Проблем със скоростният лост

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Проблем със скоростният лост

Мнениеот joker » Сря 25 яну 2012 14:30

stypkata написа:
nasko rs написа:Възможно ли е да са ти сменили скоростната кутия?

Леле не вярвам.Колата беше при тях 1ч-1.5ч.Нещо дребно ще да е...

А трябва да вярваш.....но не на BG майсторите!

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Сря 25 яну 2012 16:35

Знам, че не помагам, но моля те намери начин и по-точно правилното място във форума, където да посочиш съответния сервиз!
Нямаше ли някъде тема за положителни и отрицателни отзиви от сервизи и майстори?

Нали това е най-хубавото на глобалната мрежа - споделянето на положително и отрицателно мнение - така ще предпазиш някой от това да последва пътя ти, а едновременно с това някой хора най-накрая ще разберат, че в днешно време насирането мирише надалече (с извинение) и може би следващия път ще се замислят... :idea:

Аз също не пропускам да споделя всяко положително и отрицателно впечатление от даден сервиз тук с конкретните му координати.

Потребителски аватар
stypkata
Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
Двигател: AEK

Мнениеот stypkata » Сря 25 яну 2012 18:40

Aми вижте каква е работата.Истината е ,че колата не е моя а на един приятел,но е абсолютно същата,само че е AFT.Както и да е.Термостата му беше за смяна и го доведох в този сервиз,защото съм ги забелязал,че винаги имат много работа,отвън имат наредени коли ,които чакат и предположих,че работят добре.Заведох го в този сервиз ,но той е малко ....как да кажа "отворен".Започна разговора с майсторите с тон,който не одобрявам много и може би и на мен някой клиент ако ми се отвори така ще му потроша колата,за това до някъде ги оправдавам майсторите.Питах го моя човек защо се заяде с хората и той отговори "за да им взема страха и да ми пазят колата".Аз щях да подходя приятелски на негово място,но както и да е.Не мисля,че сервиза е скапан,за да го оплювам ,нито че ние (моя приятел) сме безгрешни никога не сме виновни за нищо.Този път бяхме и за това искам да оставя сервиза намира и просто да реша проблема по друг начин - например с ваша помощ,за която ви благодаря и ще се отплащам ако (с каквото) мога.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 25 яну 2012 18:57

Възможно ли е съединителя да не отлепя напълно? Къде зацепва, като е долу педала или като е горе?Може ли да се натегне малко жилото?

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Сря 25 яну 2012 19:01

ktamen написа:Възможно ли е съединителя да не отлепя напълно? Къде зацепва, като е долу педала или като е горе?Може ли да се натегне малко жилото?

С тия автоматични жила винаги горе отделя маи :Mr Green Fun

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 25 яну 2012 19:04

А тези жила не са ли удобни за пипване нещо колкото да се прецака клиента?
На мен проблема ми се струва от не напълно отлепен съединител, но за толкова време би трябвало да го открият.

Потребителски аватар
stypkata

Мнениеот stypkata » Сря 25 яну 2012 19:35

Съединителя е в края на живота си,да.Но още не е започнал да буксува.Неможе да е от него,защото преди сервиза скоростите влизаха много лесно.А жилото си е оригиналното саморегулиращо...

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 25 яну 2012 20:21

Това, че е износен съединителя няма връзка с трудното превключване.
Къде отделя, долу или горе. Ако е горе - добре, но ако е долу прегледайте добре жилото дали не е блокирано нещо. Вероятността да съм прав е малка, но проверката е елементарна.
ivcho_86 написа:Дробре!
Започни с това разкачи лостчетата преди пръта на кутията и пробвай от там да включваш хода му е нагоре на долу аксиялно и наляво и дясно ,като към купето са предните R 1 3 5 a кум мотора са 2 и 4 .Ръгай там и пиши как върви!

А това, което е написал да проверите колегата - проверихте ли го?

Потребителски аватар
stypkata

Мнениеот stypkata » Сря 25 яну 2012 22:02

mariovasi написа:
ktamen написа:Това, че е износен съединителя няма връзка с трудното превключване.

