Как да опазим акумулатора в студовете и по принцип? Джъмпер?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Re: Как да опазим акумулатора в студовете и по принцип?

Мнениеот golfer » Вто 31 яну 2012 20:48

'айде сега всички фенове на карането на фарове целогодишно бегом за нови акумулатори

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Вто 31 яну 2012 21:36

golfer написа:'айде сега всички фенове на карането на фарове целогодишно бегом за нови акумулатори

:да: :beer
Хубав и нов акумулатор, това е цяра! :beer

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Вто 31 яну 2012 21:40

Adrian-AAA написа:
xploda написа:[/img]

И всяка вечер сваляне/качване на акумулатора?

Мне всяка вечер разбира се, на акумулатора му стига да се зареди(ако е читав)един път хубаво и няма да имаш всяка сутрин проблеми,освен ако не въртиш много време на стартер всяка сутрин.

E, нормално към секунда да въртя. Тази сутрин...може би 2 :roll: Варта 74 амперова, но не е нова. От колежка го взех лятото.

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Вто 31 яну 2012 22:23

Тъй като и аз имах драми с акумулатора да дам моето мнение по въпроса: Понеже не карам напоследък често колата, защото съм на 15 мин. пеша от работа, започнаха проблемите с акумулатора! Единия, с който закупих колата сдаде багажа, на няколко пъти му давах ток, но в крайна сметка се оказа, че не може да се зарежда вече! Тогава на помощ се притече този от старата ми кола! Самия акумулатор почти не е ползван, но е на 2 години. Марката му е Гигават, но е малък на Пасата, поради това, че е 45 Аh! Въпреки това ако карам колата редовно нямам никакви проблеми, защото не съм дизел, но тъй като това не става, напоследък отново взе да пада и пак се наложи да ми подават ток! Тогава едно приятелче ме светна, че заради аларма, и др. неща, които се поддържат от акумулатора се черпи около 100 MAh на ден! С две думи няколко дни като не се кара автомобила и заминава! Дори нов акумулатор при тези външни температури може за няколко седмици без да се кара (случвало ми се е и месец да не паля колата) да замине! Затова аз реших проблема си, като започнах да откачам плюса, след като паркирам и след това го закачам пак! Оттогава нямам проблеми с паленето! Процедурата не изисква нищо особено и трае 20 секунди :) Да съгласен съм, че не е приятно и се губи часовника и дневния пробег на автомобила, но при положение,че за момента не мога да отделя пари за нов е добър вариант за "закърпване на положението"! mhihi

Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Мнениеот lou » Вто 31 яну 2012 22:27

xploda написа:
Теодор написа:
    Благовест написа:Както се казва на системи mhihi
    Някои ги свалят и спат с тях... :063: Ама всеки път клеми,стягай,сваляй,качвай като прибавим и борбата по вадене(за пасат) и направо може да се изпоти човек.На сутринта пък това е съчетано с липса на време...
    Отделно ме дразни,че се губи часа на таблото и настойките на цд-плеара... :banghead:

Затова си купувате един хубав скъп акум. и забравяте м/у 5 и 10г за проблеми с паленето :wink:

Ехееее 5-10г...тва много време бре. Дай пример за такъв акумулатор да ги видя кви пари са.

Моя е Silver с око :) Купен на 26.08.2006 ... и още си карам с него вече 6-та година и е перфектен ;) Даже снощи имах излизане късно вечер и мислех че много трудно ще запаля предвит температурата .. но не - влизам,въртя ключа и веднага запали а навън беше -15 поне

Потребителски аватар
    joker
    Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
    Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 31 яну 2012 22:31

Единственият лек за акумулатора е ежедневното каране на колата поне 20 км....в студовете спрях дизела(ами сутрин бензинът е топъл,защото водя с него кучето на разходка-тъпо е да оставя топъл бензин и да взема леденостуден дизел за работа,а бензинът да оставя да изстива)...Е!- след този номер въпреки,че преди 2 дни на -8 дизела запали без проблем аукумулаторът увяхна като мъжкото достйнство на столетник и сега се зарежда :mrgreen: .Сменял съм всякакви акумулатори и под 5 г акумулатор не съм карал.Но винаги колата ми е била в движение не по-малко от 15-20 км дневно.

Потребителски аватар
    joro_kem
    VW експерт
    VW експерт
    Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
    Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Вто 31 яну 2012 23:51

KirilGeorgiev написа:По добро от това което е сложено в завода няма Моя Пасат произведен 2001г още си пали със заводския Изобщо не си напъвам главата да го мисля като се предаде нов и това е

абе не е точно така - моята каляска е произведена 2008 и акумулаторът (оригинален, необслужваем с "око", не знам каква марка е) вече дава признаци, че ще ме оставя. ако успее да изкара тая зима, предполагам, че ще ме изкара и до следващата, но знае ли човек...

kraskko
    Автомобил: bmw
    Двигател: dizel
    Контакти:

Мнениеот kraskko » Сря 01 фев 2012 0:44

моя е на 1г. 50А hagen.от 10 11 2011г. не бях палил голфа,понеже си купих ауди (дизел)така до днес.аудито неможа да запали и се ориентирах към голфетката,останах изненадан,запали от раз само малко изпуши синьо от зад и причука повдигач.колата стои пред блока и близо 3 месеца не е палена.
    та си трябва нов акумулатор и това е. :012:

Потребителски аватар
    tisho_psg
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Сря 01 фев 2012 8:07

golfer написа:'айде сега всички фенове на карането на фарове целогодишно бегом за нови акумулатори

и кое налага да се взимат нови акумулатори,да не е приет някакъв нов закон??? :?

