Покупка на vw sharan ??

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
wetrelaks
Автомобил:
Двигател:

Покупка на vw sharan ??

Мнениеот wetrelaks » Сря 01 фев 2012 17:07

Здравейте колеги , имам пасат 92 но ми е вече малък . Спрях се на шаран от 97до 99 година . Малко са грозни но за със седен места и са сравнително евтини за подръжка (не е като 2-ката пасат ).Препоръчват ми дизелов вариант 90 или 110 коня но има много въпросителни точно колко коня . Ако е нов внос ми обясниха че ако е от Италия ще е със изтормозен мотор ,ако е от Австрия ,Германия , ще е гнил . ДАЙТЕ СЪВЕТ ,ИЛИ АКО ИМАТЕ ОПИТ С ТАЗИ МАРКА КЪМ КАКВО ДА СЕ ОРИЕНТИРАМ. Парите които мога да вложа са максимум 4000 лв.

Последна промяна от wetrelaks на Пон 13 фев 2012 23:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ицку®
Автомобил: 2xTouran TDI
Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015

Re: Покупка на vw sharan ??

Мнениеот Ицку® » Чет 02 фев 2012 1:09

Пасата ти щом е 92 година не е 2ка ,а е Б3(т.е 3ка).Това е Пасата , а не Голф. По твойта тема има доста писано за двигатели(дизел,бензин вкл. и газови уредби), ходова част и т.н за Шарана. За това от къде е внос си е чист късмет. Разрови се в форума и прочети това което те интересува.

Потребителски аватар
Вълков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Вълков » Чет 02 фев 2012 1:54

Не робувай на тези митове и легенди че щом е внос от Италия за нищо не става (голфът ми е внос от там със сервизна книжка и всичко точно и изрядно, откакто го имам само консумативи са сменяни). Що се отнася до двигател возил съм се и в 90 с чип и в 110, но бих заложил на AFN 110к.с. Двигателя е много пъргав дори и на това тежко купе и дава поносим разход. Водната помпа не е на ангренажния ремък, за разлика от по - новите. Повече информация за двигателя цената на консумативите и поддръжка потърси в търсачката. За грозни не са чак толкова едни най - елементарни джанти 16" променят визията му коренно. За секунди става от 7 на 2 места. Голям, здрав и надежден автомобил е и дано попаднеш на пазен екземпляр :да: . Единствения косур е, че ще ти се налага да плащаш близо 200 лева данък ..

al3x4o
Автомобил: Audi A3 8p
Двигател: BKD 2004

Мнениеот al3x4o » Чет 02 фев 2012 3:07

Моя е 1з мотора (90 к.с.) мн. съм доволен наскоро смених 4-те лагера на главините (93.90 е единия лагер ФАГ) дебитомер (330 лв. това е ако е 90 к.с. мотора за този 110 е 180 лв. бош) дискове с накладки (около 400 лв. ТЕКСТАР) с чип е Шарана. Скъпичък е обтяжната ролка на ангренажния ремък... като ходова част нее нищо фрапиращо за 200 лв. сменяш шарнири, накраиници на рейката и тампоните на носача. А доколкото до данъка моят е 43.99 лв. Имам някакъв спомен, че водната помпа е около 80 лв. (Магнет Марели). Едни от болните места са им скоростните кутий (варират от 400 до 750 лв. зависи от автоморгата вече :) ), каретата (мойте като ги сменях ги взех 2-те за 100 лв. чисто нови някаква промоция) и лагерите на главините (лично моите изкараха 15 години). Има части много за тях втора употреба. Смея да твърдя, че е икономичен за такъв тип кола :).

Потребителски аватар
wetrelaks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wetrelaks » Чет 02 фев 2012 10:11

Колеги,благодаря ви за инфото . Ще ми е полезно . Във форума има много оплаквания от дизелите (проблеми с печките и трудното загряване през зимата ) Ако пък взема бензин прочетох че ще имам проблем с мястото за газовата бутилка . През зимата също така ще ме е трудно да разбера дали работи климатика ? Приемем още съвети ,хубав ден на всички !!!

