Покупка на vw sharan ??
- wetrelaks
- Автомобил:
- Двигател:
Покупка на vw sharan ??
Здравейте колеги , имам пасат 92 но ми е вече малък . Спрях се на шаран от 97до 99 година . Малко са грозни но за със седен места и са сравнително евтини за подръжка (не е като 2-ката пасат ).Препоръчват ми дизелов вариант 90 или 110 коня но има много въпросителни точно колко коня . Ако е нов внос ми обясниха че ако е от Италия ще е със изтормозен мотор ,ако е от Австрия ,Германия , ще е гнил . ДАЙТЕ СЪВЕТ ,ИЛИ АКО ИМАТЕ ОПИТ С ТАЗИ МАРКА КЪМ КАКВО ДА СЕ ОРИЕНТИРАМ. Парите които мога да вложа са максимум 4000 лв.
Последна промяна от wetrelaks на Пон 13 фев 2012 23:54, променено общо 1 път.
- Ицку®
- Автомобил: 2xTouran TDI
- Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015
Re: Покупка на vw sharan ??
Пасата ти щом е 92 година не е 2ка ,а е Б3(т.е 3ка).Това е Пасата , а не Голф. По твойта тема има доста писано за двигатели(дизел,бензин вкл. и газови уредби), ходова част и т.н за Шарана. За това от къде е внос си е чист късмет. Разрови се в форума и прочети това което те интересува.
- Вълков
- Автомобил:
- Двигател:
Не робувай на тези митове и легенди че щом е внос от Италия за нищо не става (голфът ми е внос от там със сервизна книжка и всичко точно и изрядно, откакто го имам само консумативи са сменяни). Що се отнася до двигател возил съм се и в 90 с чип и в 110, но бих заложил на AFN 110к.с. Двигателя е много пъргав дори и на това тежко купе и дава поносим разход. Водната помпа не е на ангренажния ремък, за разлика от по - новите. Повече информация за двигателя цената на консумативите и поддръжка потърси в търсачката. За грозни не са чак толкова едни най - елементарни джанти 16" променят визията му коренно. За секунди става от 7 на 2 места. Голям, здрав и надежден автомобил е и дано попаднеш на пазен екземпляр
. Единствения косур е, че ще ти се налага да плащаш близо 200 лева данък ..

-
- Автомобил: Audi A3 8p
- Двигател: BKD 2004
Моя е 1з мотора (90 к.с.) мн. съм доволен наскоро смених 4-те лагера на главините (93.90 е единия лагер ФАГ) дебитомер (330 лв. това е ако е 90 к.с. мотора за този 110 е 180 лв. бош) дискове с накладки (около 400 лв. ТЕКСТАР) с чип е Шарана. Скъпичък е обтяжната ролка на ангренажния ремък... като ходова част нее нищо фрапиращо за 200 лв. сменяш шарнири, накраиници на рейката и тампоните на носача. А доколкото до данъка моят е 43.99 лв. Имам някакъв спомен, че водната помпа е около 80 лв. (Магнет Марели). Едни от болните места са им скоростните кутий (варират от 400 до 750 лв. зависи от автоморгата вече
), каретата (мойте като ги сменях ги взех 2-те за 100 лв. чисто нови някаква промоция) и лагерите на главините (лично моите изкараха 15 години). Има части много за тях втора употреба. Смея да твърдя, че е икономичен за такъв тип кола
.

- wetrelaks
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,благодаря ви за инфото . Ще ми е полезно . Във форума има много оплаквания от дизелите (проблеми с печките и трудното загряване през зимата ) Ако пък взема бензин прочетох че ще имам проблем с мястото за газовата бутилка . През зимата също така ще ме е трудно да разбера дали работи климатика ? Приемем още съвети ,хубав ден на всички !!!
