Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот k_garchev » Пон 16 яну 2012 18:22

От 10 дена смогнах и аз да "сложа" зимните гуми-Marshal!Много съм доволен!Обмислям оферта от пътното да ми сложат гребло отпред mhihi !Като тръгна за работа да помагам :Mr Green Fun !Много добри гумета са!

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пон 16 яну 2012 18:27

дебица eusa

powerade
Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
Двигател: AHF 2000

Мнениеот powerade » Сря 18 яну 2012 15:23

Втора зима с RIGDON MS178(немския регенерат). Просто перфектни. Представям си само какво ли може оригиналния Континентал. На няколко пъти съм събирал очите на хората откъде издрапвам. Даже и 2 баса съм печелил. Протекторът тип пчелна пита е много добър явно. На сухо са супер също. Единствено на мокро леко се предават ама няма пълно щастие.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Сря 18 яну 2012 16:18

garfield написа:някой има ли мнение за кумхо кв 17 ?

мнение + mhihi
само дето са стар модел вече доста
моите са на 3 сезона вече и съм доволен,мисля че ще им е последен сезон това
не са някакъв връх, но се справят сравнително добре и на сняг и на дъжд и на киша.
на баща ми на колата сложих кв23 и той е доволен

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Сря 18 яну 2012 17:57

Най-накрая едвам намерих Continental ContiWinterContact TS800 195/50/15. Избрах ги защото нямаше нито 1 лошо мнение и са номер 1 на АДАК тестовете. http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821

Мога да кажа, че съм страшно доволен. Надхвърли очакванията ми и даже е по тиха гума от летните ми :o

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Сря 18 яну 2012 18:02

powerade написа:Втора зима с RIGDON MS178(немския регенерат). Просто перфектни. Представям си само какво ли може оригиналния Континентал. На няколко пъти съм събирал очите на хората откъде издрапвам. Даже и 2 баса съм печелил. Протекторът тип пчелна пита е много добър явно. На сухо са супер също. Единствено на мокро леко се предават ама няма пълно щастие.

Пчелната пита е от ContiWinterContact TS800 , но шарката е друга - бъди сигурен , че и каучука не е същия - аз съм с такива и съм супер доволен , за Rigdon не четох добри отзиви , но ти си знаеш

Потребителски аватар
MyPa_TpuO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MyPa_TpuO » Сря 25 яну 2012 17:31

JC написа:Караш различни коли с различни гуми, а карал ли си една кола с 3 или 4 вида гуми ..че от кола до кола и от джип до кола има голяма разлика, както и в размерите... от 15 до 20 цола също ... :wink:
И от кола 20 или 19 цола до джип 19 или 20 има пак голяма разлика ...щото и аз така съм карал , но впечатленията си ги вадя от личната ми кола, на която съм слагал различни нови и един размер зимни гуми :да:

Малко като оффтопик да се включа (и почти като за 'Здрасти', тъй като май ми е първо мнение). Абсолютно съм съгласна с това. За старото ми Пежо (205, 1.9D, 86 набор) дори с 2 Дейтън на предните колела и 2 всесезонни (относително старички на 3-4 годинки за последен сезон) на заедните, бях хипер стабилна на пътя..
И от друга страна с 4 нови зимни гуми, пак Дейтън (тъй като бях останала с положително впечатление от Пежото) с Поло-то ми II, 1.3, 91ви набор, 75 коня бензин, съм като на брутална пързалка. Гумите са съвсем нови.

Не съм и чак толкова наясно с нещата, това което разбирам е, че има значение колко е висок центъра на тежестта на една кола. И Полото ми определено се справя много зле през зимата. Това е и една от причини да го сменя (освен факта, че е по-старичка кола, иска ми се вече хидравлика на волана и 4 врати..). Искрено се надявам новото Поло (1.9D, 99г.) да не ме подлъже, че хич не обичам да се пързалям прекалено много през зимата.
И сега съм в чуденка какви точно обувки да му сложа.. Че до края на другата седмица е в бокса, а трябва да се кара все пак. Пък за почти всички гуми - дори в по-високите класове, се казват и кофти неща. Та май пак ще карам с пръст във въздуха и ще харесвам на място.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Сря 25 яну 2012 18:44

MyPa_TpuO написа:
JC написа:Караш различни коли с различни гуми, а карал ли си една кола с 3 или 4 вида гуми ..че от кола до кола и от джип до кола има голяма разлика, както и в размерите... от 15 до 20 цола също ... :wink:
И от кола 20 или 19 цола до джип 19 или 20 има пак голяма разлика ...щото и аз така съм карал , но впечатленията си ги вадя от личната ми кола, на която съм слагал различни нови и един размер зимни гуми :да:

Малко като оффтопик да се включа (и почти като за 'Здрасти', тъй като май ми е първо мнение). Абсолютно съм съгласна с това. За старото ми Пежо (205, 1.9D, 86 набор) дори с 2 Дейтън на предните колела и 2 всесезонни (относително старички на 3-4 годинки за последен сезон) на заедните, бях хипер стабилна на пътя..
И от друга страна с 4 нови зимни гуми, пак Дейтън (тъй като бях останала с положително впечатление от Пежото) с Поло-то ми II, 1.3, 91ви набор, 75 коня бензин, съм като на брутална пързалка. Гумите са съвсем нови.

