дръжките и ключалките ги оправям с проникваща смазка
предварително напръскани не ми създават проблеми
black` написа:И аз ползвам течен парафин. Даже я мазах и втори път вече щото от първото мазане нямаше и помен от дъждовете. А една сутрин половината уплътнения останаха по ламарината на вратата докато отворя.![]()
Палците съм ги махнал по принцип от доста отдавна и бичим само на централно. Никакви ядове.
За глицерина четох доста противоречиви мнения. Че има вариянт гумата да се спече от алкохола в него. И не ми се рискува при това топло време тука.
nkpenkov написа:black` написа:И аз ползвам течен парафин. Даже я мазах и втори път вече щото от първото мазане нямаше и помен от дъждовете. А една сутрин половината уплътнения останаха по ламарината на вратата докато отворя.![]()
Палците съм ги махнал по принцип от доста отдавна и бичим само на централно. Никакви ядове.
За глицерина четох доста противоречиви мнения. Че има вариянт гумата да се спече от алкохола в него. И не ми се рискува при това топло време тука.
Колега, има разлика между парафин и глицерин.
В парафина няма алкохол, купва се от всяка аптека за 0,90 лв. шишенцето.
За глицерина незнам как действа, защото не съм го ползвал това.
freshenero написа:Намажи уплатненията сьс глицерин от аптеката.
dushanov написа:Скъпи съфорумци! Бедата от "замръзнали врати", не е само при Голф 3, а при цялата VAG група до 2004г. По-нататък не съм запознат. Лично моята рецепта е: ноември WD-40 по ключалките и палците, веднъж на 2 месеца течен парафин по уплътненията! Най-сигурното е сваляне на механизмите и обстойна профилактика, но като мине зимата и всички ставаме мързели...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 78 госта