Замръзнал дизел в движение !!!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
kcars
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Замръзнал дизел в движение !!!

Мнениеот kcars » Нед 29 яну 2012 8:31

Привет на всички колеги.Не мислех да отварям тази тема но събития от вчера провокираха в мен желание да го направя.Искам да уточня,че колата е на приятел, не е VW но все пак е Дизел.Преди настъпване на зимният сезон автомобилът е обслужен,поставен е нов горивен филтър.
Получава се така,че в продължение на месец горивото в колата замръзва за втори път.Вчера това се случи в движение.След първото замръзване,сменихме бензиностанцията и взехме всички мерки това да не се случи отново.Свалихме резервоара/нямаше друг начин да извадим това,което е в него/ почистихме основно,прегледахме горивните пътиша резервоар-двигател,поставихме нов филтър за горивото,третирахме нафтата с добавка Castrol TDA,която гарантира устоичивост до - 26 градуса.Колата запали веднага и всичко беше прекрасно до вчера.Просто си замръзна в движение.Започвам да си задавам въпроса случаино ли е всичко това или има по сериозна причина??? Няма вариант в резервоарът да влезе вода, освен ако не постъпи там с горивото.Ще бъда благодарен на колеги,които споделят мнение по темата или са се сблъсквали с подобен проблем и са го решили.Ето и малко снимки за да добиете по добра представа.

:arrow: Резервоарът
URL=http://imageshack.us/photo/my-images/338/dsc05371d.jpg/]Изображение[/URL]

:arrow: Съдържанието - това би следвало да е нафта
URL=http://imageshack.us/photo/my-images/20/dsc05372q.jpg/]Изображение[/URL]
URL=http://imageshack.us/photo/my-images/543/dsc05373y.jpg/]Изображение[/URL]

Uploaded with ImageShack.us

:arrow: Чашката под филтъра почистена при смяна на елемента през ноември.Ето как изгледа след месец.

URL=http://imageshack.us/photo/my-images/341/dsc05370x.jpg/]Изображение[/URL]

:arrow: Това се получи вчера
URL=http://imageshack.us/photo/my-images/13/dsc05480h.jpg/]Изображение[/URL]

URL=http://imageshack.us/photo/my-images/710/dsc05481j.jpg/]Изображение[/URL]

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Замръзнал дизел в движение !!!

Мнениеот dragozow » Нед 29 яну 2012 8:45

Колега, къде зареждаш?
maikomila

Потребителски аватар
kcars
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kcars » Нед 29 яну 2012 9:10

:banghead: Само на бензиностанция.Равносметката е 3 горивни филтъра за три месеца,35 литра нафта,която незнаем каво да правим /бялата боза от снимките/.Тези дни ще свалим резервоарът отново,жалко,че е пълен на 50 процента.Излиза,че е по на сметка да се движиш с такси.

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Нед 29 яну 2012 9:21

Колега кажи на кои бензиностанции зареждаш ,че и аз пребивавам по няколко месеца в годината във ВТ ,тия манипулации които си извършил по колата са били почти напълно безполезни ,това което си показал в тубите на пръв прочит ми е газьол + евентуално % дизелово гориво ,та вероятно не е замръзване ,а е резултат от утаяване на парафините ,решението - доливаш към количеството поне 25-30% качествена нафта ,и си караш като пич ,впрочем ако имаш на далавера газьол - пиши едно ЛС.

Потребителски аватар
totiboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот totiboy » Нед 29 яну 2012 9:24

на коя бензиностанция сте зареждали преди първия случай и на коя до вчера уточни. това би било от полза на останалите колеги от ВТ.

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Мнениеот aliyatin.com » Нед 29 яну 2012 9:27

С камиона с който разривам сняг също ми е замръзвал в движение.От тогава му слагам газ за осветление-2л.на 50нафта-и засега не ме е предавал.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 29 яну 2012 9:29

Нали се слагаше бензин в нафтата, според температурата навън. Мисля, че в някоя книжка за експлоатация го бях чел, но не мога да се сетя количеството и съотношението бензин:нафта :beer

Потребителски аватар
kcars
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kcars » Нед 29 яну 2012 9:36

На първите снимки нафтата е заредена в ЕКОлогична бензиностанция на ул.Магистрална.Последно е заредена на LB в Горна Оряховица./намира се на входа на Горна Оряховица през Арбанаси/При всяко зареждане се добавя Castrol TDA,даже малко над нормата.Пробвахме с газ и безин но при условие,че има специализирани продукти решихме да се доверим на тях.

