Харесал съм си в Германия две VW Bora?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Харесал съм си в Германия две VW Bora?

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 06 фев 2012 12:27

Cern Swiss написа:Мдаа, баш така ще стане - да знаеш. И ако е читава и евтина няма някой търговец да я лапне за 20-30 мин след излизане на обявата... Вярвате ли в Дядо Коледа :screwy БОРА 2,3 хайлайн за 1000 евро и да е хубава - успех!

Човека е написал 3000лв което са 1500евро и ако има човек в Германия не му е необходим дядо Коледа Вие да не продавате Бори какво го подкарахте човека?Значи да си поръчаш маратонки които ще носиш една година от Англия е хитро а да си купиш кола която ще караш 4-5години от Германия не е mhihi

Потребителски аватар
Cern Swiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cern Swiss » Пон 06 фев 2012 12:47

icemenn написа:Докарването е точно 260евро даже и по малко ако е дизеларка...
Би ли ни обяснил как точно докарването е 260 евро? Колко пари са ти номерата (табелите), застраховка за 15 дни, оформяне на документите в цуласунга (дотук 150-200 евро), гориво за 2000+ км (150-200 евро), винетни такси по пътя, мостове, фериботи, тунели (зависи откъде минеш - 50-100 евро). С какво се ходи до Германия и колко пари е (150++лв.), къде се спи (поне 1 нощ - 60-100лв.) и с какво се обикаля за кола? Щото аз както и да го въртя - под 1000лв. не го докарвам.
За минаване на ТЮВ и АУ изобщо не говорим, че там става скъпо.
Иначе друго си е нов внос - ако изобщо те докара до БГ, преди да е фалирала по пътя - качваш я на поделмник и се хващаш за главата... Той разбирасе Ханс преди да я продаде всичко си е сменил и стегнал, вкарал е 1000 евро за ремонти и я дава без пари, защото е добра душа. А тук - само барутници - караме и не поддържаме колите... :screwy :063:
Та кой пише глупостите, колега? Колко коли докара ти впрочем?
KirilGeorgiev написа:Човека е написал 3000лв
Написал е, че ще му стъпи 3000лв. (предполага се в БГ, щото сравнява другите по 5000 пак в БГ). Което пак казвам няма как да стане за тая кола. Но не пречи да се пробва който пожелае. mhihi Германия е хубава страна, струва се да се разгледа... mhihi
И не, не продавам коли, но имам наблюдения.

Потребителски аватар
icemenn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icemenn » Пон 06 фев 2012 15:48

колегата над мен.Моите уважения колега не искам да обидя абсолютно никого,но казвам колко пари ми излиза.За 1000лв докаравам ти която кола искаш от Германия стига да поемеш и отиването ми!Номерата са точно 86 евро за 5 дни,(със застраховка,такса за попълване и номерата2бр.)Това че вие купувате за 15 дни мен не ме бърка.15 дни ти до Сибир ли ще ходиш и ще се връщаш? и за горивата max 200evro със сегашните цени на бензина от 1.58 evro в Германия.горивото да сметна 2000км ако гори по 7 7x20=140литра *1,44(средна цена на бензина защото в австрия е сравнително евтин как и то в RO и BG.точно 200evro стъпва и то ако гори 7 !и пътя го смятам до Варна през румъния и 550 км в Германия.Защото ги взимам покрай Koln.

Потребителски аватар
Cern Swiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cern Swiss » Пон 06 фев 2012 16:08

Застраховка за 5 дни е само за жълти номера, с тях не можеш да напускаш Германия легално. Нормалната за червени номера е за 15, 30, 60 и т.н. дни и е доста по-скъпа (120+++). Това, че ти си решил да си незаконен е твое право, НО не подвеждай другите - ако искаш другия път пробвай без номера да си дойдеш, още по-евтино е. За да не изпаднеш в дебат, ето тук и тук е обяснено кои номера за какво са!
И защо не слагаш отиването до Германия в сметките, ти да не ходиш пеш дотам? Още 150-200лв. минимум! А таксата в цуласунга 30-35 евро???
Нищо не каза за спане и обикаляне по адреси... И това е не малък разход. За горивото - толкова - от 200 евро нагоре, според това колко гори колата. Ти пътни такси, винетки, фериботи, тунели явно не плащаш, а? mhihi
Та по твоите сметки - 290 евро БЕЗ: отиване дотам, спане и обикаляне, без такси по прибирането (за глоби ТЮВ и други не споменавам изобщо). Храна не слагаме - бай Ганьо си носи вързопче.
Я ги сложи сега и тия неща и да смятаме пак? :012:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 06 фев 2012 18:59

icemenn написа:колегата над мен.Моите уважения колега не искам да обидя абсолютно никого,но казвам колко пари ми излиза.За 1000лв докаравам ти която кола искаш от Германия стига да поемеш и отиването ми!Номерата са точно 86 евро за 5 дни,(със застраховка,такса за попълване и номерата2бр.)Това че вие купувате за 15 дни мен не ме бърка.15 дни ти до Сибир ли ще ходиш и ще се връщаш? и за горивата max 200evro със сегашните цени на бензина от 1.58 evro в Германия.горивото да сметна 2000км ако гори по 7 7x20=140литра *1,44(средна цена на бензина защото в австрия е сравнително евтин как и то в RO и BG.точно 200evro стъпва и то ако гори 7 !и пътя го смятам до Варна през румъния и 550 км в Германия.Защото ги взимам покрай Koln.

