Така че tromba, не съм сигурен дали си постъпил съвсем правилно.
пасат Б5 1998 афн сълзи от гнп-то
- Euler
- Автомобил: Passat Variant B7
- Двигател: 2l TDI 4motion DSG 130kW
Re: пасат Б5 1998 афн сълзи от гнп-то
И аз имам същия проблем. Само че, моят майстор каза, че след като отвори помпата, трябва да се центрова (със специализирана апаратура). Инструментите за отвиване на въпросните болтове, доколкото разбрах, струват към 200лв 
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Euler написа:....Инструментите за отвиване на въпросните болтове, доколкото разбрах, струват към 200лв
....
Струват , не защото са кой знае каква изработка , ами защото не са разпространени и ги няма . Аз поне , "триъгълен"
, никъде другаде .- Euler
доколкото знам и на БМВ на помпата са същите глави.
А ги правят такива, за да не пипа всеки там. Вероятно има защо
А ги правят такива, за да не пипа всеки там. Вероятно има защо
- milmar
Euler написа:доколкото знам и на БМВ на помпата са същите глави.....
Имах предвид , че не се ползват масово
НЕма начин и не мо'Еш ме спрЕ , когато искам да пипам
.- Euler
Може ли от сълзящата ГНП, да пали трудно сутрин ? Гледах като въртя да запаля, изобщо не излиза пушек от ауспуха 
- milmar
Euler написа:Може ли от сълзящата ГНП, да пали трудно сутрин ? Гледах като въртя да запаля, изобщо не излиза пушек от ауспуха
Напълно възможно , ако помпата се опразва
Свещите какво се установи накрая , работят ли ?
- pEsHkyY
- Автомобил: VW Passat B5 1998
- Двигател: AFN++++
Euler написа:Може ли от сълзящата ГНП, да пали трудно сутрин ? Гледах като въртя да запаля, изобщо не излиза пушек от ауспуха
Може, мойта когато не беше палена 1 ден беше голяма мъка. Ето ямойта тема по случая. Не е много изчерпателна, но се надявам да е от полза.
Последна промяна от pEsHkyY на Вто 20 дек 2011 15:08, променено общо 1 път.
- Euler
milmar написа:Euler написа:Може ли от сълзящата ГНП, да пали трудно сутрин ? Гледах като въртя да запаля, изобщо не излиза пушек от ауспуха
Напълно възможно , ако помпата се опразва, зависи от къде тече ...
Свещите какво се установи накрая , работят ли ?
свещите са сменени, би трябвало да работят....Дали релето ги пуска вече не знам. Мисля утре сутрин да пробвам да измеря дали се подава ток към свещите
pEsHkyY написа:Euler написа:Може ли от сълзящата ГНП, да пали трудно сутрин ? Гледах като въртя да запаля, изобщо не излиза пушек от ауспуха
Може, мойта когато не беше палена 1 ден беше голяма мъка. Ето ямойта тема по случая. Не е много изчерпателна, но се надявам да е от полза.
чел съм я, благодаря
-
red.devilll
- Автомобил:
- Двигател:
С мултицет ще ти е трудно сам-вземи едва пробна лампа закачи я към сващите и към маса и ако светне значи греят 

Последна промяна от red.devilll на Сря 21 дек 2011 11:08, променено общо 1 път.
- Euler
red.devilll написа:С мултицет ще ти е трудно сам-вземи едва пробна лампа закаци я към сващите и към маса и ако светне значи греят
блестяща идея

Euler написа:И аз имам същия проблем. Само че, моят майстор каза, че след като отвори помпата, трябва да се центрова (със специализирана апаратура). Инструментите за отвиване на въпросните болтове, доколкото разбрах, струват към 200лв
Съжалявам колега,че не направих снимки да видиш "специалния" ключ скойто развих толкова "специалния" болт.Те ина мен майсторите ми казаха,че е мноооого сложно,ама не е,специални инсрументи,ала-бала
,лъжат за да вземат парите.Центровка при отваряне на горния капак не е необходима,гаранция,тя неоходима при свалянето на следващата част но и това не е сложно.- na4o4o
- Автомобил: PASSAT B5 1998
- Двигател: AFN
чух за един майстор от перник викат му "кюстендилеца" ако някой знае номера му ще съм му много благодарен
-
zidbotev
- Автомобил:
- Двигател:
На мен ми тече от към тръбите и ми казаха, че са уплътнения. Моля който е сменял да пише дали се налага да се разглобява като за ангренаж или може от към тръбите да се сменят тези уплътнения. Понеже не ми е време още за смяна на ангренаж и ми се вижда абсурдно да се разглоби половината кола за едни гумички, както ме съветва майстора.
- na4o4o
- Автомобил: PASSAT B5 1998
- Двигател: AFN
Днес докато се прибирах от софия ми направи впечатление че по бързо ми пада стрелката на горивото, прибрах се оставих запалена колата и махнах пластмасовата кора над мотора и какво да вида от ГНП-то си сълзи по капка на 2 секунди, веднага се сетих за майстора от перник "Кюстендилеца"- Георги, човека ми каза че имало два варианта със сваляне на помпата плюс сваляне на предницата и втория вариант по евтиния без сваляне на помпата (дано да е този вариант), човека беше доста отзивчив и се разбрахме за понеделник да му я карам, след това ще пиша какво е направил и дали съм останал доволен от него.
-
zidbotev
- Автомобил:
- Двигател:
Има да, на мен първо ми я разглобиха както за ангренаж, но не я бяха направили както трябва помпата и после ми я разглобиха отгоре само като се махне панела на ангренажа, без да се сваля предницата. Просто във втория вариант е малко по пипкаво и после настройката на мотора там с белязванията е по сложен да се направи, но ако човека си разбира от работата не трябва да е проблем за него.
Върни се в “Дизелови агрегати”