Идеи за подгряване течността през зимата на Т4 2.4Д
Re: Идеи за подгряване течността през зимата на Т4 2.4Д
Да колеги хубавото си е хубаво, но мен ме удовлетворява нещо което сам да си го направя и то за малко пари, нали знаете криза
(((((((

- leonardo_vd
- Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
- Двигател: AAA
- Контакти:
Аз също имах проблеми с моя транспортер 1.9тд и се оказаха следните.
3 изгоряли подгревни свещи
замърсен ротор на стартера
вода в горивния филтър която замръзва през ноща
Купих нови свещи, свалих стартера и го почистих и смазах, нов горивен филтър, малко бензин в нафтата /около 10%/ и тази сутрин при -15 запали от раз. Това са неща, които лятото не не усещат, но зимата са пагубни за първоначалния старт.
3 изгоряли подгревни свещи
замърсен ротор на стартера
вода в горивния филтър която замръзва през ноща
Купих нови свещи, свалих стартера и го почистих и смазах, нов горивен филтър, малко бензин в нафтата /около 10%/ и тази сутрин при -15 запали от раз. Това са неща, които лятото не не усещат, но зимата са пагубни за първоначалния старт.
- DA@KA
- Автомобил: Caravelle
- Двигател: ACV 1998
Aз лично съм се возил в чужда кола и на -15 краи Шумен и замръзна нафтата(трагедия).На никои не пожелавам такъв кошмар на минусови температури.За това моята още в началото на октомври си я подготвям за зимата.Ползвам добавка против желиране на нафтата на Лики Моли,1Л. за 1000Л гориво само за 25лв.
И не зареждам на "криминални"бензиностанции.

- jorko.b67
- Автомобил: Caravelle 1.6TD Syncro
- Двигател:
Ето една алтернатива на "Вебасто"-то или "Ебершпехер"-а от Русия - не зная какви са отзивите за тези печки , но цената на нова е около 825лв. ( цената в рубли се дели на 20 и се получава цената в лв.).
Има ги и бензинови (Б) , и дизелови (Д) , и газови/въздушни....
Единствено трябва да се намери транспортиране до БГ...
http://www.autoterm.ru/products.html
Има ги и бензинови (Б) , и дизелови (Д) , и газови/въздушни....
Единствено трябва да се намери транспортиране до БГ...
http://www.autoterm.ru/products.html
Колега jorko.b67, наистина това са хубави печки но печки с които можеш да затоплиш купе, кабина и помещение, идеята ми е за подгряване на антифриза и от там двигателя.Ако антифриза се подгрей поне на 40градуса мисля че няма да има проблем с паленето.
Искам да попитам за мнение ако някой знае- ефективни ли са тези устройства които рекламират напоследък, подават някакъв импулс при първоначално запалване помагат на акумулатора.
Искам да попитам за мнение ако някой знае- ефективни ли са тези устройства които рекламират напоследък, подават някакъв импулс при първоначално запалване помагат на акумулатора.
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Smislov Колега, печките за подгряване са основно два вида: водни - подгряват хантифриза в движока, и въздушни - подгряват въздуха в купето. Отделно се разделят на класове по мощтност и предназначение, захранващо напрежение и тн....
-
- Вечен БАН
- Автомобил: VW T3 1.6 D AUDI A6 2.5TDI
- Двигател:
Smislov написа:Колега jorko.b67, наистина това са хубави печки но печки с които можеш да затоплиш купе................. идеята ми е за подгряване на антифриза и от там двигателя.
Колега Smislov, колегата jorko.b67 е имал точно това предвид.
- jorko.b67
- Двигател:
Само да не прозвучи като заяждане - просто искам да поясня !!!
В посочения сайт има печки тип "духалка" или "сушоар"- които само загряват въздуха в превозното средство (изброени са и са разделени за леки коли , бусове , автобуси , камиони , други транспортни машини - трактори и т.н.).
Пак в този сайт има , обаче и печки за които ти споменаваш - такива да загряват не само въздуха в купето , но едновременно с това и да загряват охлаждащата течност на превозното средство. Те от своя страна са бензинови , дизелови , а ако не се заблуждавам има и електрически , а и газови...И те са разделени за леки коли , бусове и т.н.
Всичките те могат да се палят директно , чрез таймер , чрез SMS от телефона и ако не се лъжа с дистанционно.
При всички тях (руските)проблемите са : дали ще важи гаранцията в чужбина (вероятно - не) , как и колко ще струва пътя до България и дали са достатъчно качествени като "Вебасто"-то или "Ебершпехер"-а примерно.
За най-честите проблеми може да се прочете , като се кликне на "отзивы".
Дано да съм бил разбран правилно...

