rudolf написа:VW_FEN написа:yossarian написа:Mного +/- се изписаха само най-важния още се губи![]()
Летите джанти охлаждат по-ефективно спирачките!
Да, батка, ама тука да не сме на състезание?хихих
То това, че е плюс, плюс е, ама интересно аз как карам с железните, и още са ми студени спирачките
![]()
аз си мисля същото, но дори и за охлаждането е тъпо ако караш с сток 239 или 256 дискове и си тръгнал с джанти да ги охлаждаш...ефекта ще е по голям с големи и вентилирани дискове,,а в някой случей и по ефтин...
малко е като ефекта на ремус-накрайник
Най- лесно ни е ако нещо не ни е ясно да го обявим за тъпо! Напоследък наблюдавам такава тенденция във форума. Като вземеш да обясниш защо едно нещо е така, а не инак, те обявяват за комплексар и дървен философ! Нали форума е за това, да се дават разумни съвети, а не от сорта на шуролейка ми братовия девер като ходил на панаира в Каспичан чул да разправят че...
Алуминиево-магнезиевите сплави имат коефициент на топлопроводност, не ми се търси точната стойност, поне 4 пъти по-висок от стоманата. В допълнение на това контактната площ на фланеца на джантата с фланеца на диска е по-голяма, както и площта на самата джанта особенно оребрените или със спици. В резултат се постига 4-5 пъти по-добро топлоотдаване, независимо дали си със сток или не дискове. А майстора по-горе дето все кара, а спирачките са му студени, не го карам да спуска Флюела, да слезе от пампорово на трета и да си пипа тогава спирачките.