Пассат 98г Запотяване на предното стъкло отвътре

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Chenco
Автомобил:
Двигател:

Пассат 98г Запотяване на предното стъкло отвътре

Мнениеот Chenco » Пон 30 яну 2012 21:03

Колеги вече втора сутрин предното стъкло на Пассат 98г. е замръзнало отвътре цялото ,а отвън не чак толкова .Незнам дали това е само при мен и на какво се дължи.Ако някой се е сблъсквал с този проблем моля да сподели .

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Re: Запотяване на предното стъкло отвътре

Мнениеот Теодор » Пон 30 яну 2012 21:22

Дължи се на конденза от мокрите обувки с които влизаш в колата :idea:

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Пон 30 яну 2012 21:27

Теодор написа:Дължи се на конденза от мокрите обувки с които влизаш в колата :idea:

Да, влагата, която зимата вкарваш в колата не може да се изпари така бързо както през лятото и кондензира обикновено на стъклата. И замръзват. Ако си с гумени стелки, кондензира повече, тъй като влагата няма къде да попие, ако си с текстилни, те попиват повече влага и няма да замръзва толкова много по стъклото. За сметка на това стелките стават като корички mhihi

Потребителски аватар
Rosenirs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rosenirs » Пон 30 яну 2012 21:32

При мен днес вечерта беше замръзнало само в долния край.Според мен това се получава защото се качваш със сняг по краката който след това се разтопява и се изпарява водата.Другия вариант е да ти е спукано радиаторчето на парното,но ако е от него ще се запотява и когато караш.При втория вариант ще стои мазно по стъклото.

Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Мнениеот vladobo » Пон 30 яну 2012 21:37

Ако не се лъжа миналата година имаше подобна тема и от нея стигнах до заключение че след като спрем колата и сваляме прозорците, спираме парното и оставим така 3-4 минути да се изравнят температурите - на сутринта го няма тоя ефект. Пробвах с голфа няколко пъти и маи наистина е така.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пон 30 яну 2012 22:21

Тръскам си обувките от снега и така влизам, но винаги остава. Вечер като видя, че се е насъбрала вода по стелката я хвърлям навън, но пак се получава заледяване по стъклото. Неприятно, но за 5-10 мин. с по-силно обдухване докато позагрее добре и изчезва.

Потребителски аватар
dmcdjveli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmcdjveli » Вто 31 яну 2012 0:52

Аз правя следното: през зимата като тръгна на някъде, няколко минути преди да стигна свалям всичките прозорци до долу и карам така докато спра. След това направо слизам от колата вдигам прозорците и си тръгвам. Така не се налага да чакам да излезе топлото от вътре защото то вече е излязло. Като се качвам в колата си изтупвам краката от снега за да не се образува влага. Ако не се проветри колата да излезе топлото, от разликата в температурите, вътре в колата се образува конденз, който в последствие замръзва.
Знам, че това го знаете, но реших да Ви го напомня. :beer :applause:

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Вто 31 яну 2012 10:23

важно е и с какъв препарат се мият прозорците, а отделно се продават и препарати за третиране на стъклото против изпотяване

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 31 яну 2012 11:55

Aко има възможност дас се остави така, че да се огрява от слънцето сутрин.Пак помага.

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Вто 31 яну 2012 12:01

Да, но ако си се качил с мокри обувки, влагата е пропила в стелките, и пак ще се запоти прозореца :?

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 31 яну 2012 19:18

kacarov_dupnitsa написа:Да, но ако си се качил с мокри обувки, влагата е пропила в стелките, и пак ще се запоти прозореца :?

Абе играх го филма - в четвъртък потоп проливен дъжд , с гумени стелки съм. вечерта беше с гръб към слънцето сутринта. Стъргане и пръскане и отвън и от вътре.Вътре стъклото замтъзнало. Стелките ги бях изтърсил от водата , но дрехите ми бяха като от пране
Следващата вечер нямах избор и пак обратно с предния джам. Сутрнта стъргане отвътре. Обаче снощи имах късмет и паркирах с големия джам към слънцето .Сутринта кеф няма лед отвътре.

Последна промяна от kris11 на Сря 01 фев 2012 19:31, променено общо 1 път.

mtm_golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mtm_golf » Вто 31 яну 2012 20:59

Колегите на които им замръзва стъклото отвътре, само да попитам, когато ви работи парното пускате ли го да вкарва въздух отвън или да се върти въздуха само в купето? Колегата ми има тойота и винаги върти въздуха вътре в купето и съответно прозорците му винаги са запотени отвътре. Аз винаги вкарвам въздуха отвън и прозореца ми е замръзвал само веднъж за последните 4 години. Стелките са ми гумени и не мисля, че водата която остава по тях се изпарява толкова, че чак да кондензира по стъклата, но знае ли човек...
:beer

Потребителски аватар
dmcdjveli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmcdjveli » Вто 31 яну 2012 21:08

mtm_golf написа:...

Точно казано :да: Повечето си пускат циркулацията на въздуха да върти един и същ въздух в купето за да затопли по-бързо. НО! Така влагата в купето се увеличава значително и поради тази причина се изпотяват стъклата, и в последствие те замръзват. Трябва си проветрение! Както трябва да си проветряваме жилищата за да няма влага, кондез, мухъл и т.н. Същото е при автомобилите.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Вто 31 яну 2012 22:31

Никога не позвам рециркулацията.Даже и лятото,климатроника я завърта в началото на +38 отвън,аз съм му задал +22.После я пуска.За зимата-НИКОГА.Точно по тая причина,да влиза свеж въздух.Ама ние със ФВ сме добре.Я загледайте Опелите.Вътре е като баня.И много от техните притежатели не знаят да пуснат климатика.Сух въздух-сухи джамове! :beer И обявявам код-Червено вино!Наздраве!

Потребителски аватар
vision_records
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vision_records » Съб 26 яну 2013 17:15

колеги развали ми се точно това копче и стои постоянно включено и ми запотява много лошо , опитвам се да го изключа , и след 2 сек само пак се включва , някой има и идея как да го оправя ?
Прикачени файлове
polo kop4e.jpg

Върни се в “Passat”