Голям проблем с АБС голф 4
-
- Автомобил:
- Двигател:
Голям проблем с АБС голф 4
значи като карам с 20 км и като натисна педала на спирачките започва да тресе като махна бушона на абс се оправя но нали се сещате нямам абс отидох при майстор да си чипосвам колата и да ми правят абс и така разбрахме че компа на колата е сменян с на сеат 2000г а моя голф е 1999 и проблема с абс бил от компа на колата кажете какво може да се направи
- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
Re: Голям проблем с АБС голф 4
търси оригиналния комп.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Малко по подробна информация имаш ли,майстора не каза ли каква грешка дава компа? На един приятел подобен проблем се получи след смяна на повреден датчик на едното колело с явно някакъв ментак.От както си взел колата ли е така?
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Преди да правиш каквото и да е по електрото на АБС-а,провери защо прави така.Може и да няма грешка и пак да се държи така.Тогава се гледат живите данни на 4-те колела,за да се види кой датчик лъже.Ако всичко с датчиците е ок,чак тогава има резон да се мисли за смяна на електрониката и т.н. Това,че абс-а е от кола 2000 година,пък твоята е 99-та,принципно не е никакъв проблем.

-
- Автомобил:
- Двигател:
от както съм взел колата е така а как мога да разбера къде е грешката като я закачим на компа ли ? Благодаря
- kpuck0o
- Автомобил:
- Двигател:
zfa159 написа:Преди да правиш каквото и да е по електрото на АБС-а,провери защо прави така.Може и да няма грешка и пак да се държи така.Тогава се гледат живите данни на 4-те колела,за да се види кой датчик лъже.Ако всичко с датчиците е ок,чак тогава има резон да се мисли за смяна на електрониката и т.н. Това,че абс-а е от кола 2000 година,пък твоята е 99-та,принципно не е никакъв проблем.
И аз съм ЗА това първо да провериш датчиците дали с тях всичко е наред.И от там нататък да се прави каквото и да било
-
- Автомобил:
- Двигател:
как да ги проверя ? смисал да ги извадя ли какво ?
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Мне,пуска се диагностика,докато колата се движи (под 30-40км/ч,защото над тази скорост,автоматично изхвърля от диагностиката).Гледа се всяко колело с каква скорост се движи в дадения момент при спирането (плавно спиране) и се гледа кое започва да показва 0км/ч преди реално да си спрял.Именно то е проблемното и следва да се види дали гривната не е ок или има проблем по датчика.

- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
по обясненията си мисля, че тая кола аз я гледах някога.
.
разлика в оборотите на колелетата няма.грешката не помня в кой блок беше, че няма комуникация абс с мотора или неправилна кодировка или нещо такова-беше отдавна.
тресенето не е тресене което сте усещали когато има разлика в колелетата.включването на помпата е толкова ужасно, че колата няма никакви спирачки.

разлика в оборотите на колелетата няма.грешката не помня в кой блок беше, че няма комуникация абс с мотора или неправилна кодировка или нещо такова-беше отдавна.
тресенето не е тресене което сте усещали когато има разлика в колелетата.включването на помпата е толкова ужасно, че колата няма никакви спирачки.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ifidik написа:по обясненията си мисля, че тая кола аз я гледах някога..
Да точно ! и какво може да се направи по въпроса

- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Нищо, трябва да търсиш 2-ра употреба комп от тоя модел кола и иди при Иво пак и ще се оправят нещата !
-
- Автомобил:
- Двигател:
хахаха ем да ама пак да я чипосвам :Д
- Съмнителният
- Автомобил: Bora 4 motion
- Двигател: BDE 2002
Колега, доколкото съм запознат АБС май има отделен компютър, който е различен от ЕКУ-то.Не знам как е при МК4, но на моята тройка беше така.
-
- Автомобил:
- Двигател:
нямам си и на представа който е по запознат нека каже
Какъв е кода на мотора, какъв е модела на ABS-модула, какъв е в момента модела на ЕКУ-то?
Предполагам си я закачал на диагностика: дай разпечатката (лог-а на всички инсталирани модули + грешки) за да помислим по-задълбочено как да помагаме.
Предполагам си я закачал на диагностика: дай разпечатката (лог-а на всички инсталирани модули + грешки) за да помислим по-задълбочено как да помагаме.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”