Последна промяна от kcars на Нед 29 яну 2012 9:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Нед 29 яну 2012 9:37

Аз съм карал в Москва на -40 и не ми е замръзвала нафтата. Сгъстява се но не замръзва. Замръзва водата в нафтата :idea:

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Нед 29 яну 2012 9:43

totiboy написа:на коя бензиностанция сте зареждали преди първия случай и на коя до вчера уточни. това би било от полза на останалите колеги от ВТ.

Колега да не разтягаме локуми ,аз ще ти отговоря - почти всички може би без големите вериги ,че дори и те ама не и зимата ,продават газьол вместо или с нафта ,лятото почти няма как да различиш 2-те горива ,може да се различи по миризмата ,но ако се смеси с нафта - иди го ... ,предполагам ,че сега като леко секна „евтината" нафта на едро ,то масово газьола (макар ,че някой се докопват и до пача мас и ... крайния продукт пак го кръщават нафта) ще замени нейните функции (избягване на акциз и данъци) ,другия вариант е масови фалити на хора от бранша ,та потребители свиквайте това ще е (впрочем и аз съм потребител ,но в последната година ми се наложи да навлезна в „кухнята" на бизнеса с горива ,та оттам подразбрах кой кое как ,макар и не участник в самия бизнес ,то ми се поизясни откъде идва разликата в разхода ,разлика във вървеж и тнт.).

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Нед 29 яну 2012 9:50

kcars написа:На първите снимки нафтата е заредена в ЕКОлогична бензиностанция на ул.Магистрална.Последно е заредена на LB в Горна Оряховица./намира се на входа на Горна Оряховица през Арбанаси/При всяко зареждане се добавя Castrol TDA,даже малко над нормата.Пробвахме с газ и безин но при условие,че има специализирани продукти решихме да се доверим на тях.

Специализирания продукт се намира на колонката на ЛуК с ОлиОл ,та зареждаш от тяхната нафта (тая с добавките) и си свиркаш (имам пред вид за случая когато искаш да караш с газьол или био-дизел зимата).

Потребителски аватар
kcars
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kcars » Нед 29 яну 2012 9:51

:да: Съглаасен съм,че проблемът е вода в нафтата.Не намирам отговор или по скоро не искам да вярвам, откъде идва тази вода в горивото???И то при тази цена на горивата.Представете си че имате по съвременен дизелов мотор от типа помпа-дюза.Какво става с дюзите??? Колко струва ремонта и за коя сметка???

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Нед 29 яну 2012 10:03

kcars написа::да: Съглаасен съм,че проблемът е вода в нафтата.Не намирам отговор или по скоро не искам да вярвам, откъде идва тази вода в горивото???И то при тази цена на горивата.Представете си че имате по съвременен дизелов мотор от типа помпа-дюза.Какво става с дюзите??? Колко струва ремонта и за коя сметка???

Колега ако имаше вода в нафтата ,то сега двигателя ти щеше да звучи все едно е на ДТ .

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Нед 29 яну 2012 10:41

Колега, темата ти показва нагледно какви горива се продават в нашата страна :(
Не си споменал на каква кола е станал този проблем.
Ако не е много претенциозен дизел - сипете нискооктанов бензин 1:10 с дизел, ОБАЧЕ зареден от Лукойл / Ромпетрол / ОМВ или друга бензиностанция с добро име...
8 години карах дизел с гориво предимно от Лукойл и никога не ми е замръзвало горивото, а е имало паления и каране при -17...
А консистенцията в тубите си я оставете за по-топлите дни - тогава ще го изгорите без проблеми :)

Потребителски аватар
p.lambev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p.lambev » Нед 29 яну 2012 10:48

с какъв акъл ще речеш да сменяш бензиностанцията с по-качествена и ще избереш точно LBто (тоест още по-негодната) maikomila

Върни се в “Дизелови агрегати”