WV Golf 3 ABU 1.6 Избива масло от пръчката за масло

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: WV Golf 3 ABU 1.6 Избива масло от пръчката за масло

Мнениеот stefan4o » Нед 29 яну 2012 20:45

Моята практика показва, че първо се напълва маркучът и се запушва. Сепараторът (това тумбестото от снимката на мариоваси) и той се позамазва по стените, но е трудно да се запуши (на мен досега не ми се е случвало). Но наистина - свали сепаратора и маркучите и чисти хубаво със сухи парцали, слагай и карай после. :beer

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Нед 29 яну 2012 21:31

:да: Да, то в сепаратора маи беше едно телено намотано.
Него за първо време да не го пипа.
Наѝ вероятно ще се мине само с маркуча.

Потребителски аватар
freshk0
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ABU 94

Мнениеот freshk0 » Пон 30 яну 2012 13:26

карам и аз на ГАЗ на къси растояния. от прочетеното във форума това са причините.
Изби масло от щеката, но за късмет в този момент гледах друго нещо по двигателя.
т.к. трудно се сваля това "тубестото"\поне при мен е с шестограм вътрешен\, само свалих и продухах маркучите и изчистих капака на клапаните, който от вътре около малкият отдушник беше като филия намазана на дебело с майонеза. Големият маркуч, който свързва моното и тубестото прави долу едни чупки, които бяха пълни с лед.
Накрая надух от всички страни, за да видя дали минава въздух от всякъде.
Аз за сега минах само с изчистване на маркучите.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пон 30 яну 2012 14:05

freshk0 написа:карам и аз на ГАЗ на къси растояния. от прочетеното във форума това са причините.
Изби масло от щеката, но за късмет в този момент гледах друго нещо по двигателя.
т.к. трудно се сваля това "тубестото"\поне при мен е с шестограм вътрешен\, само свалих и продухах маркучите и изчистих капака на клапаните, който от вътре около малкият отдушник беше като филия намазана на дебело с майонеза. Големият маркуч, който свързва моното и тубестото прави долу едни чупки, които бяха пълни с лед.
Накрая надух от всички страни, за да видя дали минава въздух от всякъде.
Аз за сега минах само с изчистване на маркучите.

Сега слушаи какво ти казвам това тумбестото през година го сваляи есента и го промиваи,а като караш на каси разтояния имаи на впредвид, че на газ има много конденз,затова покарваи я повече време да загрее както трябва :beer

Потребителски аватар
freshk0

Мнениеот freshk0 » Пон 30 яну 2012 14:53

Сега слушаи какво ти казвам това тумбестото през година го сваляи есента и го промиваи,а като караш на каси разтояния имаи на впредвид, че на газ има много конденз,затова покарваи я повече време да загрее както трябва :beer

Благодаря, колега. За първи път се случва така и не знаех, че може да се стигне до такива последици, но го има вече в списъка с небходими или по-точно задължителни профилактични дейности по Голфу. :D

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 30 яну 2012 15:16

Мда, започне ли да повръща масло - дошло е време за профилактика, по това ще го познаеш 8)

Потребителски аватар
tot_1425
Автомобил: GOLF 3
Двигател: ABD 1994

Мнениеот tot_1425 » Пон 30 яну 2012 23:41

Това"тумбестото" съм го свалял един път за 6 години.Лятото.Беше си чисто.Иначе всяка година като почне зимата се сещам за комшията дето закара АВД-то си в сервиз заради "повърнато" през щеката масло в големите студове.Оттогава всяка зима задължително откачам маркуча за картерните газове от "тумбестото",вадя маслоуловителя-намотаната тел и я мия с гореща вода.Досега проблеми съм нямал със замръзнал конденз.Карам колата само на бензин 4-5 км градско на ден и 15км извън града в края на седмицата.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Вто 31 яну 2012 15:26

tot_1425 написа:Това"тумбестото" съм го свалял един път за 6 години.Лятото.Беше си чисто.Иначе всяка година като почне зимата се сещам за комшията дето закара АВД-то си в сервиз заради "повърнато" през щеката масло в големите студове.Оттогава всяка зима задължително откачам маркуча за картерните газове от "тумбестото",вадя маслоуловителя-намотаната тел и я мия с гореща вода.Досега проблеми съм нямал със замръзнал конденз.Карам колата само на бензин 4-5 км градско на ден и 15км извън града в края на седмицата.

От кам блока на абу неможеш го откачи хм,карането на бензин конденза е по малко :wink: Иска добро загряване колата а не такива каси разтояния и тая простотия за маслоуловитела на малките блокове е шибана работа :banghead:

Потребителски аватар
speedvw
Автомобил: VW GOLF 3 Dark Grey
Двигател: ABD-AAV-RP 1992

Мнениеот speedvw » Сря 01 фев 2012 17:06

Днес беше -23 на работа видях петно масло под колата.Отварям капака,капака на ангренажа целият в масло.От него по ремъка на генератора и навсякъде оляно с масло.Разкачих тумбестото вътре пълно с бяла пана.Измих го с топла вода изсуших го почистих маркучите.Запалих намаше течове от никъде.От щеката не пръска.Долях масло.Някакви последствия за двигатела ще има ли?

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Сря 01 фев 2012 17:12

speedvw написа:Днес беше -23 на работа видях петно масло под колата.Отварям капака,капака на ангренажа целият в масло.От него по ремъка на генератора и навсякъде оляно с масло.Разкачих тумбестото вътре пълно с бяла пана.Измих го с топла вода изсуших го почистих маркучите.Запалих намаше течове от никъде.От щеката не пръска.Долях масло.Някакви последствия за двигатела ще има ли?

Мисля, че не но следи нивото на маслото :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 01 фев 2012 18:10

speedvw написа:Днес беше -23 на работа видях петно масло под колата.Отварям капака,капака на ангренажа целият в масло.От него по ремъка на генератора и навсякъде оляно с масло.Разкачих тумбестото вътре пълно с бяла пана.Измих го с топла вода изсуших го почистих маркучите.Запалих намаше течове от никъде.От щеката не пръска.Долях масло.Някакви последствия за двигатела ще има ли?

Това съм го играл няколко пъти. Зимата по 3-4 пъти някъде. Вече трета година последствия няма. Следи нивото и като започне да избива - чистиш и така.

Потребителски аватар
freshk0

Мнениеот freshk0 » Съб 04 фев 2012 20:18

Изображение

АБУ Г3 1,6
някой знае ли как се вади това тубестото. отвих двете болчета\шестограм\ , които го държат и до там. дърпах но само помръдва с 1-2 мм и това е. Има ли нещо друго, което да го държи освен двата болта, че немога да го извадя.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 04 фев 2012 20:30

Нищо друго не го държи, колега. Само дърпаш смело и ще излезе. Сигурно е спекло малко, ако не си го свалял скоро. Леко го позавърти само и то ще се извади :beer

Martishkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Martishkata » Нед 05 фев 2012 14:40

Проблема е решен бе6е се събрал конденз в маркуча на това тумбестото у беше замръзнал след обилно измиване с вряла вода всичко е ок без да свалям маслооловителя мерси за помоща на всички който споделиха опит!!!!

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 05 фев 2012 16:03

Оттървах си м@д@т@ :lol:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”