дайте идеи за кола до 2500лв?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: дайте идеи за кола до 2500лв?

Мнениеот stefan4o » Пон 30 яну 2012 23:45

quattro^^ написа:
Zlatina написа:Като цяло не оспорвам плюсовете на Ауди,просто казвам минусите.Естествено,много по комфортни и по голямо разнообразие на модели имат,но са си по-скъпи от към поддръжка.За мен 1 литър масло не е критерий,нито пък антифриз примерно.
Конкретно да си изясним въпроса с това "на сляпо"Утре ще отсъдим,заставаш на едно кръстовище и броиш колко "яйца" ще минат и колко Пасати техни набори.Не говоря за Б4 на двата модела.За б3 говоря.Утре вечер ще споделиш и ще отсъдим.От сега да ти кажа,в наше село има едно яйце и 5 Пасата Б3.

на сляпо защото за теб пасат б3 е най-здравата кола и всеки трябва да я има, е да ама не :lol: всеки ден карам такъв и да ти кажа хич не ме кефи за лична кола, за служебна става все още.сега истината е пасат има модел с комби и теглич в комбинация е с евтината поддръжка е перфектната селска работна кола и от там толкова разпространена...
ся без да броя мога да ти кажа че седаните на б3-ки ауди и пасат са почти на кантар :lol: по бройки де
пък поддръжката хич не я намесвай карал съм ауди доста приятели карат ауди, даже може да си взема пак едно ауди куатро ако не намеря нещо което да е достатъчно добро та да ме откаже и цените са като на vw.

Колега, ти си почти наясно, какво търсиш. Разбрахме, че клониш към Ауди. Какво очакваш от нас, писалите в темата? Да ти кажем - не си купувай Ауди ли? Понякога подобни теми не мога да ги разбера - питат нещо, ама те предварително решили, какво да купят. Та накрая чак започват да убеждават писалите в темата, колко правилен избор са направили/ще направят. Ами успех в търсенето ти пожелавам на аудито. Аз хвърлих око на обявите в мобиле и карс.бг и нито едно ауди 80 не ми хвана окото (бензиново, дизелови не гледам).

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Пон 30 яну 2012 23:47

Предложих ти да хвърлиш едно око на 850-ките...Мотора е 2.5 ТДИ,140 кончета на ауди,с чип става 175 и харчи до 8 градско... На мен лично много ми харесват,пък ако е и комби е мечта... А защо не и т5? С една газова и си ти...

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Пон 30 яну 2012 23:55

[quote="stefan4o"][/quote]
това ауди щях да го взимам, но се замислих и викам да разгледам какви други коли мога да взема с средствата които мога да отделя, но коли като пасат б3 и голф3 просто не ми са насърце и не бих си взел.сега теб те кефи джета примерно, а мен 2.3 quattro ми е в главата от едно време... не съм направил избор и се колебая още не си правете грешни впечатления всякакви идеи биха добре дошли.
волво не е доста скъпичко за поддръжка :roll:

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Вто 31 яну 2012 0:06

Eeexxx.Ама сте като дечурлига.Еле пък ти Златина.От кой Крапец си да го еба?Ауди срещу ФВ?Ауди разбира се.4 години,140 000 км със В3-80.3 год със Б4 115 000км-Пасат.Ми дееба,още се чудя за комфорта при возене.Да,тука имам климатроник,АБС,добра екстра,ел.джамове,еър бегове.Ама старата любов не хваща ръжда.Е и сега ми дават А6-С4 за 4 000.2.5 ТДИ-140 коня.ама мен ми трее евтино возене.При 8 лв за 100км?Интереса клати феса.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Вто 31 яну 2012 0:15

Не са скъпи частите,пък и рядко се чупят... Само да разкарам едната кола(понеже не ми се плаща застраховка на кола която ще седи в двора) и взимам едно такова! Голямо,удобно и комфортно е,дизела е икономичен,за парите си е супер-няма да сбъркаш!

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Вто 31 яну 2012 7:50

Спирам с коментарит,явно тук феновете на ауди са повече.За недоразбралите-карам Пасат Б4.Термостата ми е 14лв,карета по 40/все още не съм сменял/,тампони амортисьори 20лв,накрайници-12лв.Който напише цените за тези части на Ауди-добре дошъл да ми обяснява колко са евтини.Останалите да не си чешат езиците.Правосъдието работи с факти.Писал съм че съм карал Ауди,подръжката за мен е по важна от комфорта.От морския Крапец съм и ще помоля колегата без цинизми.А автора ще прощава дето са на кантар двата модела,аз много рядко виждам Ауди Б3 а често пътувам.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Вто 31 яну 2012 8:05

Zlatina написа:аз много рядко виждам Ауди Б3 а често пътувам.

