Пассат 98г Запотяване на предното стъкло отвътре
Пассат 98г Запотяване на предното стъкло отвътре
Колеги вече втора сутрин предното стъкло на Пассат 98г. е замръзнало отвътре цялото ,а отвън не чак толкова .Незнам дали това е само при мен и на какво се дължи.Ако някой се е сблъсквал с този проблем моля да сподели .
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Re: Запотяване на предното стъкло отвътре
Дължи се на конденза от мокрите обувки с които влизаш в колата 

- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Теодор написа:Дължи се на конденза от мокрите обувки с които влизаш в колата
Да, влагата, която зимата вкарваш в колата не може да се изпари така бързо както през лятото и кондензира обикновено на стъклата. И замръзват. Ако си с гумени стелки, кондензира повече, тъй като влагата няма къде да попие, ако си с текстилни, те попиват повече влага и няма да замръзва толкова много по стъклото. За сметка на това стелките стават като корички

- Rosenirs
- Автомобил:
- Двигател:
При мен днес вечерта беше замръзнало само в долния край.Според мен това се получава защото се качваш със сняг по краката който след това се разтопява и се изпарява водата.Другия вариант е да ти е спукано радиаторчето на парното,но ако е от него ще се запотява и когато караш.При втория вариант ще стои мазно по стъклото.
- vladobo
- Автомобил: мерцедес
- Двигател:
Ако не се лъжа миналата година имаше подобна тема и от нея стигнах до заключение че след като спрем колата и сваляме прозорците, спираме парното и оставим така 3-4 минути да се изравнят температурите - на сутринта го няма тоя ефект. Пробвах с голфа няколко пъти и маи наистина е така.
Тръскам си обувките от снега и така влизам, но винаги остава. Вечер като видя, че се е насъбрала вода по стелката я хвърлям навън, но пак се получава заледяване по стъклото. Неприятно, но за 5-10 мин. с по-силно обдухване докато позагрее добре и изчезва.
- dmcdjveli
- Автомобил:
- Двигател:
Аз правя следното: през зимата като тръгна на някъде, няколко минути преди да стигна свалям всичките прозорци до долу и карам така докато спра. След това направо слизам от колата вдигам прозорците и си тръгвам. Така не се налага да чакам да излезе топлото от вътре защото то вече е излязло. Като се качвам в колата си изтупвам краката от снега за да не се образува влага. Ако не се проветри колата да излезе топлото, от разликата в температурите, вътре в колата се образува конденз, който в последствие замръзва.
Знам, че това го знаете, но реших да Ви го напомня.

Знам, че това го знаете, но реших да Ви го напомня.

- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
важно е и с какъв препарат се мият прозорците, а отделно се продават и препарати за третиране на стъклото против изпотяване
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Aко има възможност дас се остави така, че да се огрява от слънцето сутрин.Пак помага.
- kacarov_dupnitsa
- Автомобил: Ауди А6
- Двигател:
- Контакти:
Да, но ако си се качил с мокри обувки, влагата е пропила в стелките, и пак ще се запоти прозореца 

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
kacarov_dupnitsa написа:Да, но ако си се качил с мокри обувки, влагата е пропила в стелките, и пак ще се запоти прозореца
Абе играх го филма - в четвъртък потоп проливен дъжд , с гумени стелки съм. вечерта беше с гръб към слънцето сутринта. Стъргане и пръскане и отвън и от вътре.Вътре стъклото замтъзнало. Стелките ги бях изтърсил от водата , но дрехите ми бяха като от пране
Следващата вечер нямах избор и пак обратно с предния джам. Сутрнта стъргане отвътре. Обаче снощи имах късмет и паркирах с големия джам към слънцето .Сутринта кеф няма лед отвътре.
Последна промяна от kris11 на Сря 01 фев 2012 19:31, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колегите на които им замръзва стъклото отвътре, само да попитам, когато ви работи парното пускате ли го да вкарва въздух отвън или да се върти въздуха само в купето? Колегата ми има тойота и винаги върти въздуха вътре в купето и съответно прозорците му винаги са запотени отвътре. Аз винаги вкарвам въздуха отвън и прозореца ми е замръзвал само веднъж за последните 4 години. Стелките са ми гумени и не мисля, че водата която остава по тях се изпарява толкова, че чак да кондензира по стъклата, но знае ли човек...

- dmcdjveli
- Автомобил:
- Двигател:
mtm_golf написа:...
Точно казано

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Никога не позвам рециркулацията.Даже и лятото,климатроника я завърта в началото на +38 отвън,аз съм му задал +22.После я пуска.За зимата-НИКОГА.Точно по тая причина,да влиза свеж въздух.Ама ние със ФВ сме добре.Я загледайте Опелите.Вътре е като баня.И много от техните притежатели не знаят да пуснат климатика.Сух въздух-сухи джамове!
И обявявам код-Червено вино!Наздраве!

- vision_records
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колеги развали ми се точно това копче и стои постоянно включено и ми запотява много лошо , опитвам се да го изключа , и след 2 сек само пак се включва , някой има и идея как да го оправя ?