Замръзнал антифриз-Избягвайте да купувате евтини антифризи!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Замръзнал антифриз-Избягвайте да купувате евтини антифризи!!

Мнениеот Andonov » Сря 01 фев 2012 12:21

toshara написа:Колеги,вчера към обяд свалих акумулатора да го зареждам,днес след обяд вдигам капака и гледам maikomila Избил антифриз от снадки,връзки и т.н. и всичко е мокро,в антифриз :shock А уж в системата има 2-3 бутилки "концентрат" от евтините(Carlo или нещо такова беше)...Извода за мен е да избягвате да купувате евтини антифризи...Дано не се е случило нещо лошо в блока,че там вече не знам как ще се оправям. :screwy

Предполагам за тези става въпрос http://www.cario.bg/. Не знаеш какво забъркват, защото те си бутилират всички продукти в евтини прозрачни ПВЦ бутилки (визирам в случая антифрийза), а не като в сайта им.

kraskko
Автомобил: bmw
Двигател: dizel
Контакти:

Мнениеот kraskko » Сря 01 фев 2012 12:33

:horror: моя е от 3.50 бутилката марка незнам каква е ама сутринта беше на каша,отивам да го сменявам щото си еб....о мамата в тоя студ.

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Сря 01 фев 2012 17:56

Andonov написа:
toshara написа:Колеги,вчера към обяд свалих акумулатора да го зареждам,днес след обяд вдигам капака и гледам maikomila Избил антифриз от снадки,връзки и т.н. и всичко е мокро,в антифриз :shock А уж в системата има 2-3 бутилки "концентрат" от евтините(Carlo или нещо такова беше)...Извода за мен е да избягвате да купувате евтини антифризи...Дано не се е случило нещо лошо в блока,че там вече не знам как ще се оправям. :screwy

Предполагам за тези става въпрос http://www.cario.bg/. Не знаеш какво забъркват, защото те си бутилират всички продукти в евтини прозрачни ПВЦ бутилки (визирам в случая антифрийза), а не като в сайта им.

Toчно такива...

Потребителски аватар
VipeR1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VipeR1 » Сря 01 фев 2012 18:01

аз карам с Приста от 2години и съм много доволен за сега не мисля да го заменя с друга марка :beer

Mish87
Автомобил: Tiana MK5 Variant
Двигател: CAXA
Контакти:

Мнениеот Mish87 » Нед 05 фев 2012 22:03

Щом на минус 20 "стресох" и "Шлепи" нямаше проблем... надявам се да е читав :applause: Жълт антифриз - около 5 лв за литър го купувах миналата зима :)

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Пон 06 фев 2012 0:09

Lafferty написа:Аз като сменях маслото, смених и антифриза, ама честно казано не съм гледал марката. Знам само, че ми взеха по 15 лева на литър, червен в бяла бутилка, нямам идея какъв е, но нямам ядове с него досега.

AC Delco сигурно като моя ... поне за друг не се сещам

Потребителски аватар
shoko_boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shoko_boy » Пон 06 фев 2012 0:37

като вземах антифриз имаше 1литар 4лв -60С* и друг 25лв -70С* концентрат аз взех от 25лв щото карам се с антифриз и много малко вода а най много се взимаше от 4лв е как няма да замръзне на старата кола слагах такъв понеже ми беше спукан радиатора 3 към 1 и ставаше скреж на -10С* а по нагоре лед
:да: :да: :да: :да: :да: :да:

Потребителски аватар
kcars
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kcars » Пон 06 фев 2012 6:56

За мен най добрият вариант е антифриз от представител на VW или ŠKODA.Цената 12.50 - 13 лева за литър качествен концентрат /червен G 12/.Същото важи за зимна течност за чистачки.цената 7 лева за литър концентрат. Писнало ми е от ментета, предпочитам да си купя стока с гарантирано качество на нормална цена.За да направя сравнение в магзин на голяма търговска верига, антифриз G12 с марка CarPlan се предлага на цена 13.50 в промоция.Досега,каквото и да съм купил брандирано с CarPlan все е било дърво.Изводът се налага сам.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 06 фев 2012 9:15

Кой каза Приста,кой mhihi .Брат ми точно с него се наигра,интервюто в статията,както и строшения джип,за който се говори в статията,са негови.Понеже пуснах тази тема и в ОФФ Топик и там ми казаха,че едва ли не статията е с цел да рекламира Верила - никак не е така,според мен и те са същата боза като Приста и никога няма да си сипя какъвто и да е продукт на Верила в колата.
http://offnews.offroad-bulgaria.com/index.php/16732/proverka-na-offnews-3-ot-5-antifriza-mente

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пон 06 фев 2012 9:52

Бащата беше налял в неговата колица син антифриз, според надписа на етикета го е направил на - 25 градуса. И понеже изключваме варианта да е разреждам и преди да си го купи, не си правих труда да го измеря. И миналата седмица на -20 слизам да припаля возилата, но бях чел тая тема. Отварям радиатора и бонус - син сладолед вътре. Вчера дръпнах един литър от него и долях концентрат на -60. Сега е по-друга бирата.
Марката не е запомних, нещо Ауто... или Авто..., бели пластмасови бутилки по 1литър. Не знам колко струва, яд ме е само като се сетя че е плащал да му пробутат тоя смрад. Радостното е че към момента няма видими проблеми по колата.

Потребителски аватар
vento_abs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vento_abs » Пон 06 фев 2012 10:12

при нас пада до -29 тази зима и карам само с Мотох,може да е 3лв за литъра,но не го разреждам и няма проблеми...

Потребителски аватар
kcars
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kcars » Пон 06 фев 2012 13:26

Момчета големият проблем в нашата държава е,че производители и търговци пробутва ментета.Като започнем горива,антифризи,авточасти и.т.н.Никой не поема отговорност, а проблемите се стоварват на главата на потребителите.Тоест излиза така,че със собствените си пари си купуваме проблеми,влагаме нерви,усилия време и пак пари за да отстраним последиците,причинени от ментака.Единственото,което можем да направим е да споделим какво да не купуваме.За съжаление в България все още няма организация реално защитаваща правата на потребителите.Както се казва гаранцията важи дорде ти вземат парите и от там насетне те пускат по пързалката.

Последна промяна от kcars на Пон 06 фев 2012 16:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 06 фев 2012 16:03

От около три години ползвам антифриза от бензиностанциите на ЕКО и нямам замръзване(преди това от ШЕЛ и пак не съм имал проблеми със ниските температури). В повечето случаи съм вземал от този до -72 гр., като при спадане на нивото в системата се е случвало да долея и вода.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 06 фев 2012 17:51

Аз ползвам sPs антифриз от година вече, май е български и съм доволен. Някой от Вас ползва ли такъв колеги?

Изображение

Потребителски аватар
дзвера
Автомобил: ford escape
Двигател:

Мнениеот дзвера » Пон 06 фев 2012 18:20

ей го на голфа на кво се охлажда,a лятото цените са други 22,80лв за 3литра G12++ от представителите на шкода 8)
08042010200.jpg

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”