Дали...
При мен първа и задна влизаха трудно ,до невъзможно влизане на задна с течение на времето.
Смених съединител остана старото жило и всичко се оправи.

Tи със саморегулиращо жило ли си? Защото моето е обикновено и съединителя си го износих до последно без разлика в превключването на предавките... А моя човек е с саморегулиращо и ти ако си с такова значи може да е от това,че съединителя е износен

ktamen написа:Това, че е износен съединителя няма връзка с трудното превключване.
Къде отделя, долу или горе. Ако е горе - добре, но ако е долу прегледайте добре жилото дали не е блокирано нещо. Вероятността да съм прав е малка, но проверката е елементарна.
ivcho_86 написа:Дробре!
Започни с това разкачи лостчетата преди пръта на кутията и пробвай от там да включваш хода му е нагоре на долу аксиялно и наляво и дясно ,като към купето са предните R 1 3 5 a кум мотора са 2 и 4 .Ръгай там и пиши как върви!

А това, което е написал да проверите колегата - проверихте ли го?

Не сме,но ще го пробваме при първа възможност ! Наистина това ще отговори на въпроса дали проблема е по пътя от лоста до ск. кутия или е вътре в кутията

Последна промяна от stypkata на Сря 25 яну 2012 22:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 25 яну 2012 22:03

Сигурен ли си, че при смяната на съединителя (какво по-точно смени?) не си натегнал жилото?

Потребителски аватар
stypkata

Мнениеот stypkata » Сря 25 яну 2012 22:06

ktamen написа:Сигурен ли си, че при смяната на съединителя (какво по-точно смени?) не си натегнал жилото?

Стана малко объркано- сменил съм съединителя на моя голф,а тоя на приятеля ми,за кого е темата не е сменян а е в края на живота си .Той е със саморегулиращо ,а аз съм с обикновено абе... :) Не трябваше да намесвам и моя голф :D

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Чет 26 яну 2012 16:56

stypkata написа:
ktamen написа:Сигурен ли си, че при смяната на съединителя (какво по-точно смени?) не си натегнал жилото?

Стана малко объркано- сменил съм съединителя на моя голф,а тоя на приятеля ми,за кого е темата не е сменян а е в края на живота си .Той е със саморегулиращо ,а аз съм с обикновено абе... :) Не трябваше да намесвам и моя голф :D

Сменихте ли саединителя :talk: ако да каде, отделя сега :talk:

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 26 яну 2012 20:24

Наистина стана объркано, този мой въпрос беше към колегата mariovasi. Но той вместо да ми отговори си е изтрил поста или поне аз не мога да открия ето този пост:
mariovasi написа:

Дали...
При мен първа и задна влизаха трудно ,до невъзможно влизане на задна с течение на времето.
Смених съединител остана старото жило и всичко се оправи.

Къде отделя съединителя на приятеля ти?

kraskko
Автомобил: bmw
Двигател: dizel
Контакти:

Мнениеот kraskko » Чет 26 яну 2012 21:04

имах сходен проблем на моя голф,оправих го с регулиране на скоростния лост.ако си с лостова система,свали кожата на лоста на ябълката има болт(шестограм номер 4).разхлаби го и върти лоста,виж дали ще има промяна във включването,ако има въриш докато започнат да влизат предавките като преди.

п.п. на мен не ми включваше 1и3ск. дано съм бил полезен.поздрави и успех :)

Потребителски аватар
bobie7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobie7 » Чет 26 яну 2012 21:25

kraskko написа:имах сходен проблем на моя голф,оправих го с регулиране на скоростния лост.ако си с лостова система,свали кожата на лоста на ябълката има болт(шестограм номер 4).разхлаби го и върти лоста,виж дали ще има промяна във включването,ако има въриш докато започнат да влизат предавките като преди.

п.п. на мен не ми включваше 1и3ск. дано съм бил полезен.поздрави и успех :)

този болт не е ли за реглаж само на 1-ва и задна, заради пластмасичката която опира в метала там, нещо като ограничение да не се включва задна погрешно?
поправете ме ако греша :oops:

много интересна тема, ще следя изкъсо :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”