Пресни вести от Петрохан!
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Пресни вести от Петрохан!
Мите, фърляй веригите у багажника и карай през Петрохан. Не вярвам да те карат да ги слагаш пред тях. Както казаха вече през Витиня и от Враца до Монтана положението също не розовее, така че рипай смело. Ако все пак имаш проблем по пътя, телефона ми го имаш, звъниш и идем с лопати и въжета 

-
- Автомобил:
- Двигател:
petko5 написа:
Една зима точно за коледа през 2004год или 2005 не помня...София-Ботевград-Враца-Монтана Белоградчик близо 250км.ги минах с вериги![]()
...
и какъв беше смисъла??? Веригите са за стръмен път със завои - на равното за какво са ти освен да те бавят???
ZanderBG написа:petko5 написа:
Една зима точно за коледа през 2004год или 2005 не помня...София-Ботевград-Враца-Монтана Белоградчик близо 250км.ги минах с вериги![]()
...
и какъв беше смисъла??? Веригите са за стръмен път със завои - на равното за какво са ти освен да те бавят???
Определено не ти се е налагало да ползваш вериги.

- К.Одаджийски
- VW експерт
Тамън що ми звънна Митака, каза че прохода е изчистен много добре и се минава подчерта без вериги. На върха дето се е завирал ротора имало 3-4 метра нахвърляно. Снимки у пондРелник
Така че карайте смело и се не плашете, май ше се подесетя, но телефона ми го има във форумната книга ако някой има проблем.
Все пак шофирайте разумно при тежки зимни условия.

Така че карайте смело и се не плашете, май ше се подесетя, но телефона ми го има във форумната книга ако някой има проблем.
Все пак шофирайте разумно при тежки зимни условия.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Всичко е ток момчета минава се перфектно БЕЗ вериги,трафик почти нема,утре евентуално ше ви кача снимки да видите за кво иде реч,у Гинци има много тунели пред къщите

Ето колеги обещаните снимки,само може да видите до къде стига снега на Петрухан

А вище за кво иде реч в Гинци,аз поне за пръв път виждам такова нещо

Ето колеги обещаните снимки,само може да видите до къде стига снега на Петрухан

А вище за кво иде реч в Гинци,аз поне за пръв път виждам такова нещо

- К.Одаджийски
- VW експерт
В момента временно може би от около час е затворен за всички автомобили прохода за почистване. Като го отворят ще напиша пак в темата, макар че в петък ходих до София и се върнах и честно казано срещнах в двете посоки най-много 30 коли. Хората не пътуват, а баира е изринат и опесъчен като магистрала, особено северния склон. С ротори е изчистен от мантинела до мантинела, да не повярва човек че може така да го поддържат 

- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
К.Одаджийски написа:В момента временно може би от около час е затворен за всички автомобили прохода за почистване. Като го отворят ще напиша пак в темата, макар че в петък ходих до София и се върнах и честно казано срещнах в двете посоки най-много 30 коли. Хората не пътуват, а баира е изринат и опесъчен като магистрала, особено северния склон. С ротори е изчистен от мантинела до мантинела, да не повярва човек че може така да го поддържат
Онзи ден аз като пътувах бях приятно изненадан от пътната обстановка през прохода,мой познати даже ми казаха че по-добре че съм минал през Петрохан че през Ботевград-Мездра-Враца-Монтана пътя е бил трагичен,непочистено,неопесъчено и много напречкани коли и камиони и пътя се взимал за някъде към 3 часа поне да не кажа 4 от София до Монтана,а аз през Петрохан за няма и 2 часа си бях в София от МОнтана,така че карайте смело,но с коли оборудвани за зимни условия и задължително една лопата отзад

Некакво инфо за положението около Берковица-Вършец? Утре имам път натам. Днес май е валяло там, а гледам че към Лом работата е зле заради вятъра???
- К.Одаджийски
- VW експерт
Изчистено е и се кара 

К.Одаджийски написа:Изчистено е и се кара
Пътя се трае. Тук там коловози от лед, но все пак е зима и трябва да има тръпка

- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ

Като цяло прохода е проходим при зимни условия, кара се много спокойно, пътя е изчистен до асфалт.
Лек и безавариен път на всички, които са решили да пътуват в тази посока

п.с.
i.e.i написа:.......
Определено не ти се е налагало да ползваш вериги.
От тогава минавам само и единственно през Петрохан и един път не ми се е налагало да слагам зимата вериги

- К.Одаджийски
- VW експерт
Хех, половин километър карах в тунела горе към чешмата на огледала
Гледам изринали дупка по посока на чешмата и смело с колата на вътре. Стигам до чешмата сериозно изненадан, че поне една дъска не са бутнали настрани да има човек къде да обърне, викам си по-нагоре сигурно някъде е уширено, та почти до хижата стигнах
Върнах се на огледала до там където беше пощата някога, имаше малко местенце да обърна
За да се стигне до чешмата някой е утъпкал и изсякъл нещо като стъпала във високия сняг и дефакто се излиза отгоре на чешмата, ноооооо българина я е обърнал на градски кенеф
Ето някоя снимка с телефона

Иначе, северния склон е ръбав малко от леда който не се е стопил още, но като цяло няма толкова много отворени дупки

За да се стигне до чешмата някой е утъпкал и изсякъл нещо като стъпала във високия сняг и дефакто се излиза отгоре на чешмата, ноооооо българина я е обърнал на градски кенеф

Ето някоя снимка с телефона

Иначе, северния склон е ръбав малко от леда който не се е стопил още, но като цяло няма толкова много отворени дупки
- kolgo
- Автомобил: Skoda Roomster 1.9 TDI
- Двигател:
Здравейте, пресни новини? Някой скоро да е минавал - утре ми предстои да го минавам. Мерси
- К.Одаджийски
- VW експерт
Пътя е изчистен до асфалт, възможно е сутрин да има заледявания по северния склон там където се е стичала вода на пътя. Като спускаш северния склон по внимателно след заведението на "Малка Бързия" /последната чешма/ че там есента така и не го изкърпиха като хората и сега са се показали досадните малки, но много дупки създаващи впечатлението за черен път 

- kolgo
- Автомобил: Skoda Roomster 1.9 TDI
- Двигател: