Въпроси за VW Vento

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Re: Въпроси за VW Vento

Мнениеот snupeca » Вто 17 яну 2012 0:34

Радиото - намираш станция и задържаш номера на който искаш да е, докато писукне.( mhihi ) (1,2..)

Стъклата - ако са замръзнали отвън - стържеш със стъргалка за целта. Ако е отвътре - парното на Топло и на стъклата да духа.

Скоростите - прегледай си лостовия механизъм.

nishto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nishto » Чет 26 яну 2012 1:40

А когато се изпотят стъклата отвътре какъв въздух да пусна - топъл студен ?

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 26 яну 2012 10:36

При мен с топъл(ако е задряла вече) ги изчиства доста бързо по ред на номерата започващи от предния към задните. Ако пък я палиш сега и докато си вътре е нормално да се запотят от дишането, пускай към предния прозорец примерно на 2-ра степен и пак ще е от помощ студения докато позатопли. Тъй като задния е по-далечко от самите "духалки" може да пуснеш загряването му от копчето за по-бърз ефект. Ако си с гумени стелки има тенденция да се запотяват повече стъклата. :beer

nishto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nishto » Пет 27 яну 2012 15:50

мерси за отговорите,не моите въпроси не свършват :D
как да си махна лепенката на предното стъкло,тази от застраховката,сега вече имам нова,но искам да махна старата и да сложа новата...
колата ми е на метан,и отзад нали се слагат триъгълничета на стъклото,но моито се е изгубило и го няма,може ли да ми направят проблем за това полицаите и от къде мога да си взема ново ?

Последна промяна от nishto на Нед 29 яну 2012 16:27, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 27 яну 2012 16:38

За махане на стари стикери ползвай ей такова приспособление, внимателно с него и шанса да си надереш прозореца е най-малък. Има ги за по един-два лева или в магазини за автоаксесоари или бензиностанции.
Изображение

А относно стикера на задния прозорец - хубаво е да го имаш, на мен в Русе примерно са ми правили проблем за него и не ми заредиха на бензиностанцията, иначе полицаи никога не са ме питали. Предполагам на бензионостанциите би трябвало да ги имат.

nishto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nishto » Пет 27 яну 2012 17:25

аз имам подобно макетно ножче,мисля с него да пробвам

nishto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nishto » Нед 29 яну 2012 13:58

Нови въпроси...
1.Ако колата не се кара 1 месец (примерно) както е сега студ антифриза използва ли се от колата или той се харчи само като се кара колата ?
2.За да се изключи от скорост нужно ли е да се натиска съединителя или това е излишно движение ?

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Мнениеот snupeca » Нед 29 яну 2012 14:03

nishto написа:Нови въпроси...
1.Ако колата не се кара 1 месец (примерно) както е сега студ антифриза използва ли се от колата или той се харчи само като се кара колата ?
2.За да се изключи от скорост нужно ли е да се натиска съединителя или това е излишно движение ?

mhihi Антифриза колега, замества водата зимата, заради ниската си температура на замръзване. Той не се ползва от колата - не е вид гориво, че да намаля с каране, ако имаш предвид някакъв евентуален разход на антифриз. Целта е да не замръзва охладителната система. Препоръчително е на 2г. да се сменя, иначе за месец му няма нищо :wink:
А за съединителя - това са глупости, натискай ВИНАГИ при смяна на предавки, изключване итн.

nishto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nishto » Нед 29 яну 2012 16:22

аха ясно...нали антифриза е против замръзване и се чудех,ако остане колата дълго време на минусови температури,дали тя сама не си го използва антифриза,за да не зъмръзне някоя част от двигателя..."Целта е да не замръзва охладителната система" хмм каква е тая охладителна система, в смисъл тя като загрее колата се пуска голямата перка отпред и тя охлажда,само тази перка ли е "охладителната система" или има и други неща ?
За съединителя ясно,мен ме интересуваше само за изклячването от скорост,защото обичам да го правя с цел пестене на гориво,даже на дълги растояния съм правил тестове,примерно набирам до 110 км и изключвам и чакам да падне до 80 км,после пак включвам на 5-та и давам 110 км и така се пести повече,отколкото,ако карам само на 5-та с 90 км примерно,таа в тая връзка да питам това каране (с изключване от скорост) "вреди" ли по някакав начин на автомобила,освен разбира се употребата на съединителя при постоянното включване и изключване от скорост.И само да добавя,че изключването от скорост го правя при подходящи условия,не при зимна обстановка :beer
Аааа да и за веригите зимата да попитам,какви са нормалните цени,щото гледам,че има за 20 има и за 400 лева...и винаги ли се продават по 2 вериги,и нужно ли е да се слагат и 2-те при каране,или дори да се сложи само на 1 от задвижващите колела е достатъчно ?

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Мнениеот snupeca » Нед 29 яну 2012 16:33

Охладителната система колега, е всичко което се сетиш, в което има/минава вода/антифриз - радиатор, водна помпа, водни съединения, разширителни казанчета, да не говорим че основната и функция е да охлажда блока на мотора - ако ти е замръзнала течноста в с-мата (вода да речем) няма как леда да циркулира по системата нали? да минава през блока, да го охлажда после през радиатора итн. Мотора ще прегрее за нула време, и ще си играеш с доста ремонти.
Това със засилката и пускане по инерция също е дискутирано, и дефакто гориш повече да ускориш отново до 110, от колкото ще спестиш с инерцията. Да поддържаш 90-100 постоянна, е най-икономично по принцип :wink:

nishto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nishto » Чет 02 фев 2012 22:50

аха ок...а за веригите ?

nishto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nishto » Вто 22 май 2012 11:02

Добър ден,реших да си взема FM трансмитер,таа искам да ви попитам,какъв модел да си закупя,основното,което ме притеснява е,че мястото на запалката във вентото е на кофти място и не знам дали ще може тази джаджа да застане хубаво и да не ми пречи ?

nishto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nishto » Вто 22 май 2012 11:38

мисля ето този да си взема http://djadjite.com/...sb-jak-mp3.html
има го на видео тук http://www.youtube.com/watch?v=AcbXE9Kcm5Y
струва ми се подходящ и цената е добре...

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 22 май 2012 20:00

Колега,честито за Венто!Прекрасна кола ако е в добра кондиция!Е,не по-лоша от Голфа де!
Ама един въпрос ме ..гложде..ще го задам :oops: Ти как изкара книжка?Тия въпроси ,които задаваш съм ги чувал от сина ми като беше 3-4 ти клас,извини ме ако изглежда "грубо",но или си адски подробен-любопитен типаж,или си си взел кола преди книжката...пак ме извини,увикай ме ако искаш...може на всеослушание,сигурно греша ....
ОПааа,първа грешка,върнах се на първото мнение...пича е "барнал" колицата на тейко си,ааа ...къв бой те чакаааа :lol:

nishto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nishto » Чет 24 май 2012 21:12

да кажем,че преди да почна курсовете за кола,никога не бях карал и никога не бях се интересувал от коли,АМА ГРАМ..плюс това съм адски любопитен и такива дребни неща ме интересуват,карам си перфектно вече повече от 1 година,сега като погледна назад въпросите ми,вярно е,че са много детински и глупави,но какво да се прави човек се учи цял живот :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”