Защо пък точно голф 2 дизел....

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Re: Защо пък точно голф 2 дизел....

Мнениеот buller » Сря 01 фев 2012 21:03

Според мен толкова стара кола, еле пък дизел е голям таралеж.
Да, има и гледани, ама никой няма да ги даде без пари :idea:

По-евтино като цяло (покупка и разход за гориво), според мен, ще ти дойде една 3-ка 1.8 90 к.с. или ако щеш и 2-ка 1.6 / 1.8 на газ.
Просто изгодата от дизела се губи при почти 3 лв. литъра, освен ако няма откъде да си набавяш mhihi

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Автомобил: VW Bus T3 Syncro
Двигател: 1.9 M-Tdi
Контакти:

Мнениеот PACH » Сря 01 фев 2012 21:04

Вече половин година карам това: viewtopic.php?f=53&t=279438
И за момента мога да кажа че нямам никакви технически проблеми, доволен съм като здравина, консумативи и дори сега в най-големите студове с едно подгряване паля.Наскоро имаше подобен на моя за 1300 лв. и то в много прилично състояние.Ако имаш път към Бургас, мога да ти го дам да видиш как навървява.Последно ходихме до Банско 4-ма плюс багаж за няколко дни, среден разход под 5.8, като сметнеш че оборотомера ми е около 3000 об/м.

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Сря 01 фев 2012 21:26

Моя голф е почти от последните двойки, 91 година, както ти казах в по горните коментари - мисля, че е доста надежден автомобил, когато го закарах за регистрация в Кат Бургас някои от работниците си шушукаха "Още ли ги карат тия морги в Германия" и това преди почти 8 години, само че в една от големите зими преди няколко години им скрих шапките на снегопочистващите - връщах се отдалеч, една виелица, едни закъсали по пътя автомобили , ад.. един ми иска помощ по пътя , докато отворя стъклото да говорим и цялата кола ми се напълни със сняг...видимост - няма и метър...аз съм със всесезонни гуми хем.. е в края на отсечката се оказа че аз съм един от малкото, които са успели да се завърнат , малко след това затвориха пътя , а тези от пътното недоумяваха как изобщо съм се добрал като се има предвид, че дори джипове бяха заседнали, както и снегопочистващи машини даже, е да, но моя голф се завърна бавно и славно, така че още един плюс от мен за голф 2 1,6 тд ... моето мнение все пак е подкрепено от факта, че съм собственик на такава кола от доста време и щом съм с нея все още - има защо, съжалявам ако думите ми са звучали като самохвалство.

alopoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alopoo » Сря 01 фев 2012 21:36

golf_td написа:...Моя единствен основен проблем по колата е, че гори масло - около 1 л на 1500 км , но аз така я взех от самото начало, още от Германия дойде с този проблем, но за тези вече почти 8 години не се е влошило това положение .

joro^ +1 :? Не казвам, че всеки един го има този проблем... Просто е доста често срещано при тези стари машинки

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Сря 01 фев 2012 22:46

За горенето на масло , ами гореше си и моята , може би основно през турбото . Но доливах не повече от 2 л. на 8-10 хил. км. , излиза че е била цвете :D . Моята беше от последните единички - набор '83 , GTI с присъден ТД двигател , 5 скорости .

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 01 фев 2012 22:59

PACH написа:Вече половин година карам това: viewtopic.php?f=53&t=279438.......

Чудесна е :shock да си я караш със здраве!!

shanadjiqta
Автомобил: Audi 80 B4
Двигател: 1994 1z

Мнениеот shanadjiqta » Сря 01 фев 2012 23:24

уникално здрави са..моето СБ от 10000 км се кара в лютеницата с навито турбо и пусната нафта и съм долял 500 гр масло.Да не говорим как може да се направи да върви,тая вечер една Вектра 2.0 115 коня направо и се дорева :wink:

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Сря 01 фев 2012 23:35

Няма по-здрав автомобил :bowdown
8 години и четири месеца стопанисвах Г 2 с 1V двигател , навъртях и за това време 130 хил. км
продадох я с перфектен двигател и турбо
Ако намериш запазена и поддържана - купувай смело ...... евтина за поддръжка , не е капризна , и много издържлива на каране :bowdown

Fili
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fili » Чет 02 фев 2012 18:34

Уха, колко коментари! Благодаря ви!

