъп от 95 :shock . До колкото знам и бензиновите коли дават такъв разход 7/100 и не виждам какво и е хубавото на дизеловата кола. Освен парното де :wink: .

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 24 сеп 2006 20:19

lamerko написа:До колкото знам и бензиновите коли дават такъв разход 7/100 ...

Напротив. Бензиновите голфове със сходен като к.с. двигател дават доста по голям разход - поне 9, за зимата да не говорим.
Аз съм карали двата вида двигатели на Г3 - имал съм и GTD - 75 к.с. и TDI - 90 к.с. Разликата е от небето до земята. Плюсовете са изцяло за TDI-то, като това за по - скъпата поддръжката не е много вярно, защото на практика се компенсира от по - ниския разход /ок. 1/100 по - нисък разход в полза на TDI. Успех в избора :да:

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Нед 24 сеп 2006 20:20

Дизела вече е по-скъп от 95 Shocked . До колкото знам и бензиновите коли дават такъв разход 7/100 и не виждам какво и е хубавото на дизеловата кола. Освен парното де Wink .

Колега , не се обиждам на TD ама се вижда че май досега печка не си карал, още по малко ТДИ . Само едно ще ти кажа - в голяма грешка си. Разхода, дето ти го е дал колегата по нагоре е за пасат ( като моя) дето е 1400 кила.... ела с такова тлъсто чудо да гориш по 7 на 100 градско бензин , па да ти река бравос ( както казал Бай Ганя на ..еди кои си :) ) На дизела номера е да запали - направи ли го - ще те закара където си тръгнал :) ама ти си знаеш де само си отваряи очите,че иначе каквото и да вземеш много ще :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 24 сеп 2006 22:35

Ама и бензин маи не си карал много много щото бензинов ако ти даде градско 7 ще си шампион по икономичност.Бензина може да направи 7 при постоянна скорост от 90-100 ама там ТД прави 5 и това се случва мнооого рядко.

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Пон 25 сеп 2006 8:46

Каталожните данни за градско на 1.9ТД са:
за Пасат - 7.9
Венто - 7.5
Голф3 - 7.4
!!!!!!!
Отделен е въпроса 4е си горят по-малко според мен.Имах Венто с такъв мотор, брат ми - Пасат - разхода определно е по-нисък!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 25 сеп 2006 10:49

Тези разходи са много относителни.Градското е мнооооого разтегливо понятие.Плюса им е че можеш поне процентно да сравниш един спрямо друг моторите щото всички са мерени при едни и същи условия.

Потребителски аватар
Jetman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetman » Пон 25 сеп 2006 13:25

Ако човека има достатъчно пари и кара доста-само TDI, но ако върти 5-10к км на година и AAZ не е лош вариант, а и все пак той идва на цената на бензиновите модели - което е доста по-евтино от TDI. По-интересно е като надеждност как ще се представи спрямо TDI. Някой ако има статистически данни от TUV например да поства :)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 25 сеп 2006 16:31

Мисля че нещата ще са 1 към 1 с некви нюанси.ТДИ се развърта на по малки обороти демек ще е по-малко тормозено,впръсква на два пъти и е по плавно,има кулер което малко от малко охлажда моторо.Въпроса с електрониката е спорен верно нема маистори в БГ,ама и центровките и износването на механиката не са за предпочитане.Иначе ТД е с по малко коне и се води "уж" дефорсиран.

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Пон 25 сеп 2006 20:37

Само да вметна като за последно ;) - хубаво е че ТДИ то е по резачка, ама и затова вероятноста да е поиздухано е по голяма (все пак е 2 ра употреба) докато AAZ то с неговите 75 магаренца е малко вероятноста да го е ползвал някои спортист... 8) ако е поразклечено ще е от много път или лоша поддръжка ( коетое без значение по каква причина е сдухан - важното е че е сдухан :? )
пс : за разхода е така наистина е бил 7.9 :oops: ама вероятно поради липсата на динамика колите с тези мотори не се издуват и затова мисля, че наистина разхода не е толкова а по малък ...) за зимата не говоря де :lol:

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Чет 23 ное 2006 17:10

Абе колеги айде за да не пускам НОВА тема и да задръствам форума да драсна и аз по моя въпрос който е сходен.

Начи предлагат ми Венто тука в Германия. Мотора е ААZ . Колата е старичка 92ра година. Начи в БГ имаме ТДИ ма кат нещо се преебе и баща ми полудява. То са си 1000 неща като сензори които могат да изключват турбото и т.н. а ния и така на касмет се набутахме с едно ТДИ което едва оправихме ма сега мърка (много пари обаче глътна) Та бащата си иска да е повече механика и да си го настройва на слух :lol: Вентото днес го карах (то е собсвеност на шефа) На километража седи 201 хиляди КМ ма аъ кат знам колко го е карам смятам че е верно (само градско се вози) На 120 000 преди неколко годинки обаче е сменян мотора с нов! Днес кат го запалих на студен старт тръгна без проблеми след 1 подгряване. След това гасих палих (без подгряване още не беше топъл мотора) и нямаше проблеми. Празния ход е спокоен. Като му дам яко газ наместо не пуши а и бързо доста бързо вдига оборотите. Мотора е сменян във VW сервиз и има некви документи за това нещо. Отзат на ауспуха нямаше да цапа масло. Отворих да погледна въздушния филтър дали е зацапан с масло ако примерно турбото е зле и да хвърля масло (малеее колко имах преди на ТДИто) и филтъра е чист. Турбото си свирка....спирачки ОК. Отстрани е закачано и е боядисвано малко нескопосано и бие на очи ма не е много. Екстри нема много ...серво централно...имобилайзер. Салона е чист и запазен. Друго не се сетих да му гледам. Като дам газ и набира добре...даже доста добре. Ааа има и евро 2. Преправяно е в сервиз от евро 1 на евро 2 (има и затова документи)

Иска му 1400 евро което с мито ако плащам в БГ ше ми излезе около 4500-4700 лв. крайна цена. Кофти само че е 92ра декември месец (за малко да е 93та ма ей на мнгоо бързали да го направят :lol: )

Аз принципно НЕ се занимавам все още с внос на коли обаче искам да се прибера тая зима с КОЛА до БГ че много боклуци съм помъкнал и ми се ще да го взема пък после като се прибера може и да го пусна за ПРОДАЖБА. А и какво ми говорят много хора че след нова година колите щели да поскъпнат та сега и това му мисля. както и да е.

Вие на мое място как бихте постъпили _ Купувам или се Отказвам?

Все пак има вещи лица по форума та ми се ще съвет. Аз търсих и ТДИта ма много издухани бре братче :evil: :evil: :evil: Начи свестна кола под 99та година нема :evil:

Предварително благодаря

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”