Колеги да питам тракат повдигачите на абу то идеи хм
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Re: Колеги да питам тракат повдигачите на абу то идеи хм
Имам книжка на голфа на италиански пише така Compresione за абу 75 коня 9,0 и на италиански продалжава пишаго както е ако некои разбира да преведе normale senza piombo NOR 91
-
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: 1.6 ABU
В ауто дата го дават от 10 до 15 бара...
-
- Автомобил:
- Двигател:
компресията ти е малка 8 е малко за тоя мотор трябва да ти е 9.3 на сички цилиндри ето ти сайт виж
http://www.doppel-wobber.de/forum/index ... nfo&id=124
а повдигачите са ти 8лв бройката 8х8 64 лв са ти сичките цената не е проверена така ми казаха на мен
но какво да ти кажа при тая компресия ... двигателя ти е позаминал незнам дали си заслужава да ги правиш освен ако не искаш да ги чуваш ....ако искаш да си оправиш компресията в най добрия случай ще трябва да смениш сегменти и да понапаснеш клапаните
а повдигачите са ти 8лв бройката 8х8 64 лв са ти сичките цената не е проверена така ми казаха на мен
но какво да ти кажа при тая компресия ... двигателя ти е позаминал незнам дали си заслужава да ги правиш освен ако не искаш да ги чуваш ....ако искаш да си оправиш компресията в най добрия случай ще трябва да смениш сегменти и да понапаснеш клапаните
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
i3v3a3n написа:компресията ти е малка 8 е малко за тоя мотор трябва да ти е 9.3 на сички цилиндри ето ти сайт виж
Колега, малко я бъркаш компресията със степента на сгъстяване. 10-15 я дават компресията.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ти луд ли си 15 атмосфери кой знае кво си гледал и къде и за какво
затова съм дал сайт като не вярвате на мен повярвайте на немците
Verdichtung значи компресия а допуските са ти по малко от атмосфера между който и да е цилиндър какви 10 до 15 това е една трета отклонение ти нормален ли си....
затова съм дал сайт като не вярвате на мен повярвайте на немците
Verdichtung значи компресия а допуските са ти по малко от атмосфера между който и да е цилиндър какви 10 до 15 това е една трета отклонение ти нормален ли си....
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега не ги слушай селяните най-много да си досчупиш още повече двигателя
- stefan4o
- Контакти:
Абе, гражданино. Не можеш да направиш разлика от компресия до степен на сгъстяване 
Ето ти малко повод за размисъл:
http://www.ladaclub-bg.com/faq/102-compression

Човекът доста добре го е написал, като за първокласници

Ето ти малко повод за размисъл:
http://www.ladaclub-bg.com/faq/102-compression

Степен на сгъстяване е отношението на пълния обем на един цилиндър в бутален двигател към обема на горивната камера. Тоест степента на сгъстяване показва колко пъти се смалява обемът на цилиндъра през време на такта сгъстяване. Степента на сгъстяване е конструктивен параметър на всеки двигател, който е твърдо заложен още по време на проектирането на двигателя и не се изменя с времето, амортизацията, различни добавки и др. Степента на сгъстяване не може пряко да се измери. Тя се изчислява като отношение на обеми.
Компресията е диагностичен параметър на двигателя. Компресията е максималното налягане, което може да се достигне в цилиндъра без да работи двигателя при честотата на въртене на стартера. Тя зависи от степента на сгъстяване и уплътнението на цилиндъра. Дава информация за състоянието на уплътняващите елементи - клапани, сегменти, повърхност на цилиндъра. Компресията се измерва директно с компресомер. Тъй като компресията е налягане, тя пряко влияе на работата на двигателя, процесите на горене, детонации и др.
Човекът доста добре го е написал, като за първокласници

Последна промяна от stefan4o на Нед 22 яну 2012 18:53, променено общо 3 пъти.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Двигател:
Браво колеги сериозна работа сте
но не се караите нека хората дасе учат от темата защото ние като ги взехме немаше от каде 

- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Ниска ти е компресията колега - както каза и колегата преди мен - вероятно в книгата ти пише 9 като степен на сгъстяване. За нормална се сочи около и над 10 та даже 11. (естествено се наложи да се поразровя)
Ето ти едно интересно четиво и от мен.
http://www.ekak-avto.bg/dvigatel/5-pric ... cilindrite
Ето ти едно интересно четиво и от мен.
http://www.ekak-avto.bg/dvigatel/5-pric ... cilindrite
- vaiper 1
- Неграмотен
- Двигател:
Това което ме учудва е, че има тяга хм, картината не е мн добра по тиа материали които показахте 

- stefan4o
- Контакти:
Аз пак ти казвам, тоя път за последно - карай докато можеш. Не се вкарвай във филми. Като дойде ред до ремонт (а той може да дойде след година, две, три, зависи колко караш и как караш). Може и да не стигнеш до ремонт, при много обстоятелства, едно от тях е ако продадеш колата си, примерно...
До ден-днешен съжалявам, че смених мотора, а не колата. Просто има неща, които като чукнеш на калкулатора сметките излизат много криви. Но някои от тях трябва човек да ги изпита (да си начеше крастата), щото иначе звучат като поучителни слова от родител (който никога не слушаме). Преди да направя смяната много хора ми казаха да не се захващам, но не ги послушах. А като се сетя, че дойде човек с 1200 лева при мен и ми ги даваше на ръка, а аз го върнах (при все, че и двамата знаехме, че колата е с мотор за ремонт) ме хваща още повече яд ама... човек се учи от грешките си, а по-умните човеци - от грешките на другите
До ден-днешен съжалявам, че смених мотора, а не колата. Просто има неща, които като чукнеш на калкулатора сметките излизат много криви. Но някои от тях трябва човек да ги изпита (да си начеше крастата), щото иначе звучат като поучителни слова от родител (който никога не слушаме). Преди да направя смяната много хора ми казаха да не се захващам, но не ги послушах. А като се сетя, че дойде човек с 1200 лева при мен и ми ги даваше на ръка, а аз го върнах (при все, че и двамата знаехме, че колата е с мотор за ремонт) ме хваща още повече яд ама... човек се учи от грешките си, а по-умните човеци - от грешките на другите

Последна промяна от stefan4o на Нед 22 яну 2012 19:16, променено общо 1 път.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Двигател:
stefan4o написа:Аз пак ти казвам, тоя път за последно - карай докато можеш. Не се вкарвай във филми. Като дойде ред до ремонт (а той може да дойде след година, две, три, зависи колко караш и как караш). Може и да не стигнеш до ремонт, при много обстоятелства, едно от тях е ако продадеш колата си, примерно...
Казахти мн си прав и така ще направя, мерси за отделеното време колеги

- polski-grizach
- Автомобил:
- Двигател:
Правилно ти каза колегата:карай докато можеш.Може поне да си сменяш консумативите като масла филтри ремъци.Тези мотори са доста издържливи,така че карай.Иначе ако колата е от италия наистина ще влезеш във филм с ремонта.И не си спестявай нищо като го отвориш.Има нужда но може още. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
пак казвам не ги слушай ... до кога ще я караш тая кола в момента не струва и 500лв утре като ти клекне съвсем и 300 няма да вземеш от вторични суровини ....
Аз казвам продавай веднага ако сега я продадеш винаги ще вземеш повече пари от колкото утре като се счупи съвсем
Аз не говора глупости мога да ти дам пример че и координати колега продава голф 3 95 година 115 коня двигател който е по добър от твоя харчи по малко от твоя и е със сички екстри каквото се сетиш има все пак е GTI и цената е 900лв сядаш караш и не се занимаваш с глупости ... направи си сметка
Аз казвам продавай веднага ако сега я продадеш винаги ще вземеш повече пари от колкото утре като се счупи съвсем
Аз не говора глупости мога да ти дам пример че и координати колега продава голф 3 95 година 115 коня двигател който е по добър от твоя харчи по малко от твоя и е със сички екстри каквото се сетиш има все пак е GTI и цената е 900лв сядаш караш и не се занимаваш с глупости ... направи си сметка
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”