Голф 3 ГТИ 2Е Мотор проблем с разхода

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Armanityyy
Автомобил: Vw Golf 3 GTI
Двигател: 2e 1995

Голф 3 ГТИ 2Е Мотор проблем с разхода

Мнениеот Armanityyy » Пет 03 фев 2012 1:26

Здравеите колеги,искам да се обърна към вас преди да съм почнал да правя каквото и да е било по голфа.Голфа ми е ГТИ с 2Е мотора,проблема е че има моменти в които ми дава разход на борд компютъра до 80-90(като е студено) или 20-30-40(като е топло.Най ниския разход при нормално каране 13(на борд компютъра).Реално като го засека градско при нормално каране ми дава 15 maikomila а при натискане 20.Според мен реалния разход на този мотор тябва да е 10 при нормално каране и 12-13 при натискане.Голфа е с спортен филтър(варианта с карбоновата кутия.Според мен се е прецакал дебитомера или филтъра е много зле(не сам го отварял а зех голфа преди 2 седмици),ако не тогава най лошият вариант ще е ланда сондата.... :banghead: Ако някой е имал същият проблем или знае как да ми помогне,благодаря предварително.

П.П Работя в сервиз но искам да изясня всички варианти преди да почна да подменям с нови части,извинявам се ако има правописни грешки.

Потребителски аватар
Antracid
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 ГТИ 2Е Мотор проблем с разхода

Мнениеот Antracid » Пет 03 фев 2012 11:44

наи вероятно регулатора на реиката е спукан и си дърпа бензинец през вакума :beer

Потребителски аватар
basata-user
Автомобил: pasat b5
Двигател: 1.8T AEB
Контакти:

Мнениеот basata-user » Пет 03 фев 2012 12:13

и аз имам същия проблем :| като го настъпя изпушва черно и предполагам е или от ламбдасонда или температурен датчик :| дебитомера е рециклиран и си работи перфектно но в тая студ не ми се пипа :Mr Green Fun

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пет 03 фев 2012 12:51

Разход по 'борд' изобщо не гледай. Актуален е на извънградско, на тая кола.
В града и на мен ми показва подобни простотии. А разхода е както си го цитирал, че трябва да бъде.
Има ли катализатор колата?
Убита ли е с газ?
Свещи, кабели, палец, капачка: това сменяно ли е?
Центровка гледана ли е?
Зацепване на валове гледано ли е?
На диагностика какви грешки са записани?
Armanityyy написа:ако не тогава най лошият вариант ще е ланда сондата.....

напротив, идеален вариант ти е това. Регулатора, за който спомена колегата, нов струва около 300 лева. :screwy
Дебитомер нов ми се върти над 800, не, че съм виждал такъв. :horror:
За сонда ще дадеш едни 100-120 лева NTK и си готов.
Дебитомер се намамва да бачка пак, регулатор стар и здрав се намира също.
Намери си оригиналната филтърна кутия, и си купи хартиен филтър. :?

Потребителски аватар
Armanityyy

Мнениеот Armanityyy » Пет 03 фев 2012 18:43

Колата пробвах да я закача на елкон обаче като го закачи човека и не го пусна в компютъра.Може би проблема е в него щото няма точната програма за гти 2е.Газ на колата никога не имало,центровката е наред гледах я лично.Свещи,кабели,капачка не сам сменял.Катализатор няма.
"А разхода е както си го цитирал, че трябва да бъде."-кое по точно имаш в предвид това което смятам аз за нормален разход на тоя мотор ли ?
Знам че ланда сондата е не много лош вариант ама в момента сам много окъсам и с тоя разход ми идва много зле,каквотои да правя ще е 2ра употреба.
П.П Колата пали от раз,не прекъсва за това на тоя етап не сам сменял свещите кабелите и капачката.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пет 03 фев 2012 19:13

извинявам се.
Armanityyy написа:Според мен реалния разход на този мотор тябва да е 10 при нормално каране и 12-13 при натискане.

Да, това е разхода на колата.
Сега за диагностиката, потърси някой форумен маниак да ти помогне с кабела.
Неприятен вариант е, да не ти е подвързана буксата за диагностика.

Потребителски аватар
Armanityyy

Мнениеот Armanityyy » Пет 03 фев 2012 22:39

Виж тая работа с буксата не се бях сетил за нея. Ако можеш да ми препоръчаш някой ще съм ти много благодарен. Ще пробвам варианта с оригиналната кутия, но единственото ми питане е дали няма да ми се спъне колата с оригиналния филтър. Питам така, защото до сега не съм ремонтирал такъв мотор и нещата по него не са ми много ясни. Смисъл очаквах дефекти от сорта дебитомер, ланда сонда и т.н. ама не очаквах такова горене от него.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 04 фев 2012 15:53

'Диджифанта' на Г3 не би трябвало да има проблем с комуникацията :roll:
Все пак - отвори кората под пасажерската чистачка и дай номера на контролера ;)
Случва се да прави такива мизерии ако някой пишман-електричар е вързал захранването на музиката към +12-те на буксата! :banghead:
Иначе един от най-титолуваните във форума твои колеги е точно във Варна :lol:
Иво се казва, ника му е ifidik
Драсни му едно ЛС - редовно влиза във форума и макар, че се е специализирал в ТДИ-тата - едва ли ще ти откаже помощ :да:

Центровка на запалването на тази кола се прави само след вкарване на компютъра в 'сервизен режим'. За целта трябва да се вържеш към компа.
С VAG-COM (или по-добро) активираш първата група параметри, натискаш 'Switch to Basic Setings' и тогава гледаш със стробоскоп. Иначе нищо не виждаш - контролера си мести запалването по негово усмотрение (пробвано многократно! :banghead: )
vaskoto1 го прави и без аварийния режим, ама той е друга бира - толкова голфове са му минали през ръцете, чеее... :lol:
Променения филтър не би трябвало да е причина - и аз съм с променен - от Опел Астра, че е с 50% по-голяма площ :lol: , пак спортен, но панелен.
Виж, ламбдата може да ти вдигне разхода до 15/100 ... ама не е само тя!
И регулатора на налягането, дето е споменал колегата, и пикаеща дюза, и запалване и/или ремък може да е...
А на борда наистина не вярвай - той вдига разхода като си на място, защото има консумация на гориво, а километрите не се увеличават
Провери и вакуумите. Ако имаш пропуск - регулатора държи 3 бара налягане в горивната система постоянно.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”