polo 6n SDI 1.9 1998г неработещ подгрев на охл. система

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
cherveia
Автомобил:
Двигател:

polo 6n SDI 1.9 1998г неработещ подгрев на охл. система

Мнениеот cherveia » Съб 28 яну 2012 1:18

проблема ми е следния имам подгрев на охладителната система но не работи,свещите са здрави(чисто нови) и старите си бяха ок, интересувам се кое кара тия свещи да заработят къде се намира,евентуално релето или датчика,за да отстраня въпросният проблем,понеже не може да загрее в продължение на 20км а термостата е чисто нов(от днес) а като захраня принудително свещите и всичко си е ок

Мерси предварително

сори ако темата не е за тук и моля да бъде преместена ако е така :bowdown

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Re: polo 6n SDI 1.9 1998г

Мнениеот Dizel_fen » Съб 28 яну 2012 7:54

Датчика на разширителният съд дава стойности на температурният датчик.Той от своя страна командва релето на подгревните свщи.Причините могат да са -бушон подгревни свещи,реле подгревни свещи,зацапан датчик на разширителният съд.

п.с Аз не знам да има специално при ПОЛО SDI свещи за подгрев на антифриза!

cherveia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cherveia » Съб 28 яну 2012 19:32

има свещи даже са 3 броя сменени както съм написал,бушоните са здрави,предполагам че ако релето не работи няма и да греят и подгревните свещи а те си работят понеже пали от четвърт оборот,утре ще видя и датчика на казанчето и ще пиша

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Съб 28 яну 2012 23:50

Поло AEF си загрява достатъчно бързо,просто такова с подрев е рядкост.Или е допълнително слагано,или колата е внос от Австрия?

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 29 яну 2012 11:16

Спред схемите,го имат като опция и се предлага заводски.Само че включването на тези свещи,не е толкова просто,колкото си го представяте,защото 3-те заедно дърпат 45А ток.Релето,което ги пуска и спира,се управлява от компютъра на двигателя,който следи разни параметри и според тях си прценява дали да ги пуска или не и как да работят (може да работи само една,може да работят две,може и 3-те,това са различните режими).
Принципно следи напрежението на акулуатора,за да знае дали той е разреден или зареден,след като колата е запалила,следи натоварването на двигателя (колко е натисната газта,какви обороти поддържа),датчика за температура на антифриза и още една кофа неща.Ако прецени,че има излишък от енергия и мощност,ги пуска,да си греят,ако прецени,че няма - не ги пуска. Общо взето това е направено така,защото иначе да кажем я палиш сутринта,заработва,свещите ти тръгват,минаваш 1 км и я гасиш,след това има реален шанс да не запалиш повече,защото акумулатора ти може да не е успял да се възстанови (ако е слаб,ако е стар и т.н.) и компира ги мисли тези работи.
Аз при мен,понеже си ги сложих на бензинов мотор и моят комп няма такова управление,си ги направих на копче и си ги пускам и спирам, когато ми е кеф (имам си един датчик,който иначе на 55 градуса ги спира,за да не си сваря мотора,ако се отвея).Загрява значително по-бързо heavy metal zork
:beer

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Нед 29 яну 2012 11:47

И при моето SDI го има това подгряване.Дори аз не знаех,че го имам до преди 1 месец.Не е ПОЛО.Прочети в нета има много инфо по тази тема.Много е яко с тази екстра!На втората мин.почва да духа топло :Mr Green Fun zfa159 е прав.

Върни се в “Дизелови агрегати”