И какво значение има ти колко често виждаш Ауди Б3 като пътуваш?!? Мен лично ме боли фар. ти какви коли виждаш често!
И ако държиш да спестиш 2-3 лв от поддръжка си вземи лада,там е още малко по-евтино :да:
Аз също препоръчвам аЛди-то или някоя японка :012:

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Вто 31 яну 2012 9:09

Значението е същото,като твоята препоръка.Вземи си алди ти,що си с голф.Или там вече почва да те боли/сърби фара.А толкова често се виждат щото са като орионите...не гниели ха ха.То и аз препоръчвам мерцедес,щото не съм имал ма ме кефи ха ха.

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Вто 31 яну 2012 9:13

За мен Б4 на Ауди е крайния вариант, който бих избрал. Може да са здрави, със сравнително евтини части и т.н., но все пак като е на 18 години вече може да гласува! Искам нещо на 10-12години, непретенциозно, което да върши що-годе работа.
Не знам какво мислите за Пежо 306, Ситроен Ксара, Мазда 323, Хюндай Аксент...имате ли наблюдения?

Последна промяна от Dragon на Вто 31 яну 2012 11:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Вто 31 яну 2012 9:21

Zlatina написа:Спирам с коментарит,явно тук феновете на ауди са повече.За недоразбралите-карам Пасат Б4.Термостата ми е 14лв,карета по 40/все още не съм сменял/,тампони амортисьори 20лв,накрайници-12лв.Който напише цените за тези части на Ауди-добре дошъл да ми обяснява колко са евтини.Останалите да не си чешат езиците.Правосъдието работи с факти.Писал съм че съм карал Ауди,подръжката за мен е по важна от комфорта.От морския Крапец съм и ще помоля колегата без цинизми.А автора ще прощава дето са на кантар двата модела,аз много рядко виждам Ауди Б3 а често пътувам.

Това ще да е нов вариант на вицът на - Голф спира на светофар до Бентли ...

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Вто 31 яну 2012 10:20

Темата е интересна, въпреки че има 2 страници лични нападки.

За мен лично Пасат е много по-широк от Ауди 80, по-маневрен, по-лек, по-евтин (като цена на придобиване) и по-непретенциозен, но не бих казал по-здрав. Лично аз не бих изтъкнал нито едно предимство повече. Да не говорим, че Пасат Б4 гние в пъти повече дори от Ауди 80 Б3.

Прав е колегата по-горе, че при Пасат срещу Ауди Ц4 (без значение дали 100 или А6 от първите) Пасата няма с какво да изпъкне, освен със сравнително ниското си тегло и цена.

Цените на поддръжка специално на Ц4 са напълно сходни с тези на пасата. Особено при еднаква моторизация на практика няма съществени разлики (е, при равни други условия, естествено).

До 2500 лв. е сложно да се балансира... възраст на колата, състояние, здравина по принцип, комфорт... всеки трябва да си реши кое му е важно.

П.П.: Dragon, двама познати карат 306. Единият беше много доволен и го кара все още. Другият го разкара за нула време и каза, че за нищо не ставало.

Баща ми търкаля от време на време служебно Клио. Не го кефи като кола, но било безпроблемно.

За тези пари просто търси най-запазената. :да:

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Вто 31 яну 2012 13:06

Предлагам Опел,без значение модела.Яки и евтини машини,има и сравнително без пари.Евтина поддръжка.Това е основното за човека,иначе щеше да си търси кола от 10 бона.
п.п. Казах,ако някой ще се изказва за евтина поддръжка на Ауди,да приложи цени.Другото е вятър на устата :D

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Вто 31 яну 2012 15:51

Zlatina написа:Предлагам Опел,без значение модела.Яки и евтини машини,има и сравнително без пари.Евтина поддръжка.Това е основното за човека,иначе щеше да си търси кола от 10 бона.
п.п. Казах,ако някой ще се изказва за евтина поддръжка на Ауди,да приложи цени.Другото е вятър на устата :D

Добре ето ти цени давам ти веднага моите закупувани някой части от Ауди форума другите от Ауто+, записвай :
2 броя предни биалети на моог-по 24 лева бройката
2 задни амортисьора на Боге газови закупени от Ауто + за 264 лева с 2 години гаранция
2 предни маслени амортисьора на Монро: по 85 лева с 12 месеца гаранция
Ангренажен ремък Гейтс 32 лева, ролка на ес ка еф задължително 76 лева-има и по-евтини варианти аз залагам на доказалите се с годините.
Предни накладки комплекта 60 лева те ер ве мисля че бяха, други на Симер италиански от долнопробен магазин за 32 лева но бяха меки и не ядяха дисковете спирачния път ок, просто свършваха на по 22к.
Така продължавам нататъка-понеже съм фен на японското свещи Денсо "студени" за газ по 5,40 лева бройката от Косер.Малсен филтър Хенгст 8 лева от Ауди форума, помпа на хиддравликата 2-ра ръка 90 лева, радиатор на парното 86 лева на БерХела (знам че за пасат като твоя са някъде по 60 лева), накрайници по 22 лева на Мооог.Ремък на алтернатора 12 лева геитс, ремък на хидравликата и водната помпа 8 лева гейтс, тампони заден мост на феби билщайн 54 или 56 лева бяха от Ауди форума, 1 тампон на макферсона горе 25 лева но на Боге усилен пак от Ауди форума, тампои на магарето всичките 38 лева Феби.Тях не съм ги сменял просто питах информативно колко пари са че имаше едно тропане и си мислехме да не е от тях а се оказа по-горе цитирания накрайник.А да въздушен филтър от най-смотаните кръглите там цената варира от 7 до 12 лефа, моя беше за 11 на Шампион.Айде още малко цени-чистачки Бош за 34 лева двете от Ауто+, 4 броя железни джанти 15-ки за зимата по 20 лева 2-ра ръка, ароматизатор еър уик между 8 и 11 лева.Мислех да си взимам и подлакътник от А4 за 60 кинта ама я продадох вече.Тези цени ако ти се струват високи евала, освен това както сам виждаш няма части менте в списъка, не правя просто компромиси с тях.Щях да добавя и маслото но всеки може да си направи сметката колко са 3 литра 10 на 40 има го от 30 та до 80 лева.А да термостат купих просто да имам резервен за 24 лева на бер, палец на делкото за 7 лева.4-те амортесьора ги смених само защото задния десен беше прокапал иначе можеше да кара още доста с тях, но просто не понасям такива работи по колата и ме чопли отвътре.Комплектите с гуми не ги броя защото са от "скъпите" 15-ки и надвишават тези които са 14-ки по себестойност на пасата, но само за протокола летните бяха Конти премиум контакт 2,Гуд Иър гт3, зимните през дееебица фриго2, та до гуд иър.Искам д ами калкулираш колко е разликата в подобните части за пасата но, не некви нечувани марки а примерно подобни на тия.Мерси предварително.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Вто 31 яну 2012 16:01

Dragon написа:Не знам какво мислите за Пежо 306, Ситроен Ксара, Мазда 323, Хюндай Аксент...имате ли наблюдения?

Пежото и сутиена ги изключвам автоматично, преди да взема Тойотата, имах точно въпросната Мазда 323 само че еф-ка модела се води БА, първо беше с 1,5 двигател 88 коня-бих казал че се представя добре за теглото си, но и слабееше, пътното поведение е уникално ненормално стабилно в завои чак съм се плашил, не се плаши от високи обороти, по-богато обурудвана от повечето модификации Голф 3 (просто е от тези години и този клас), много по-ниска от голфа за някой + за други е -. Уникално здраво окачване и двигател як тормоз и нямаше мърдане, с около 25 до 30% по скъпи части от голфа при положение че се влагат японски такива, например ангренажния ремък на Мицубоши беше 44 лева, на Голф сигурно е около 20 лева.След това взех същата мазда само че с 2,0 мотора там имаше само ей така :bowdown maikomila scare heavy metal zork .Минус и на двете мазди-слаба тенекия гният бързо особено ако са австриики, лоша шумоизолация нямат рамки на вратите, пластмасата не е по-лоша от тази в Голф3, плюса на Голфа пред маздата е че вътре е едно 35% по голям, 60% по комфортен (за сметка на устойчивостта-лично мненеие), и бързото намиране на части.Над Хюндая нямам наблюдения но определено бих го поставил над Пежо и Ситроен като надеждност.

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Вто 31 яну 2012 20:41

За eng специално
Толкова части не съм сменял,щото карам Пасат,но тези които съм сменил и се дублират с твоите са по-евтини/естествено/.
Свещите ми Денсо са скъпи-по 10лв/бр приблизително
Задни амортисьори-67лв/бр,газови
Предни по 10лв. отгоре
Накладки-27лв.
маслен филтър от магазин-8/10лв.
Палец делко-5лв
капачка дистрибутурна-10лв.
Чистачки безшарнири-7лв/2бр
Тампон двигател преден-40лв
Тампон двигател заден-20/30лв според марката
тампони макферсон-20лв
Подлакътник оригинален от морга-30лв
Пружини предни 60лв/бр. нови
накрайници по 14лв
На Б3 смених карета външни по 40лв/бр.
Масло събира 3,7литра,там правилно си казал че е въпрос на избор.Като цяло цените на частите паднаха,понеже и остаряха тези модели.Но пък аз и не виждам какво да си взема по-ново,при положение е е бъкано с електроника и трудно се обслужва.Да прекратим това безумие,за всеки влак си има пътници.Винаги едното е за сметка на друго.Ауди е по комфортно,но е по-тясно.
На мен лично ми е скъпо да поддържам Ауди.Това е мое мнение и не задължавам никой да го споделя.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”