Не съм и чак толкова наясно с нещата, това което разбирам е, че има значение колко е висок центъра на тежестта на една кола. И Полото ми определено се справя много зле през зимата. Това е и една от причини да го сменя (освен факта, че е по-старичка кола, иска ми се вече хидравлика на волана и 4 врати..). Искрено се надявам новото Поло (1.9D, 99г.) да не ме подлъже, че хич не обичам да се пързалям прекалено много през зимата.
И сега съм в чуденка какви точно обувки да му сложа.. Че до края на другата седмица е в бокса, а трябва да се кара все пак. Пък за почти всички гуми - дори в по-високите класове, се казват и кофти неща. Та май пак ще карам с пръст във въздуха и ще харесвам на място.

За зимни гуми за повече проходимос пише в книгите, че трябва да са по тънки и малко по високи :deal

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Сря 25 яну 2012 19:12

vaiper 1 написа:За зимни гуми за повече проходимос пише в книгите, че трябва да са по тънки и малко по високи :deal

Проходимоста на една гума е строго индивидуално понятие за конкретния размер! Колкото и добра да е една гума според класациите, все ще се намерят хора дето да не я харесват. И обратното - колкото и лоша да е, пак ще има хора дето да я харесват.
Но въпреки марката и модела на гумите, независимо колко са хвалени, е добре да се кара разумно. 3 минути по-рано не решават проблема!

cecoa1
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
Двигател: AVF

Мнениеот cecoa1 » Сря 25 яну 2012 19:37

Аз съм с ContiWinterContact TS830, вече трети сезон(вероятно последен). От тогава все са си на челните места в класацията на ADAC и то точно моя размер (195/65 R15).
Доволен съм, но мисля следващите да са Michelin(същото и за летните, ама там от PremiumContact2), така за проба :D . Не съм богат, но си купувам винаги от топ-марките и мисля, че си струва. Но от друга страна, е добре да се поддържат и конкурентите, за да имат стимул големите да си поддържат качеството 8) .
С две думи, съвета за неспециалисти(като мен :roll: ) е да се вземат най-скъпите възможни и възможността за грешка ще клони към нула. :D
При по-разпространените размери, разликата в цените не е много голяма от най-скъпите до средната. И като я разхвърлим за три-четири години ползване, се получава съвсем приемлива сума за година(на фона на горива, данъци и такси 8) ).

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Сря 25 яну 2012 19:46

joromnt написа:
vaiper 1 написа:За зимни гуми за повече проходимос пише в книгите, че трябва да са по тънки и малко по високи :deal

Проходимоста на една гума е строго индивидуално понятие за конкретния размер! Колкото и добра да е една гума според класациите, все ще се намерят хора дето да не я харесват. И обратното - колкото и лоша да е, пак ще има хора дето да я харесват.
Но въпреки марката и модела на гумите, независимо колко са хвалени, е добре да се кара разумно. 3 минути по-рано не решават проблема!

Много сте прав колега :beer Казах мнението си като принцип за проходимост на 1 зимна гума но вие което казвате е наи правилното решение :deal

Потребителски аватар
MyPa_TpuO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MyPa_TpuO » Сря 25 яну 2012 20:27

joromnt написа:Но въпреки марката и модела на гумите, независимо колко са хвалени, е добре да се кара разумно. 3 минути по-рано не решават проблема!

Абсолютно ;) За съжаление последните дни по улиците все засичам ударени коли от желание да се правят на състезатели през зимния сезон.. И нали е хлъзгаво - още повече верижни катастрофи.

И все пак - наистина бих предпочела да внимавам, но и аз самата да съм малко по-спокойна на пътя ;) Стабилността на колата (и гумите също) ми осигурява в някакъв % това :Mr Green Fun

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 25 яну 2012 20:39

Вземи скъпа марка гуми и така ще остане факторът майсторлък при кофти условия :beer Тъй де, гумите няма да са ти оправдание, че е поднесла колата. mhihi

Потребителски аватар
svetkata_89
Автомобил: GOLF 3 20Yahre
Двигател: AFN

Мнениеот svetkata_89 » Чет 26 яну 2012 1:59

Vantage написа:Lassa Snoways 2+ 175/70/13

Втора година се представят много добре, доволен съм. Единствено може би, на сухо са малко по-шумни.

колега аз съм с такива но след 3-тата година ги махай иначе гумата е кадърна

ILIO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ILIO » Чет 26 яну 2012 3:35

N1P0 написа:Най-накрая едвам намерих Continental ContiWinterContact TS800 195/50/15. Избрах ги защото нямаше нито 1 лошо мнение и са номер 1 на АДАК тестовете. http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821

Мога да кажа, че съм страшно доволен. Надхвърли очакванията ми и даже е по тиха гума от летните ми :o

Потвърждавам мнението на колегата. Аз съм с такива и мога смело да заявя че това е най-яката зимна гума която съм карал някога! :bowdown

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”