проблем замразнали врати

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: проблем замразнали врати

Мнениеот parno » Сря 23 дек 2009 20:30

течен парафин? :roll:

дръжките и ключалките ги оправям с проникваща смазка
предварително напръскани не ми създават проблеми

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 23 дек 2009 23:38

И аз ползвам течен парафин. Даже я мазах и втори път вече щото от първото мазане нямаше и помен от дъждовете. А една сутрин половината уплътнения останаха по ламарината на вратата докато отворя. :Mr Green Fun :063: Палците съм ги махнал по принцип от доста отдавна и бичим само на централно. Никакви ядове. heavy metal zork
За глицерина четох доста противоречиви мнения. Че има вариянт гумата да се спече от алкохола в него. И не ми се рискува при това топло време тука. :roll:

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Чет 24 дек 2009 1:01

В ключалките е най-оферта размръзител на Sonax. На старата кола веднъж замръзнаха и оправи положението, сега на голфа ги напръсках профилактично преди зимата и нямаше никакви ядове.

Потребителски аватар
nkpenkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nkpenkov » Чет 24 дек 2009 12:10

black` написа:И аз ползвам течен парафин. Даже я мазах и втори път вече щото от първото мазане нямаше и помен от дъждовете. А една сутрин половината уплътнения останаха по ламарината на вратата докато отворя. :Mr Green Fun :063: Палците съм ги махнал по принцип от доста отдавна и бичим само на централно. Никакви ядове. heavy metal zork
За глицерина четох доста противоречиви мнения. Че има вариянт гумата да се спече от алкохола в него. И не ми се рискува при това топло време тука. :roll:

Колега, има разлика между парафин и глицерин.
В парафина няма алкохол, купва се от всяка аптека за 0,90 лв. шишенцето.
За глицерина незнам как действа, защото не съм го ползвал това.

Потребителски аватар
nkpenkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nkpenkov » Чет 24 дек 2009 12:11

nkpenkov написа:
black` написа:И аз ползвам течен парафин. Даже я мазах и втори път вече щото от първото мазане нямаше и помен от дъждовете. А една сутрин половината уплътнения останаха по ламарината на вратата докато отворя. :Mr Green Fun :063: Палците съм ги махнал по принцип от доста отдавна и бичим само на централно. Никакви ядове. heavy metal zork

Колега, има разлика между парафин и глицерин.
В парафина няма алкохол, купва се от всяка аптека за 0,90 лв. шишенцето.
За глицерина незнам как действа, защото не съм го ползвал това.

Моя грешка - колегата е уточнил за парафина :oops:

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Нед 27 дек 2009 20:49

freshenero написа:Намажи уплатненията сьс глицерин от аптеката.

С Глицерол е по-добре,седи по гъст слоя и Слава Богу до сега не са замръзвали,но трябва да се мажат по-четсто,особено ако уплътненията са старички.Е,има и по-усъвременен метод Sonax нещо си 20 грама стик,като сухо лепило е за близо 8 лв.А на мен ми излез 4лв. някъде за 3 шишенца Глицерол с ,които ще ги мажа 3 зими.Ако е много студено,по-честичко се мажат и няма ядове,в най-големия студ тази година ми баха замръзнали бравите,уплътненията бяха чук!!!

Потребителски аватар
sonaris
Автомобил: VW Passat B4 Syncro
Двигател: ADY
Контакти:

Мнениеот sonaris » Сря 01 фев 2012 21:57

Колеги да не пробвате като мен това. Добре че прочетох надписа. Въпреки това пробвах на 1 врата. Ефекта е смайващ. Няма отваряне.
Изображение

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Сря 01 фев 2012 23:38

Скъпи съфорумци! Бедата от "замръзнали врати", не е само при Голф 3, а при цялата VAG група до 2004г. По-нататък не съм запознат. Лично моята рецепта е: ноември WD-40 по ключалките и палците, веднъж на 2 месеца течен парафин по уплътненията! Най-сигурното е сваляне на механизмите и обстойна профилактика, но като мине зимата и всички ставаме мързели... :beer

stefanbbc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stefanbbc » Сря 01 фев 2012 23:49

и при мен е така замразват ми предните врати някои п1т ми се отваря шофиорскаата това е 1 на 1000 :banana а прес другото време има една иога терапия и жлизане прес задните врати м1ка голяма незнам как да процедирам с този отказ на предните врати като замр1знат и залепнат
незнам какде и какжо да мажа че да незалппват в студа

7842
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 7842 » Пет 03 фев 2012 22:26

здравейте на всички колеги.извинявайте но светнете ме малко повече wd-40 на коя марка е това и от къде го купувате.благодаря ви предварително

Потребителски аватар
dushanov

Мнениеот dushanov » Съб 04 фев 2012 10:26

7842, във всеки магазин-железария, Практис, Практикер, Бриколаж и т.н. Марката е WD-40
product_2058.jpg

7842
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 7842 » Съб 04 фев 2012 13:58

благодаря

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Съб 04 фев 2012 18:50

При първите застудявания,предните заключващи механизми(именно те,а не уплътненията!)-отказаха.Дръжките се местят сякаш са откачени щангите във вратата.Както и да е...и преди го е имало това,мацано,мазано-доволно-ефект "0"!Та видях едни колеги,със спринцовчица(като дроги се бяха направили :lol: ) и бъркат из дупките...Питам:с какво пробате този път,вероятно със спирт..?Не,със концентрирана течност за чистачки!Та като наливах казанчето,олях с едно 50-100 грама бравата отвън,като се постарах да я държа издърпана-известна доза попадна и някъде навътре.И до този момент вече една седмица влизам през шофьорска врата.Ще чакам следващото по-сериозно застудяване за проверка :roll:

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Нед 05 фев 2012 21:05

dushanov написа:Скъпи съфорумци! Бедата от "замръзнали врати", не е само при Голф 3, а при цялата VAG група до 2004г. По-нататък не съм запознат. Лично моята рецепта е: ноември WD-40 по ключалките и палците, веднъж на 2 месеца течен парафин по уплътненията! Най-сигурното е сваляне на механизмите и обстойна профилактика, но като мине зимата и всички ставаме мързели... :beer

Това с ВАГ групата е верно! Сутрин на паркинга само на ВАГ-овите автомобили се "духа" До мен паркира едно Волво всяка сутрин палим заедно как па една сутрин не му замръзнаха вратите,или да вземе да се "закашля" преди да запали.

Потребителски аватар
dushanov

Мнениеот dushanov » Нед 05 фев 2012 22:33

kn9453, не напразно в скандинавските държави Волво-тата им са по-срещани от голф-вите тук. Вуйчо ми 10г беше там. Каза "тия бели мечки карат Волво или американки 4х4".
Че да се върнем на темата. Който има желание, нека лятото си направи пълна профилактика за заключващите механизми, а пак като застудее ще пие червено вино и ще ни поучава тук във форума какво е правил лятото! :drunk

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”