проблем голф 3 1.8 абс мотор
проблем голф 3 1.8 абс мотор
Колеги имам следния проблем и запитване понеже колата излезе от ремонт смяна на съединител и гарнитура на глава и ми се струва че някак доста муден е станал попринцип се кара само на бензин и центровката е направена на 6 градуса но ми казаха че ламбда сондата не работи с колко може да ми качи разхода и оказва ли влияние че колата не върви много и като е студена доста играят оборотите а като загрее не на какво се дължи всичко това
Re: проблем голф 3 1.8 абс мотор
и да доуточня че като загрее доста мирише на богата смес те си казаха майсторите че тя неработи попринцип голфа няма катализатор но данеби след смяната на гумичките на клапани да е станал муден нз но преди сякаш имаше повече ряз
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
Гумичките на клапаните нямат нищо общо с вървежа на колата.Те са свързани само с разхода на масло.А иначе ако не ти работи ламбда сондата ти,най-малкото ще имаш завишен разход на гориво.А центровката можеш да си я провериш и ти.Гледайки двата белега на разпределителния вал и този на шайбата на коляновия вал,ако съвпадат там където трябва,то като отвориш делкото,палеца трябва да ти сочи малко след резката за първи цилиндър.И то гледано по посока на часовниковата стрелка.
преди нз как беше центровката но майсторите сега казаха че са я направили както трябва да бъде на 6 градуса и ми се струва по муден от преди след 120 едвам едвам ускорява
интересува ме като е студена колата и като поработи малко мн почват да играят обороти но като загрее се оправя може ли това да се случва от неработеща сонда както при мен и другото зависи ли вървежа на колата от това
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Провери си и температурния датчик, ако питаш мен.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”