Потребителски аватар
kok4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kok4o » Чет 02 фев 2012 19:27

Да споделя и аз, тръгнах за 90коня и да не е от Австрия, взех 110коня от Австрия. Мой прител си взе Галакси 90 коня и вярвай ми разликата във вървежа е голяма, а и неговия мотор е доста по шумен. Моя данък в Плевен е 90 лева. Другите основни разлики които доста са дъвкани във форума са демпферния маховик и малко по-капризното турбо с променлива геометрия. Обслужването на мотора ми излезе към 300 лева, ремъци, ролки масло и филтри(не са италянски и китайски части)Разхода май е еднакъв и на двата мотора. За тези пари трудно ще намериш кола в задоволително състояние.

Потребителски аватар
wetrelaks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wetrelaks » Чет 02 фев 2012 19:56

kok4o написа:Да споделя и аз, тръгнах за 90коня и да не е от Австрия, взех 110коня от Австрия. Мой прител си взе Галакси 90 коня и вярвай ми разликата във вървежа е голяма, а и неговия мотор е доста по шумен. Моя данък в Плевен е 90 лева. Другите основни разлики които доста са дъвкани във форума са демпферния маховик и малко по-капризното турбо с променлива геометрия. Обслужването на мотора ми излезе към 300 лева, ремъци, ролки масло и филтри(не са италянски и китайски части)Разхода май е еднакъв и на двата мотора. За тези пари трудно ще намериш кола в задоволително състояние.

Мерси за съвета,но 4000 мисля че не са никак малко . Ако си я докарам аз не съм сиигурен че ще ми излезне по--евтино въпреки че имам познати в Германия .

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 02 фев 2012 20:32

kok4o написа: За тези пари трудно ще намериш кола в задоволително състояние.

Опаа не така. Моя ми излезе 3000лв с разхода за пътя. Покупна цена цели 1210 Евро. На километраж беше 192 000 км.Напълно запазен салон с 7 седалки не е пушено вътре.
Обслужване 226 лв с ДДС вкл и труда. /филтри, ремъци ,масло, водна помпа. помпата е 34 лв без ДДС.
Допълнително смених тръба от ф-р дехидратора до ТРВ то, нов ф-р и пресостат + зареждане с фреон.
Сложих ГИ Ланди Рензо 950 лв.Разхода на газ на градско е 11-12л на къси разстояния, сега в студа вдигна разхода , но подгрявасм на място 2-3 мин и тогва тръгвам. На мястото на резервната гума е бутилката тороидална 47 л .
Колегата да не се притеснява за резервната гума - както е отдолу е цяло премеждие да се свали и откачи без дасе оклепаш хубаво в кално време. Вчера при минус 15 по бордтермометър запали веднага след 2 но даване на контакт / да избръмчи помпата/ и подгряване с фарове
Дизелите нямат загряване и отопляне сега в студа, а от 10 примерно едва на 2 -3 работят печките . -Справка в раздел други автомобили ....

Потребителски аватар
ilkomuhata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilkomuhata » Чет 02 фев 2012 20:45

kris11 написа:Допълнително смених тръба от ф-р дехидратора до ТРВ то

Така и не разбрах къде се намира тази тръба :oops:

Потребителски аватар
wetrelaks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wetrelaks » Чет 02 фев 2012 20:52

kris11 написа:
kok4o написа: За тези пари трудно ще намериш кола в задоволително състояние.

Опаа не така. Моя ми излезе 3000лв с разхода за пътя. Покупна цена цели 1210 Евро. На километраж беше 192 000 км.Напълно запазен салон с 7 седалки не е пушено вътре.
Обслужване 226 лв с ДДС вкл и труда. /филтри, ремъци ,масло, водна помпа. помпата е 34 лв без ДДС.
Допълнително смених тръба от ф-р дехидратора до ТРВ то, нов ф-р и пресостат + зареждане с фреон.
Сложих ГИ Ланди Рензо 950 лв.Разхода на газ на градско е 11-12л на къси разстояния, сега в студа вдигна разхода , но подгрявасм на място 2-3 мин и тогва тръгвам. На мястото на резервната гума е бутилката тороидална 47 л .
Колегата да не се притеснява за резервната гума - както е отдолу е цяло премеждие да се свали и откачи без дасе оклепаш хубаво в кално време. Вчера при минус 15 по бордтермометър запали веднага след 2 но даване на контакт / да избръмчи помпата/ и подгряване с фарове
Дизелите нямат загряване и отопляне сега в студа, а от 10 примерно едва на 2 -3 работят печките . -Справка в раздел други автомобили ....