Какво ново научих:
-Добре е да се запася с части за колата, защото изчезват от пътя и от моргите.
-Голф 1.6 на бензин с газова уредба ще ми излиза по-евтино за каране. -ама съм се засилил към дизела :)
-1.6Д е с код на двигателя JP, а 1.6ТД е с код JR.
-Голф 1.6Д е само с 4 скорости и като вдигнеш къде 100 имаш чувството че, "двигателят ще абортира" :) оспорено, твърдение, че имало и с 5 скорости, но очевидно рядкост.
-Горят масло здраво тия машини, неясно дали от некачествен ремонт, от старост или просто така

Какво все още не знам или какви нови въпроси изникнаха:

-От къде да си намеря книжка как се ремонтира голфчето, схеми едно друго?
-какво е V1 двигател?
-От къде е добре да се купуват части на старо, пък и на ново за ремонт на въпросният голф
-Къде са му слабите места на голф 2 ТД и какво трябва да се гледа като се купува стар голф
-Пасат В3 SB 1.6 TD+I дали е също толкова прост и лесен за ремонтиране както голф мк2 1.6ТД
-Според вас по-добре е да си намеря голфче в България или да си намеря някой да ми внесе от европата?
-Според вас да се купи барака за под 1000лв и да се дадат още толкоз за ремонт опция ли е или е по-добре да се търси много запазен и по-скъп?

:обичам ви

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Чет 02 фев 2012 19:48

колега Fili ти май нещо иронизираш темата ми се струва - все пак има още нещо, което трябва да научиш - голф 2 1,6тд е най-икономичния автомобил за мощността си, най-надеждния в критични условия (ако си ми прочел мненията) , най-добрия избор за съответната цена, най-малкия проблем е върастта, защото това е на практика един вечен автомобил , аа щях да забравя - и въпреки, че гори масло пак излиза по-тънко като разход изобщо , а това че е стар автомобил не е от значение - за голф 2 годините не са от значение - моя го имам 8 години - навън , без гараж - на слънце , на сняг , на вятър , на мъгла и на всякакви метеорологични условия - е - не влияят - има гаражни коли , които са кошници в сравнение с моята, не казвам, че това е най-добрата кола на света, но всичко което казвам са едни прости факти и то от мен - който карам вече 8 години именно такъв автомобил , а не от някой сополанко, който още няма и 5 000 км зад гърба си!

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Чет 02 фев 2012 19:52

Все пак ти си знаеш най-добре разбира се, може пък и да не е точно с ирония , но някакси така ми прозвуча , ако не съм прав - извинявам се, но все пак да не пропусна да ти кажа , че това е най-надеждния автомобил в своя клас!

Потребителски аватар
passatfen
Автомобил: Vw Golf Mk7
Двигател: CLHA++
Контакти:

Мнениеот passatfen » Чет 02 фев 2012 19:58

ако имаш възможност по-добре да ти намери някой от Европа.

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Чет 02 фев 2012 20:04

Между другото има една много хубава книжка на български, аз също я търся да я купя, но ме изпревариха наскоро - тя е за джета и за голф 2 ....

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 02 фев 2012 20:40

Слаби места на Голф 2 mhihi
задкормилното устройство най-вече му е слабото място на тази кола
1V е турбодизелов двигател с мощност 60 к.с - тогавашната емоция за екология го снабдява с катализатор - така или иначе е Евро 1 mhihi
моят съвет е ако си решил турбодизелов - да е 70 к.с - JR двигателят
дали да го купиш от тук - имай предвид , че ще е над 300 000 км. пробег така или иначе ....
проблемите с турбото се скриват с гъсто масло - съединител също ще ти предстои да сменяш - едва ли ще издържи на толкова километри
ръждата по купето също не е за пренебрегване ....
и все пак купувайки автомобил на двадесет и няколко години ..... не можеш да очакваш без забележки
golf_td - моят беше 1992 /ноември 1991/ а беше с новия волан - сменян ли е ? или така го купи ?

Fili
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fili » Чет 02 фев 2012 20:54

Не бре никаква ирония няма, съвсем съм си сериозен, просто ги подреждам така нещата, че да е ясно, че съм прочел отговорите и какво съм разбрал, но че има и още неща дето не са ми ясни.

Я кажи сега за тази книжка и аз я искам, как се казва? не можем ли да я копираме от някой?

И дайте някой познат ако имате дето внася коли и може да му се разчита да намери хубаво голфче от чужбината.

Върни се в “Дизелови агрегати”