Лед около колелата

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
ak_47
Автомобил:
Двигател:

Re: Лед около колелата

Мнениеот ak_47 » Чет 02 фев 2012 9:51

Ако говориш за леда/снега по подкалниците, аз си нося една метличка, и гледам да свалям колкото мога веднага след като спра някаде за по-продължително време, докато е още мек.Профилактиката е най-добрата защита :да:
Като стегне го къртя с крак( с кубинките ) :mrgreen:

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Чет 02 фев 2012 11:35

И аз съм ЗА, атомивката на самообслужване едно левче за пароструйка, ако те е страх от замръзване просто не мий цялата кола, а само подкалниците или намажи уплътненията с течен парафин :да:

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 02 фев 2012 12:12

hooligan_sk написа:
MMX написа:Мивката добре, но на сутринта да не се окаже, че не мога да отворя никоя врата.

Зависи от колата честно казано. От Г4 и Б5 насам имат по-широки мъхести/платнени уплътнения и съвсем леко замръзват, ако изобщо замръзне. За предишните поколения е много лоша идея - замръзват мъжката mhihi

Замръзват, замръзват, няма влизане после. Но откакто го ядох този си взех някакъв препарат за гумени уплътнения и ги пръскам след като съм мил колата - никакви проблеми вече.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 02 фев 2012 12:18

maxpayne написа:
hooligan_sk написа:
MMX написа:Мивката добре, но на сутринта да не се окаже, че не мога да отворя никоя врата.

Зависи от колата честно казано. От Г4 и Б5 насам имат по-широки мъхести/платнени уплътнения и съвсем леко замръзват, ако изобщо замръзне. За предишните поколения е много лоша идея - замръзват мъжката mhihi

Замръзват, замръзват, няма влизане после. Но откакто го ядох този си взех някакъв препарат за гумени уплътнения и ги пръскам след като съм мил колата - никакви проблеми вече.

Голф 4 набор 98 съм го мил и съм го оставял да нощува на -10, никакъв проблем сутринта, само съвсем леко задържане. Супърб мк1 набор 08, никакви проблеми с миене в студа. И двете коли се отварят без никакви проблеми покрити с лед и отгоре сняг... накратко - никога не са замръзвали :beer Имах по едно време Г3, а още си пазим Толедо Л1 - малко влага да има да замръзне и почва купона :да:

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 02 фев 2012 12:25

hooligan_sk написа:Голф 4 набор 98 съм го мил и съм го оставял да нощува на -10, никакъв проблем сутринта, само съвсем леко задържане. Супърб мк1 набор 08, никакви проблеми с миене в студа. И двете коли се отварят без никакви проблеми покрити с лед и отгоре сняг... накратко - никога не са замръзвали :beer Имах по едно време Г3, а още си пазим Толедо Л1 - малко влага да има да замръзне и почва купона :да:

Ами моя опит е следния - влизам с колата в мола, снега по нея хуууубаво се разтапя и добре просмуква по уплътненията mhihi . След час-два си тръгвам и паркирам навън, вече е към 8 вечерта. В 10 всичко е замръзнало изцяло, нито една врата не се отваря. Температурата не знам колко беше, но някъде между -10 и -15.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 02 фев 2012 12:37

maxpayne написа:
hooligan_sk написа:Голф 4 набор 98 съм го мил и съм го оставял да нощува на -10, никакъв проблем сутринта, само съвсем леко задържане. Супърб мк1 набор 08, никакви проблеми с миене в студа. И двете коли се отварят без никакви проблеми покрити с лед и отгоре сняг... накратко - никога не са замръзвали :beer Имах по едно време Г3, а още си пазим Толедо Л1 - малко влага да има да замръзне и почва купона :да:

Ами моя опит е следния - влизам с колата в мола, снега по нея хуууубаво се разтапя и добре просмуква по уплътненията mhihi . След час-два си тръгвам и паркирам навън, вече е към 8 вечерта. В 10 всичко е замръзнало изцяло, нито една врата не се отваря. Температурата не знам колко беше, но някъде между -10 и -15.

Постоянно изпадам в тая ситуация вътре и вън от гаража ми който е топъл. Щом и след мивка няма грижи, а мивката е буквално до блока и само я местя 20 метра и гася... Аз съм само с 2 врати и са доста по-тежи, но надали това има значение. Аз лично бих метнал едни нови уплътнения за следващата зима на твое място :да:

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Пет 03 фев 2012 21:12

пароструйката е вредна,ритането с крак също,днес бих с една лопата(пак вредно)....... като е меко да се чисти веднага(ама е много разправия).....а най добре да не се кара зимата :screwy mhihi :drunk .....за това си карам, гледам станала е много твърда возията все едно е каруца,от зад най вече не мърда...а като друсна в дупка ледовете опират и стърже..направо мъка но гледам скоро няма да се разтуши

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 03 фев 2012 22:42

Нося си едно парче стар чамов /за да е мек/ перваз за паркет отпред оформен като меч mhihi и след спиране /ако ще е за много време/ "намушквам" буците докато са още меки да паднат :!:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”