Пресни вести от Петрохан!

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Пресни вести от Петрохан!

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 27 яну 2012 16:09

Мите, фърляй веригите у багажника и карай през Петрохан. Не вярвам да те карат да ги слагаш пред тях. Както казаха вече през Витиня и от Враца до Монтана положението също не розовее, така че рипай смело. Ако все пак имаш проблем по пътя, телефона ми го имаш, звъниш и идем с лопати и въжета :да:

ZanderBG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ZanderBG » Пет 27 яну 2012 16:15

petko5 написа:
Една зима точно за коледа през 2004год или 2005 не помня...София-Ботевград-Враца-Монтана Белоградчик близо 250км.ги минах с вериги :!:
...

и какъв беше смисъла??? Веригите са за стръмен път със завои - на равното за какво са ти освен да те бавят???

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пет 27 яну 2012 16:29

ZanderBG написа:
petko5 написа:
Една зима точно за коледа през 2004год или 2005 не помня...София-Ботевград-Враца-Монтана Белоградчик близо 250км.ги минах с вериги :!:
...

и какъв беше смисъла??? Веригите са за стръмен път със завои - на равното за какво са ти освен да те бавят???

Определено не ти се е налагало да ползваш вериги. :beer

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 27 яну 2012 16:59

Тамън що ми звънна Митака, каза че прохода е изчистен много добре и се минава подчерта без вериги. На върха дето се е завирал ротора имало 3-4 метра нахвърляно. Снимки у пондРелник :mrgreen:
Така че карайте смело и се не плашете, май ше се подесетя, но телефона ми го има във форумната книга ако някой има проблем.
Все пак шофирайте разумно при тежки зимни условия.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Съб 28 яну 2012 17:34

Всичко е ток момчета минава се перфектно БЕЗ вериги,трафик почти нема,утре евентуално ше ви кача снимки да видите за кво иде реч,у Гинци има много тунели пред къщите mhihi mhihi

Ето колеги обещаните снимки,само може да видите до къде стига снега на Петрухан :idea:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

А вище за кво иде реч в Гинци,аз поне за пръв път виждам такова нещо :shock :shock :shock :shock

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 13 фев 2012 12:06

В момента временно може би от около час е затворен за всички автомобили прохода за почистване. Като го отворят ще напиша пак в темата, макар че в петък ходих до София и се върнах и честно казано срещнах в двете посоки най-много 30 коли. Хората не пътуват, а баира е изринат и опесъчен като магистрала, особено северния склон. С ротори е изчистен от мантинела до мантинела, да не повярва човек че може така да го поддържат :bowdown

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 13 фев 2012 14:03

К.Одаджийски написа:В момента временно може би от около час е затворен за всички автомобили прохода за почистване. Като го отворят ще напиша пак в темата, макар че в петък ходих до София и се върнах и честно казано срещнах в двете посоки най-много 30 коли. Хората не пътуват, а баира е изринат и опесъчен като магистрала, особено северния склон. С ротори е изчистен от мантинела до мантинела, да не повярва човек че може така да го поддържат :bowdown

Онзи ден аз като пътувах бях приятно изненадан от пътната обстановка през прохода,мой познати даже ми казаха че по-добре че съм минал през Петрохан че през Ботевград-Мездра-Враца-Монтана пътя е бил трагичен,непочистено,неопесъчено и много напречкани коли и камиони и пътя се взимал за някъде към 3 часа поне да не кажа 4 от София до Монтана,а аз през Петрохан за няма и 2 часа си бях в София от МОнтана,така че карайте смело,но с коли оборудвани за зимни условия и задължително една лопата отзад :idea: :idea: :idea:

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Чет 16 фев 2012 20:54

Некакво инфо за положението около Берковица-Вършец? Утре имам път натам. Днес май е валяло там, а гледам че към Лом работата е зле заради вятъра???

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 17 фев 2012 7:47

Изчистено е и се кара :beer

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пет 17 фев 2012 15:31

К.Одаджийски написа:Изчистено е и се кара :beer

Пътя се трае. Тук там коловози от лед, но все пак е зима и трябва да има тръпка :да:

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Съб 25 фев 2012 22:59

:!: Нови огромни дупки и в двете посоки на двата прави участъка на "Бучин проход" :!:
Като цяло прохода е проходим при зимни условия, кара се много спокойно, пътя е изчистен до асфалт.
Лек и безавариен път на всички, които са решили да пътуват в тази посока :wink:

п.с.
i.e.i написа:.......
Определено не ти се е налагало да ползваш вериги. :beer

От тогава минавам само и единственно през Петрохан и един път не ми се е налагало да слагам зимата вериги :wink:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 26 фев 2012 8:31

Хех, половин километър карах в тунела горе към чешмата на огледала :D Гледам изринали дупка по посока на чешмата и смело с колата на вътре. Стигам до чешмата сериозно изненадан, че поне една дъска не са бутнали настрани да има човек къде да обърне, викам си по-нагоре сигурно някъде е уширено, та почти до хижата стигнах :D Върнах се на огледала до там където беше пощата някога, имаше малко местенце да обърна :lol:
За да се стигне до чешмата някой е утъпкал и изсякъл нещо като стъпала във високия сняг и дефакто се излиза отгоре на чешмата, ноооооо българина я е обърнал на градски кенеф :(
Ето някоя снимка с телефона
Изображение Изображение Изображение
Иначе, северния склон е ръбав малко от леда който не се е стопил още, но като цяло няма толкова много отворени дупки

Потребителски аватар
kolgo
Автомобил: Skoda Roomster 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот kolgo » Пон 05 мар 2012 16:13

Здравейте, пресни новини? Някой скоро да е минавал - утре ми предстои да го минавам. Мерси

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 05 мар 2012 20:14

Пътя е изчистен до асфалт, възможно е сутрин да има заледявания по северния склон там където се е стичала вода на пътя. Като спускаш северния склон по внимателно след заведението на "Малка Бързия" /последната чешма/ че там есента така и не го изкърпиха като хората и сега са се показали досадните малки, но много дупки създаващи впечатлението за черен път :да:

Потребителски аватар
kolgo
Автомобил: Skoda Roomster 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот kolgo » Вто 06 мар 2012 8:57

:да: Благодаря!

Върни се в “Пътеводител”