-19 С, с мъка , но запалих
- ДАНЧО
- Автомобил: Audi A4 B6
- Двигател: AVB 2003
Re: -19 С, с мъка , но запалих
Голфи днес ме предаде.За да не отварям нова тема пиша тук.Днес в Стара Загора беше -20 гр.Както всяка сутрин ставам оправям се за работа и слизам 10 мин преди работното ми време.Отварям вратата всичко е ок , но давам на контакт свещите подгряха , релето изключи въртя 10/15 сек. тц не ще да запали.Пробвах пак и часовника ми показа 0:00.Акумулатора ли е или ? Какво следва от тук нататък.Акумулатора ми е Варта досега не съм имал проблем,но мисля, че проблема е в това , че я карам само на къси разтояния.От нас до работа 2 км. и навръщане.Ако довечера успея да я запаля и покарам малко дали ще се оправи?
- hobsy
- Автомобил:
- Двигател:
От акумулатора е , аз вчера в Монтана при -16 запалих но днес е -20 и при мен умря и изкара нулите на дневния пробег , трябва си ЕКГ 

- MyPa_TpuO
- Автомобил:
- Двигател:
Ох, старото поло не ме предаде (ма то бензинка), въпреки че за първи път откакто го карам, се замисли сутринта.. Иначе понеже днес ще взимам от доктора новото поло (дизеляче 1.9) - направо се чудя дали утре да опитвам да отивам с него на работа или да си карам със старото..
Вчера един колега е влизал през багажника, че не успял да отлепи вратите.. И на финала всичко замръзнало: включително антифриза (не знам какво точно е слагал де), та не посмял да тръгва с колата. На друг колега тойотата не запалила и тн.
Ма старото поло машина - докара ме до офиса

Вчера един колега е влизал през багажника, че не успял да отлепи вратите.. И на финала всичко замръзнало: включително антифриза (не знам какво точно е слагал де), та не посмял да тръгва с колата. На друг колега тойотата не запалила и тн.

Ма старото поло машина - докара ме до офиса

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ДАНЧО написа:Голфи днес ме предаде.За да не отварям нова тема пиша тук.Днес в Стара Загора беше -20 гр.Както всяка сутрин ставам оправям се за работа и слизам 10 мин преди работното ми време.Отварям вратата всичко е ок , но давам на контакт свещите подгряха , релето изключи въртя 10/15 сек. тц не ще да запали.Пробвах пак и часовника ми показа 0:00.Акумулатора ли е или ? Какво следва от тук нататък.Акумулатора ми е Варта досега не съм имал проблем,но мисля, че проблема е в това , че я карам само на къси разтояния.От нас до работа 2 км. и навръщане.Ако довечера успея да я запаля и покарам малко дали ще се оправи?
Зареждаш акумулатора и палиш.С тия наще горива дето ги продават тука е ужас.
- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги помагайте ,тая сутрин ме остави колата ,цяла сутрин въртя и зареждам акумулатора и неще ,нафтата вероятно ми е замръзнала защото я бях оставил на дъното помагайте как да я запаля ,върти мъчи се и неще и падне акумулатора заредя го и пак така и неще ,-15 градуса е ,а маслото ми е 15w40 спешно кажете какво да правя за да запали 

- ZEDYCUS
- Автомобил: VW Sharan 1_9 TDI
- Двигател: AUY 2001
- Контакти:

Пс. След час запали, трябва си нов акумулатор.

Последна промяна от ZEDYCUS на Вто 31 яну 2012 20:58, променено общо 1 път.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Ако си сипал на AFH-а от гаража ти 15W40 освен да взема една по дълга пръчка и да дойда до Радомир
В момента в картера ти е мармалад дори и да запалиш лагера на турбото поне 10 минути ще върти на сухо. Чакаш да се стопли и това е. Тая кола се кара с 5W30 бе човек

- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
radi_nrj написа:Ако си сипал на AFH-а от гаража ти 15W40 освен да взема една по дълга пръчка и да дойда до РадомирВ момента в картера ти е мармалад дори и да запалиш лагера на турбото поне 10 минути ще върти на сухо. Чакаш да се стопли и това е. Тая кола се кара с 5W30 бе човек
![]()
![]()
Ем прав си ,ама един маслар ме излъга вика е тва е добро с по гъсто по добре и до са нямах проблеми ама не е било толкова студ и са като стана такъв студ и днес ме остави ,запали ли ще го сменя маслото с по рядко .
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
radi_nrj написа:Ако си сипал на AFH-а от гаража ти 15W40 освен да взема една по дълга пръчка и да дойда до РадомирВ момента в картера ти е мармалад дори и да запалиш лагера на турбото поне 10 минути ще върти на сухо. Чакаш да се стопли и това е. Тая кола се кара с 5W30 бе човек
![]()
![]()
Айде да е поне 5W40.
1Z като го карах с 10W40, що ли палеше от раз на -24С...
Проблема е или в свещи или в нафтата, ако ремъка е зацепен както трябва.
- radi_nrj
smash22 написа:ама един маслар ме излъга вика е т'ва е добро с по-гъсто по-добре
Не ходи повече при тоя маслар, за теб 5W30, 5W40 в краен случай 10W40.
Andonov написа:Айде да е поне 5W40.
Може

Andonov написа:1Z като го карах с 10W40, що ли палеше от раз на -24С...
То за мотора не е проблем, турбото е това, което отнася боя при избор на неподходящо масло

Последна промяна от radi_nrj на Вто 31 яну 2012 12:40, променено общо 1 път.
- martom
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.4AEX
И моята тунджа замръзна тая нощ.Пали и гасне.Ще я пробвам като по разгрее.Ама днес не е много натоварено по улиците.
Дизелаците спят зимен сън

- RadoShopa
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
- Контакти:
smash22 написа:radi_nrj написа:Ако си сипал на AFH-а от гаража ти 15W40 освен да взема една по дълга пръчка и да дойда до РадомирВ момента в картера ти е мармалад дори и да запалиш лагера на турбото поне 10 минути ще върти на сухо. Чакаш да се стопли и това е. Тая кола се кара с 5W30 бе човек
![]()
![]()
Ем прав си ,ама един маслар ме излъга вика е тва е добро с по гъсто по добре и до са нямах проблеми ама не е било толкова студ и са като стана такъв студ и днес ме остави ,запали ли ще го сменя маслото с по рядко .
Хе хе,като посинее и затегне турбото,маслара ли ще ти го рециклира...?Или пък купи ново...?

- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
Странното е че вчера запали ,а днес неще явно нафтата е замръзнала в момента е -15 ,а през нощта е било към -25 , кво да правя незнам за да запали .
- radi_nrj
Влизаш в багажника и търсиш капака на резервоара. Отваряш и гледаш какво е положението, ако е на желе лошо. Може да пробваш с добавка против замръзване ама пак трябва да се подгрее нафтата за да може да се обърка с добавката. Прибираш колата някъде на топло и чакаш да се отвърне.
И аз видях мъка тази сутрин за пръв път откакто карам дизели.
Предварително онзи ден сложих повечко от Лики моли против замръзване, но явно не е достатъчно добра или нафтата на Еко е боклук. Три неуспешни опита и ми се сви сърцето леко, но направих няколко подгрявания и на финалния опит повъртя известно време и с невероятни мъки запали. Отзад излезе един черен облак и се прекръстих
Това представлява Лики Моли, когато се държи на студено в багажника. От Сенакс си казаха, че замръзва и да не стои на такива градуси, но няма кой да изпълнява

Предварително онзи ден сложих повечко от Лики моли против замръзване, но явно не е достатъчно добра или нафтата на Еко е боклук. Три неуспешни опита и ми се сви сърцето леко, но направих няколко подгрявания и на финалния опит повъртя известно време и с невероятни мъки запали. Отзад излезе един черен облак и се прекръстих

Това представлява Лики Моли, когато се държи на студено в багажника. От Сенакс си казаха, че замръзва и да не стои на такива градуси, но няма кой да изпълнява