Потребителски аватар
    stamantonov
    Автомобил: golf III 1.8 + honda cr-v 1 gen.
    Двигател: ABS + JHL

Мнениеот stamantonov » Сря 01 фев 2012 8:48

Слушам и не вервам на ушите си! Според карането е. Ако караш на къси разстояния всеки ден - трябва да дозаредиш акумулатора поне 2 пъти зимата и веднъж лятото. Ако караш на дълги - не ти трябва дозаредждане. Ако няма да я караш дълго и е бездомница(на вън) - акумулатора се прибира. А от скромен опит знам че оптималния живот на един акумулатор е около 4 г. След това всичко е на късмет и е нужно по-често дозареждане.

Потребителски аватар
    joker
    Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
    Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 01 фев 2012 9:22

stamantonov написа:Слушам и не вервам на ушите си! Според карането е. Ако караш на къси разстояния всеки ден - трябва да дозаредиш акумулатора поне 2 пъти зимата и веднъж лятото. Ако караш на дълги - не ти трябва дозаредждане. Ако няма да я караш дълго и е бездомница(на вън) - акумулатора се прибира. А от скромен опит знам че оптималния живот на един акумулатор е около 4 г. След това всичко е на късмет и е нужно по-често дозареждане.

Не видях никъде цифри...без тях нещо не звучиш убедително.
    Не е все едно дали караш градско по 20 км или 5 км. дневно.Особено ако са 20 км само с едно спиране и повторно палене.Колко км са дълги разстояния?
    Колко гр, да е навънка за да си "прибере" човек акумулатора -20 и +2 все едно ли е???И колко "дълго" трябва да е оставена навън-5 дни и 50 дни едно и също ли е.
    И никак не е все едно дали колата е дизелова или бензинова.
    Кола с добър алтернатор трябва да зарежда напълно достатъчно на празен ход с пуснати всички ел.консуматори...Не е небходимо при такава кола да се зарежда читав и поддържан акумулатор!
    Кола с добра ел.инсталация без наличие на утечка не би следвало да изтощава акумулатора при "дълъг" престой...

Потребителски аватар
    GRUEL
    Автомобил: 1995 Golf III GT
    Двигател: AEK

Мнениеот GRUEL » Сря 01 фев 2012 9:45

И аз си мисля, че при изправна ел система не би трябвало да има проблеми. Съдя по себе си. От нас до работа са ми точно 2,4км. - толкова сутрин и толкова вечер. За толкова колата изобщо не загрява, кара се на фарове, набичено парно(че се запотява прозореца от дишането ми), с пуснат нагревател на задното стъкло и музичка. До сега проблеми с тоци не съм имал. Акумулатора, с който дойде колата от Италия изкара 4 години и това лято проби клетка(колко още е каран преди това :dontknow: ). Сложих варта и на същото каране сега в студовете си пали без замисляне. Това да свалям, качвам, зареждам и разнасям напред назад аку-то ми се струва пълен абсурд...

vw101
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот vw101 » Сря 01 фев 2012 10:56

Както отбелязаха много колеги,най-сигурният вариант е изправна ел.система
    –проверка за утечки
    -проверка за изрядност на алтернатора.Лично моят съм го карал на 4 места да го мерят и ме уверяват,че зарежда.
    -доливане на акумулатора

Потребителски аватар
    nokiangage
    Автомобил: Passat B3 - 35i
    Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
    Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 01 фев 2012 11:09

vw101 написа:Както отбелязаха много колеги,най-сигурният вариант е изправна ел.система
    –проверка за утечки
    -проверка за изрядност на алтернатора.Лично моят съм го карал на 4 места да го мерят и ме уверяват,че зарежда.
    -доливане на акумулатора

Ако може да добавя и калъф за акумулатора, който лятото го предпазва от високата температура на двигателния отсег, а зимата малко или много си е малко по-добре с него и му удължава живота...Казвам го от личен опит в сравнение на поведението на колата ми с миналата зима и сегашната, без калъф и корите над и под двигателя и сега екипиран с трите неща. Преди на -15 трябваше да я припалвам всеки ден и стартера въртеше мудно на кантар, сега на -20 си паля без проблем, дори да е стояла няколко дена. За един и същ акумулатор на 2 години и нещо става дума, който май е Старт или нещо подобно толкова известно mhihi

Потребителски аватар
    joromnt
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот joromnt » Сря 01 фев 2012 11:12

BG_POLICE написа:.... Да съгласен съм, че не е приятно и се губи часовника и дневния пробег на автомобила, но при положение,че за момента не мога да отделя пари за нов е добър вариант за "закърпване на положението"! mhihi

Пич, ти осъзнаваш ли че освен губенето на часовника и радиата на СД-то си губиш и алармата? И че тоя лъскавия няма да го опазят лепенките за каско ако те огледат неправилните хора. Не че ако имаш аларма ще ги спре, ама така е още по-лесно.

nokiangage написа:
    За един и същ акумулатор на 2 години и нещо става дума, който май е Старт или нещо подобно толкова известно mhihi

Старт=МонБат :!: Разликата - в лепенката :!:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”