В посочения сайт има печки тип "духалка" или "сушоар"- които само загряват въздуха в превозното средство (изброени са и са разделени за леки коли , бусове , автобуси , камиони , други транспортни машини - трактори и т.н.).
Пак в този сайт има , обаче и печки за които ти споменаваш - такива да загряват не само въздуха в купето , но едновременно с това и да загряват охлаждащата течност на превозното средство. Те от своя страна са бензинови , дизелови , а ако не се заблуждавам има и електрически , а и газови...И те са разделени за леки коли , бусове и т.н.
Всичките те могат да се палят директно , чрез таймер , чрез SMS от телефона и ако не се лъжа с дистанционно.
При всички тях (руските)проблемите са : дали ще важи гаранцията в чужбина (вероятно - не) , как и колко ще струва пътя до България и дали са достатъчно качествени като "Вебасто"-то или "Ебершпехер"-а примерно.
За най-честите проблеми може да се прочете , като се кликне на "отзивы".
Дано да съм бил разбран правилно...

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Всеки собственик на дизелов бус трябва да има малка газова бутилка с горелка тип пърлачка. Палиш, грееш картера, маслото омеква, газовете греят нагоре мотора. Въртиш и палиш.
Как мислиш, че палеха старите Мерцедеси, преди Спинтер моделите, дето идваха в Бг на незнайни километри?
Как мислиш, че палеха старите Мерцедеси, преди Спинтер моделите, дето идваха в Бг на незнайни километри?
- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
muns61 написа:Всеки собственик на дизелов бус трябва да има малка газова бутилка с горелка тип пърлачка. Палиш, грееш картера, маслото омеква, газовете греят нагоре мотора. Въртиш и палиш.
Миналия уйкенд на офроуд срещата в Ст.Загора и аз подгрявах, гадната нафта на ОМВ замръзна и гледай как спасявахме положението

Топлене не филтъра с горелка.

- jorko.b67
- Двигател:
Да не прозвучи като реклама или антиреклама , но и аз карам дизелов автомобил и отдавна сипвам САМО от "ЕКО"-то или "РОМ"-а , а на ШЕЛ , ОМВ и всички останали спирам само да си взимам кафе и да ползвам WC....
Драги колеги,относно печките не се задълбах в сайта който колегата ми е дал. Явно не съм формулирал правилно въпроса си в началото.С готова печка е много лесно, даваш много пари купуваш монтираш и си гледаш кефа през зимата, макар и така не е лесно защото има малка подробност-парите:)))). Достатъчно технически съм грамотен а имам и техника под ръка за да си направя нещо сам, просто попитах за идеи, а колегите в първите постове подсказаха някои неща.Впоследствие мога да се възползвам от тях и да споделя какво е станало.Мисля че всичко е въпрос на опити.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Точно с печка, гориво и искра ако не си много наясно не си прави опити, да не завършат с един-единствен подгрев, ама на цялата кола 

- galyaradeva
- Автомобил: Vw Caravelle 1998
- Двигател: VR6-140hp
- Контакти:
Е за направи си сам има бързо решение което пак струва пъри. Купуваш един бързовар който монтираш в една тръба,правиш и две дупки със тръбички и монтираш на малкия кръг на двигателя.Другото го оставаш на физичните закони. Ако намериш моторче което да върти водата може и на големия кръг стига да намериш начин клапана да се отвори.
- jorko.b67
- Двигател:
Гледам Ванката на снимката как се е мъчил с този разклонител да крепи капака на двигателя...
От един руски сайт свалих тези снимки - тези , които имат Т3 нека споделят дали е удачно това упражнение или много , много - няма смисъл...
От един руски сайт свалих тези снимки - тези , които имат Т3 нека споделят дали е удачно това упражнение или много , много - няма смисъл...