За и против 4 зимни гуми?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Сря 20 сеп 2006 9:12

Съгласен съм с мненията на Miki и silent. Разбира се, че 4 нови зимни гуми и то маркови е най-добре, но не всеки може да си го позволи... Все пак говорим за 450-500 лв и отгоре... Аз досега карах с 2 много добри зимни отпред и летни отзад. Не мога да твърдя, че е удачен вариант, но в екстремните ситуации на снежни бури и заледявания просто не се навирам между шамарите и се придвижвам с обществения транспорт. Съвсем друго стоят нещата, ако имате редовни "кросове" по Хемус, където често стават изненади с пътната настилка край Витиня...
Но никога не трябва да се прави компромис, това е най-важното :!:

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Сря 20 сеп 2006 9:44

И аз карам с 2 чисто нови зимни отпред и летни отзад. Не съм имал абсолютно никакви проблеми! Просто съм си изработил определен модел на шофиране. Винаги съм с една предавка по-надолу (от колкото лятото) и с възможност да подам газ.
По "баир" проблем не съществува, а по равно и надолнище внимателно и по-бавничко.
Все пак това е предимството на предното предаване :wink:

п.п.някой да е виждал кон да е впрегнат зад каруцата и да я тика 8)

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Сря 20 сеп 2006 9:47

да се изкажа и аз :oops: Аз съм с две чисто нови отпред, и две на един сезон. (шарките за различни както и марките), и да кажа че съм доволен.

Потребителски аватар
nix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nix » Сря 20 сеп 2006 9:55

Абсолютно 4 зимни. Ако толкова не ти се дават пари , отзад хубави втора употреба, Отпред само нови !! Откакто завъртяхме служебния пасат на 360 на мостовете на Витиня и обрахме всички мантинели компромиси не правя. Отзад беше с 205/50 R15 летни .... задницата ни изпревари като стой та гледай, заради първия октомврийски сняг.

Потребителски аватар
Wizi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Wizi » Сря 20 сеп 2006 15:08

Какво означава да караш съобразно пътната обстановка? Да предвиждаш всички идиоти каращи коли около теб или примерно животните, които бих ти минали път!???? Все ситуации, които изискват по-разко спиране и маневриране.... Хайде сега сложете ръка на сърцето и ми кажете как ще се справите в подобна ситуация, ако сте с летни гуми отзад??? Или мислите като един агент от Ауди клуба - "ми че то до скорост от 120км/ч колата при спиране използва само предните гуми!" :shock Точно защото това не е така идва и проблемът! Колата 100% ще поднесе и от там ходи я гони.

Аз правя по близо 35000км на година и виждам ядове с моите чисто нови GoodYear Ultragrip 7 и въобще не желая да повярвам на останалите, които твърдят противното, освен ако не въртят точно 10 (с думи ДЕСЕТ) пъти по-малко километри от мен. Тогава бих им предложил да си заменят колата срещу куфар билетчета за градски транспорт и ептем спокойно да почнат да спят.

..... а и как не съм видял до сега тест сръвнение на "всесезонни" гуми??? :roll: Дали защото не съм търсил достатъчно или просто защото такова нещо няма.

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Сря 20 сеп 2006 16:38

Не мисля,че може да има някой против четирите зимни гуми.Всичко е въпрос на финансови възможности.

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Сря 20 сеп 2006 16:47

няма градско няма извънградско,и на колегата от Асеновград също може да поспорим за качеството на летния каучук в студено време около нулата пък макар и да няма сняг. 8) аз залагам на сигурно.4 еднакви чисто нови си купих като взех колата, сега ще им е трета зима още им стоят лентите на места.изръсих се но си заслужава въобще не го мислиш. 8)

myrshavija написа:
inter написа:Освен това летните гуми се изхабяват по-бързо зимата ...

Сигурен ли си ?

ако колегата не е сигурен аз съм сигурен, не се изхабяват а се вкочаняват.... :wink: и после и зиме и лете немаш гума.абе всичко е компромис освен 4 еднакви зимни гуми пък било то и запазени втора ръка.другия вариант е такси маршрутка транспорт и тн поне според мен.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 20 сеп 2006 22:04

Абсолютно съм съгласен с колегите за 4 нови зимни гуми,се пак не бива дасе правят експерименти за некоя друга стотинка да речем за 200 лв. в повече.Щото като стане белята ,а тя става доста бързо повярваи те ми ше те бъде яд за тези сскътани парици който не си вложил по рано за гумици.

П.П. Беднотията е майка на мизерията .........мисля че така беше :oops:

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Чет 21 сеп 2006 14:38

MITKO_DVD написа:Беднотията е майка на мизерията .........мисля че така беше :oops:

Икономията бре, коУега ;-)

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Чет 21 сеп 2006 14:43

Заглавието на темата е безсмислено, защото никой не е против четири зимни гуми. Това е едно от нещата, с които компромиси не се правят. Иначе ще разбереш какво значи мелез между шейна и въртележка.

Потребителски аватар
joro_stz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_stz » Пон 25 сеп 2006 19:05

ами за софия незнам но тук в стара загора много хора карат с 2 зимни отпред и 2 летни отзад и няма проблем няма никав проблем стига летните да не са на 100години ако са запазени поне с 4-5 мм граифер няма проблем !

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Пон 25 сеп 2006 19:28

И според мен няма реална причина (освен финансова) някой да не иска да кара с 4 нови зимни гуми. Това че някой оцелял карайки с две летни гуми отзад съвсем не го прави удачен варянт. Повярвайте ми, аз живея на място където пада средно близо 4 метра сняг през зимата ... и ако нямам зимни гуми от началото на Ноември до края на Април просто по-добре да си стоя в къщи.

Потребителски аватар
aalio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aalio » Пон 25 сеп 2006 19:53

Кой си купува един чорап,4 зимни или 2 нови и 2 втора,това е формулата на успеха.Аз карам с 2нови и 2втора немам грижи само по по-лека в завойте и си цар.Колкото до пароците,е ако имаш кола требва да се кара иначе мотор там и гуми само 2 и зимата несе кара.

Потребителски аватар
joro_stz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_stz » Пон 25 сеп 2006 19:58

ами да ама в стз рядко има снежна покривка и ако има не е повече от 2-3 санта ! а и да има не се задържа !

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 25 сеп 2006 22:21

kotse_botse написа:
MITKO_DVD написа:Беднотията е майка на мизерията .........мисля че така беше :oops:

Икономията бре, коУега ;-)
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”