Замръзнал дизел в движение !!!
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Замръзнал дизел в движение !!!
След един час на около -7 градуса околна температура:
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Снимки и на филтрите :Лукойл 
Ромпетрол Шел Петрол ОМВ Както преди ,така и сега да спомена ,че експериментът който провеждам е любителски и не претендира за точност!!Важно е да се каже ,че условията и пособията които се използват (съдове,термометри,фризери,фотоапарати и др.) също са далеч и нямат нищо общо със и от лабораторни и са любителски-подчертавам!!Така,че ако някой има претенции към изпълнението и точността-ще е прав!!При изпълнението не съм проявявал пристрастие !!Моля засегнатите страни да го имат в предвид гореизложеното.По -напред в темата също има снимки и на касовите бележки ,на тях е описано и вида на горивата.Успех и безаварийно каране 
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Колега, евалата за ентусиазма!
Това, което си постигнал като резултати се потвърждава и от мен като клиент на Лукойлския дизел близо 9 години - не съм имал проблем със замръзнала нафта / вода и други подобни гадории.
Но, има една важна подробност - зимата под половин резервоар - никога. Колкото повече е течността, толкова по-тръдно замръзва.
Това, което си постигнал като резултати се потвърждава и от мен като клиент на Лукойлския дизел близо 9 години - не съм имал проблем със замръзнала нафта / вода и други подобни гадории.
Но, има една важна подробност - зимата под половин резервоар - никога. Колкото повече е течността, толкова по-тръдно замръзва.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Браво колега за експеримента!!! Доколкото виждам Шел и Петрол са най-мътни, останалите са ок, като Ромпетрол е най-бистра. Как си действал с фунията, през нея наливаш в чашата нали така?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Smeagol написа:Колега, евалата за ентусиазма!
Принципно е така,но като ти замръзнат горивопроводите(най-тънкото място

- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Smeagol написа:Колега, евалата за ентусиазма!
Фактически може и да е така...
Вчера при -8 запалих в резерва

- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
Един колега вчера запали пежото с Лукойл дизел, поработи 2 минути и умря. Отворихме филтъра, просто нямаше такова желе. Сложихме филтъра до печката да се размрази. Изкарахме няколко буци "сополи" от чашката на филтъра, наляхме Castrol TDA като за цял резервоар. Сложихме филтъра и ура
С малкото години опит стигнах до това, че за да караш зимата дизел без добавка, трябва да си голям ентусяст
Затова зиме, лете си слагам TDA и да ми е мирна главата.

- GOLFRevolution
- Автомобил:
- Двигател:
Да споделя и аз малко опит, а именно:
Карам служебен Ленд Роувър произведен 2011г до сега е каран само с Shell Vpower Diesel и редовно му е слагана добавка на Кастрол, на 01.02 джипа спря на 4 пъти заради "бозирала" се нафта, колата беше с пълен резервоар !
Евала за ентусиазма на колега с експеримента !!!

Карам служебен Ленд Роувър произведен 2011г до сега е каран само с Shell Vpower Diesel и редовно му е слагана добавка на Кастрол, на 01.02 джипа спря на 4 пъти заради "бозирала" се нафта, колата беше с пълен резервоар !

Евала за колегата!!!
В действителност ми беше любопитно за дизела на Ромпетрол, видимият резултат за замръзване/желиране не беше добър, но пък е от най-бистрите.

В действителност ми беше любопитно за дизела на Ромпетрол, видимият резултат за замръзване/желиране не беше добър, но пък е от най-бистрите.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
И как става това че Лукойлската нафта е най хубава при положение че при другите е от Лукойл 

Последна промяна от KirilGeorgiev на Пет 03 фев 2012 12:36, променено общо 1 път.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Колеги, умната с добавките! Някой направо си замръзват по-бързо от нафтата. По дебелите книги си пише че изряден дизелов двигател се кара с чиста нафта без никакви добавки. Точно това ми казаха и в Еуратек когато взимахме шкодата, кара се с обикновена нафта и няма такъв филм като замръзване! Мога да кажа същото и за други нови коли които се карат с чиста нафта и никога не "замръзват" 

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Ромпетрол има по-ниска течливост заради биодизела / 3-5 %/ - макар , че на сайта си не твърдят за наличие на биодизел в състава на дизеловото гориво
Шел зареждат от Лукойл , Петрол мисля и те ....
и въпреки всичко пак сипвам добавка против желиране .....
Шел зареждат от Лукойл , Петрол мисля и те ....
и въпреки всичко пак сипвам добавка против желиране .....
-
- Автомобил: audi a3
- Двигател: asz+brezel
GOLFRevolution написа:Да споделя и аз малко опит, а именно:
Много интересно,сега чак почвам да се чудя,има ли 2 бензиностанции от една верига,с едно и също гориво,че с тоя франчайс,май качеството навсякъде е различно,иначе имената едни и същи..Защото ти казваш,че караш с скъпата нафта+добавка и пак проблеми..Аз пък карам с евтината на Шел и нямам грижи,явно с цел по-висока печалба се кръщават горивата...И тук идва момента на многото труд от колеги с опити и игра на време,че в София може да е една нафта от Шел,а в Варна да е друга нафта-това е примерно....С две думи трябва да се кръстим всеки път преди зареждане...

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
hooligan_sk написа:Колеги, умната с добавките! Някой направо си замръзват по-бързо от нафтата. По дебелите книги си пише че изряден дизелов двигател се кара с чиста нафта без никакви добавки. Точно това ми казаха и в Еуратек когато взимахме шкодата, кара се с обикновена нафта и няма такъв филм като замръзване! Мога да кажа същото и за други нови коли които се карат с чиста нафта и никога не "замръзват"
Тия в Еуратек да се съвземат малко ....
Шкода Ауто не препоръчва добавки - защото в белите държави няма нужда от добавяне на такива
у нас всеки си бърка "гориво" по тайни фирмени рецепти ....

Един колега ходи лятото до Турция - вярно е по-скъпа нафтата там , ама не е могъл да си познае колата откъм еластичност и работа на двигателя ....
та Еуратек да ми говорят - слагам си през 2000 км , ето това
http://www.liqui-moly.de/liquimoly/medi ... e/5139.jpg

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Много интересен тест но дали в различните градове ще е така
От доста време зареждам от ромпетрол и даже миналата година със истериите по замръзнало гориво развих единия от маркучите да видя какво има вътре и изтече съвсем нормална нафта.Интересното е обаче че последните два пъти зареждах от лукойл че ми беше най наблизо и два пъти при първо палене припалва и угасва,а такова поведение не съм имал откакто съм взел колата или пали или не,но да припали и да угасне
.

Върни се в “Дизелови агрегати”