Да споделя и аз, тръгнах за 90коня и да не е от Австрия, взех 110коня от Австрия. Мой прител си взе Галакси 90 коня и вярвай ми разликата във вървежа е голяма, а и неговия мотор е доста по шумен. Моя данък в Плевен е 90 лева. Другите основни разлики които доста са дъвкани във форума са демпферния маховик и малко по-капризното турбо с променлива геометрия. Обслужването на мотора ми излезе към 300 лева, ремъци, ролки масло и филтри(не са италянски и китайски части)Разхода май е еднакъв и на двата мотора. За тези пари трудно ще намериш кола в задоволително състояние.
- wetrelaks
- Автомобил:
- Двигател:
kok4o написа:Да споделя и аз, тръгнах за 90коня и да не е от Австрия, взех 110коня от Австрия. Мой прител си взе Галакси 90 коня и вярвай ми разликата във вървежа е голяма, а и неговия мотор е доста по шумен. Моя данък в Плевен е 90 лева. Другите основни разлики които доста са дъвкани във форума са демпферния маховик и малко по-капризното турбо с променлива геометрия. Обслужването на мотора ми излезе към 300 лева, ремъци, ролки масло и филтри(не са италянски и китайски части)Разхода май е еднакъв и на двата мотора. За тези пари трудно ще намериш кола в задоволително състояние.
Мерси за съвета,но 4000 мисля че не са никак малко . Ако си я докарам аз не съм сиигурен че ще ми излезне по--евтино въпреки че имам познати в Германия .
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
kok4o написа: За тези пари трудно ще намериш кола в задоволително състояние.
Опаа не така. Моя ми излезе 3000лв с разхода за пътя. Покупна цена цели 1210 Евро. На километраж беше 192 000 км.Напълно запазен салон с 7 седалки не е пушено вътре.
Обслужване 226 лв с ДДС вкл и труда. /филтри, ремъци ,масло, водна помпа. помпата е 34 лв без ДДС.
Допълнително смених тръба от ф-р дехидратора до ТРВ то, нов ф-р и пресостат + зареждане с фреон.
Сложих ГИ Ланди Рензо 950 лв.Разхода на газ на градско е 11-12л на къси разстояния, сега в студа вдигна разхода , но подгрявасм на място 2-3 мин и тогва тръгвам. На мястото на резервната гума е бутилката тороидална 47 л .
Колегата да не се притеснява за резервната гума - както е отдолу е цяло премеждие да се свали и откачи без дасе оклепаш хубаво в кално време. Вчера при минус 15 по бордтермометър запали веднага след 2 но даване на контакт / да избръмчи помпата/ и подгряване с фарове
Дизелите нямат загряване и отопляне сега в студа, а от 10 примерно едва на 2 -3 работят печките . -Справка в раздел други автомобили ....
- ilkomuhata
- Автомобил:
- Двигател:
kris11 написа:Допълнително смених тръба от ф-р дехидратора до ТРВ то
Така и не разбрах къде се намира тази тръба

- wetrelaks
- Автомобил:
- Двигател:
kris11 написа:kok4o написа: За тези пари трудно ще намериш кола в задоволително състояние.
Опаа не така. Моя ми излезе 3000лв с разхода за пътя. Покупна цена цели 1210 Евро. На километраж беше 192 000 км.Напълно запазен салон с 7 седалки не е пушено вътре.
Обслужване 226 лв с ДДС вкл и труда. /филтри, ремъци ,масло, водна помпа. помпата е 34 лв без ДДС.
Допълнително смених тръба от ф-р дехидратора до ТРВ то, нов ф-р и пресостат + зареждане с фреон.
Сложих ГИ Ланди Рензо 950 лв.Разхода на газ на градско е 11-12л на къси разстояния, сега в студа вдигна разхода , но подгрявасм на място 2-3 мин и тогва тръгвам. На мястото на резервната гума е бутилката тороидална 47 л .
Колегата да не се притеснява за резервната гума - както е отдолу е цяло премеждие да се свали и откачи без дасе оклепаш хубаво в кално време. Вчера при минус 15 по бордтермометър запали веднага след 2 но даване на контакт / да избръмчи помпата/ и подгряване с фарове
Дизелите нямат загряване и отопляне сега в студа, а от 10 примерно едва на 2 -3 работят печките . -Справка в раздел други автомобили ....