не мога да си позволя да ми излезне повече от 4000, въпроса е вече дали да не зи взема бензин--газ . ще търся приличен екземпляр . приемам съвети всякакви ?Благодаря на всички ви .

Потребителски аватар
kok4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kok4o » Чет 02 фев 2012 23:02

wetrelaks написа:
kok4o написа:Да споделя и аз, тръгнах за 90коня и да не е от Австрия, взех 110коня от Австрия. Мой прител си взе Галакси 90 коня и вярвай ми разликата във вървежа е голяма, а и неговия мотор е доста по шумен. Моя данък в Плевен е 90 лева. Другите основни разлики които доста са дъвкани във форума са демпферния маховик и малко по-капризното турбо с променлива геометрия. Обслужването на мотора ми излезе към 300 лева, ремъци, ролки масло и филтри(не са италянски и китайски части)Разхода май е еднакъв и на двата мотора. За тези пари трудно ще намериш кола в задоволително състояние.

Мерси за съвета,но 4000 мисля че не са никак малко . Ако си я докарам аз не съм сиигурен че ще ми излезне по--евтино въпреки че имам познати в Германия .

Щом ще ходиш до Германия да си я докараш съм напълно съгласен за парите, но все пак не си го споменал и аз си мислех,че ще я взимаш от България.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 03 фев 2012 14:55

ilkomuhata написа:
kris11 написа:Допълнително смених тръба от ф-р дехидратора до ТРВ то

Така и не разбрах къде се намира тази тръба :oops:

При АDY като застанеш срешу двигателя -тръбата се намира долу в ляво. Пред предното ляво колело има 1 черен -/ някога бил/, сега ръждясал цилиндър /ф-р дехидратор/с диаметър около 10 см и дълъг около 1 педя. Отгоре на тзои цилиндър се намира пресостата / д-к вклюателя/. От него излизат 2 тръби алуминиеви. Тази проблемната с 2 чупки слиза надолу ,минава по рога. Отдолу се затиска с кора , ако има.Точно където притиска кората на тръбата има 1 уплътнение от типа на дунапрен.
На рисунката тръбата не е в истинското си положение -показано е схематично
А изнамерих и тука в компа - ето:
Прикачени файлове
klima Sharan. -m.jpg

pa4oni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pa4oni » Пет 03 фев 2012 15:47

Колега карам галакси на метан имам две бутилки по 40литра и са отвън не пречат в купето махнах резервената гума и си взех спреи за залепяне с помпа за донапомпване на гумата седи ми в задния капак до запалката и в нея се вкл.супер прибрано и не ми пречат.На туараните са там бутилките.С тях минавам почти двеста километра за 23 лева.Не знам с кои дизел ще минеш 200 кил. за 23 лева, без да се заяждам на колегите с печки и няма замръзване на тази българска промишлена нафта

al3x4o
Автомобил: Audi A3 8p
Двигател: BKD 2004

Мнениеот al3x4o » Пет 03 фев 2012 15:58

pa4oni написа:Колега карам галакси на метан имам две бутилки по 40литра и са отвън не пречат в купето махнах резервената гума и си взех спреи за залепяне с помпа за донапомпване на гумата седи ми в задния капак до запалката и в нея се вкл.супер прибрано и не ми пречат.На туараните са там бутилките.С тях минавам почти двеста километра за 23 лева.Не знам с кои дизел ще минеш 200 кил. за 23 лева, без да се заяждам на колегите с печки и няма замръзване на тази българска промишлена нафта

Сигурен съм в това за икономичността, ами вървежа на печките спрямо вас колегите на метан ?

pa4oni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pa4oni » Пет 03 фев 2012 16:02

al3x4o написа:
pa4oni написа:Колега карам галакси на метан имам две бутилки по 40литра и са отвън не пречат в купето махнах резервената гума и си взех спреи за залепяне с помпа за донапомпване на гумата седи ми в задния капак до запалката и в нея се вкл.супер прибрано и не ми пречат.На туараните са там бутилките.С тях минавам почти двеста километра за 23 лева.Не знам с кои дизел ще минеш 200 кил. за 23 лева, без да се заяждам на колегите с печки и няма замръзване на тази българска промишлена нафта

Сигурен съм в това за икономичността, ами вървежа на печките спрямо вас колегите на метан ?

Мога да ги дърпам желаещите не ми пречи "нито акъл нито образование" :D с 2,8 VR6 мотора съм

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”