garfield написа:някой има ли мнение за кумхо кв 17 ?
powerade написа:Втора зима с RIGDON MS178(немския регенерат). Просто перфектни. Представям си само какво ли може оригиналния Континентал. На няколко пъти съм събирал очите на хората откъде издрапвам. Даже и 2 баса съм печелил. Протекторът тип пчелна пита е много добър явно. На сухо са супер също. Единствено на мокро леко се предават ама няма пълно щастие.
JC написа:Караш различни коли с различни гуми, а карал ли си една кола с 3 или 4 вида гуми ..че от кола до кола и от джип до кола има голяма разлика, както и в размерите... от 15 до 20 цола също ...![]()
И от кола 20 или 19 цола до джип 19 или 20 има пак голяма разлика ...щото и аз така съм карал , но впечатленията си ги вадя от личната ми кола, на която съм слагал различни нови и един размер зимни гуми![]()
MyPa_TpuO написа:JC написа:Караш различни коли с различни гуми, а карал ли си една кола с 3 или 4 вида гуми ..че от кола до кола и от джип до кола има голяма разлика, както и в размерите... от 15 до 20 цола също ...![]()
И от кола 20 или 19 цола до джип 19 или 20 има пак голяма разлика ...щото и аз така съм карал , но впечатленията си ги вадя от личната ми кола, на която съм слагал различни нови и един размер зимни гуми![]()
Малко като оффтопик да се включа (и почти като за 'Здрасти', тъй като май ми е първо мнение). Абсолютно съм съгласна с това. За старото ми Пежо (205, 1.9D, 86 набор) дори с 2 Дейтън на предните колела и 2 всесезонни (относително старички на 3-4 годинки за последен сезон) на заедните, бях хипер стабилна на пътя..
И от друга страна с 4 нови зимни гуми, пак Дейтън (тъй като бях останала с положително впечатление от Пежото) с Поло-то ми II, 1.3, 91ви набор, 75 коня бензин, съм като на брутална пързалка. Гумите са съвсем нови.
Не съм и чак толкова наясно с нещата, това което разбирам е, че има значение колко е висок центъра на тежестта на една кола. И Полото ми определено се справя много зле през зимата. Това е и една от причини да го сменя (освен факта, че е по-старичка кола, иска ми се вече хидравлика на волана и 4 врати..). Искрено се надявам новото Поло (1.9D, 99г.) да не ме подлъже, че хич не обичам да се пързалям прекалено много през зимата.
И сега съм в чуденка какви точно обувки да му сложа.. Че до края на другата седмица е в бокса, а трябва да се кара все пак. Пък за почти всички гуми - дори в по-високите класове, се казват и кофти неща. Та май пак ще карам с пръст във въздуха и ще харесвам на място.
vaiper 1 написа:За зимни гуми за повече проходимос пише в книгите, че трябва да са по тънки и малко по високи
joromnt написа:vaiper 1 написа:За зимни гуми за повече проходимос пише в книгите, че трябва да са по тънки и малко по високи
Проходимоста на една гума е строго индивидуално понятие за конкретния размер! Колкото и добра да е една гума според класациите, все ще се намерят хора дето да не я харесват. И обратното - колкото и лоша да е, пак ще има хора дето да я харесват.
Но въпреки марката и модела на гумите, независимо колко са хвалени, е добре да се кара разумно. 3 минути по-рано не решават проблема!
joromnt написа:Но въпреки марката и модела на гумите, независимо колко са хвалени, е добре да се кара разумно. 3 минути по-рано не решават проблема!
Vantage написа:Lassa Snoways 2+ 175/70/13
Втора година се представят много добре, доволен съм. Единствено може би, на сухо са малко по-шумни.
N1P0 написа:Най-накрая едвам намерих Continental ContiWinterContact TS800 195/50/15. Избрах ги защото нямаше нито 1 лошо мнение и са номер 1 на АДАК тестовете. http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821
Мога да кажа, че съм страшно доволен. Надхвърли очакванията ми и даже е по тиха гума от летните ми
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 31 госта