не мога да си позволя да ми излезне повече от 4000, въпроса е вече дали да не зи взема бензин--газ . ще търся приличен екземпляр . приемам съвети всякакви ?Благодаря на всички ви .
wetrelaks написа:kok4o написа:Да споделя и аз, тръгнах за 90коня и да не е от Австрия, взех 110коня от Австрия. Мой прител си взе Галакси 90 коня и вярвай ми разликата във вървежа е голяма, а и неговия мотор е доста по шумен. Моя данък в Плевен е 90 лева. Другите основни разлики които доста са дъвкани във форума са демпферния маховик и малко по-капризното турбо с променлива геометрия. Обслужването на мотора ми излезе към 300 лева, ремъци, ролки масло и филтри(не са италянски и китайски части)Разхода май е еднакъв и на двата мотора. За тези пари трудно ще намериш кола в задоволително състояние.
Мерси за съвета,но 4000 мисля че не са никак малко . Ако си я докарам аз не съм сиигурен че ще ми излезне по--евтино въпреки че имам познати в Германия .
Щом ще ходиш до Германия да си я докараш съм напълно съгласен за парите, но все пак не си го споменал и аз си мислех,че ще я взимаш от България.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
ilkomuhata написа:kris11 написа:Допълнително смених тръба от ф-р дехидратора до ТРВ то
Така и не разбрах къде се намира тази тръба
При АDY като застанеш срешу двигателя -тръбата се намира долу в ляво. Пред предното ляво колело има 1 черен -/ някога бил/, сега ръждясал цилиндър /ф-р дехидратор/с диаметър около 10 см и дълъг около 1 педя. Отгоре на тзои цилиндър се намира пресостата / д-к вклюателя/. От него излизат 2 тръби алуминиеви. Тази проблемната с 2 чупки слиза надолу ,минава по рога. Отдолу се затиска с кора , ако има.Точно където притиска кората на тръбата има 1 уплътнение от типа на дунапрен.
На рисунката тръбата не е в истинското си положение -показано е схематично
А изнамерих и тука в компа - ето:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега карам галакси на метан имам две бутилки по 40литра и са отвън не пречат в купето махнах резервената гума и си взех спреи за залепяне с помпа за донапомпване на гумата седи ми в задния капак до запалката и в нея се вкл.супер прибрано и не ми пречат.На туараните са там бутилките.С тях минавам почти двеста километра за 23 лева.Не знам с кои дизел ще минеш 200 кил. за 23 лева, без да се заяждам на колегите с печки и няма замръзване на тази българска промишлена нафта
-
- Автомобил: Audi A3 8p
- Двигател: BKD 2004
pa4oni написа:Колега карам галакси на метан имам две бутилки по 40литра и са отвън не пречат в купето махнах резервената гума и си взех спреи за залепяне с помпа за донапомпване на гумата седи ми в задния капак до запалката и в нея се вкл.супер прибрано и не ми пречат.На туараните са там бутилките.С тях минавам почти двеста километра за 23 лева.Не знам с кои дизел ще минеш 200 кил. за 23 лева, без да се заяждам на колегите с печки и няма замръзване на тази българска промишлена нафта
Сигурен съм в това за икономичността, ами вървежа на печките спрямо вас колегите на метан ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
al3x4o написа:pa4oni написа:Колега карам галакси на метан имам две бутилки по 40литра и са отвън не пречат в купето махнах резервената гума и си взех спреи за залепяне с помпа за донапомпване на гумата седи ми в задния капак до запалката и в нея се вкл.супер прибрано и не ми пречат.На туараните са там бутилките.С тях минавам почти двеста километра за 23 лева.Не знам с кои дизел ще минеш 200 кил. за 23 лева, без да се заяждам на колегите с печки и няма замръзване на тази българска промишлена нафта
Сигурен съм в това за икономичността, ами вървежа на печките спрямо вас колегите на метан ?
Мога да ги дърпам желаещите не ми пречи "нито акъл нито образование"

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”