Мога ли да разчитам на теб, ако харесам кола в немско да ми я докараш за 260 Евро? Съвсем сериозно те питам :idea:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 07 фев 2012 0:06

Cern Swiss написа:Та по твоите сметки - 290 евро БЕЗ: отиване дотам, спане и обикаляне, без такси по прибирането (за глоби ТЮВ и други не споменавам изобщо).

А не бе те автотърговците тука доматите ги ядат с коловете и за тва кихат по 1000 лева на автовоза - щот са добри душици :lol:

Cern Swiss написа:Той разбирасе Ханс преди да я продаде

Къв Ханс като таз дърта кочина можеш я земеш от арабин ,или от турчин :lol: .

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Вто 07 фев 2012 0:19

абе да ви кажа честно кола втора ръка се взима на късмет, а ако ще и от космоса да е , не е гаранция че ще е перфектна , за моя мк2 през септември 2004-та година броих 3500 лв - мк2 1,6 тд, 1991г, човека просто се върнал с нея от Германия , било му много икономично , не я докара специално на мен, едно момче същата година си купи сеат ибиза от Германия - той ходи да си я вземе 1995 г 1,8 бензин - излезе му около 6000 лв - после смени някаква част , потенциометър май - 600 лв (Бог да го прости ) , та мисълта ми е,че всичко е много много относително.

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Вто 07 фев 2012 8:57

Как се засягат "джамбазите" пазат си "хляба" мило и драго ще дадът само да ти докажат колко "скъпо" и неефективно е ТИ да отидеш и да си докараш колата сам.А пък видиш ли ТЕ "мъчениците" правят всичко просто заради нас "клиентите" Щото ако докараш една кола може пък и "навик" да ти стане!!!

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Вто 07 фев 2012 13:10

Само искам да вметна, че тук по-голямата част от автокъщите се държат от турци и араби, които "обработват" колите по същия начин, както и родните автоджамбази. Ако обявата е от частно лице, в огромна част от случаите това лице е "миграционен произход". Не казвам, че няма запазени коли, но просто вероятността за измама не е малка. Отделно от това, най-евтините коли са от Италия, а да се бие път до Германия, за да се купи италианка... :banghead:

В Германия читава Бора за 1500 евро от обикновен човек (който не е търговец и няма връзки по автокъщите) не мисля, че може да се намери.

Който иска да ходи в Германия да си търси кола - задължително да ходи в северната част. На юг са доста по-скъпи.

От Германия има смисъл да се купува, само ако целта е да е запазена колата, а не се гони възможно най-ниска цена. Огромно предимство е, ако имате приател там на място, който да има къде да ви подслони и да ви даде кола, с която да обикаляте адресите.

Да си докарате колата сами не е сложно. Пътят навръщане (с новата кола) ще ви излезне 200-300 евро (заедно с винетките), в зависимост от дестинацията, маршрута, който изберете и разхода на колата.

В крайна сметка, моето мнение е, че в общия случай за коли до 5-6 хил. лева няма смисъл да се ходи до DE. Но всеки си знае :beer

Последна промяна от icefire на Вто 07 фев 2012 13:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 07 фев 2012 13:14

icefire написа:Само искам да вметна, че тук по-голямата част от автокъщите се държат от турци и араби, които "обработват" колите по същия начин, както и родните автоджамбази. Ако обявата е от частно лице, в огромна част от случаите това лице е "миграционен произход". Не казвам, че няма запазени коли, но просто вероятността за измама не е малка. Отделно от това, най-евтините коли са от Италия, а да се бие път до Германия, за да се купи италианка... :banghead:

В Германия читава Бора за 1500 евро от обикновен човек (който не е търговец и няма връзки по автокъщите) не мисля, че може да се намери.

Който иска да ходи в Германия да си търси кола - задължително да ходи в северната част. На юг са доста по-скъпи. Относно пътя - на мен 1700 км ми илизат около 200 евро с винетките и всички пътни такси. Това в една посока. Номерата и застраховките са отделно.

От Германия има смисъл да се купува, само ако целта е да е запазен, а не възможно най-евтин.

Като добавиш номерата и някакви застраховки имаше и билета до там, който е 100-150 лева мисля и то какво става? 300-350 еврака. Че те автовозите искат май толкова на кола, изобщо какъв е смисълът да се блъскаш да ходиш до там, пък после и да трепериш дали ще те докара. Най-евтината Бора, която я видях в мобиле, като пуснаха тая тема беше от сорта на 1500 Евро и съвсем не беше с много екстри, да не говорим, че беше с 1.6 двигател, който е най-бюджетният.

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Вто 07 фев 2012 13:19

stefan4o написа:
icefire написа:Само искам да вметна, че тук по-голямата част от автокъщите се държат от турци и араби, които "обработват" колите по същия начин, както и родните автоджамбази. Ако обявата е от частно лице, в огромна част от случаите това лице е "миграционен произход". Не казвам, че няма запазени коли, но просто вероятността за измама не е малка. Отделно от това, най-евтините коли са от Италия, а да се бие път до Германия, за да се купи италианка... :banghead:

Който иска да ходи в Германия да си търси кола - задължително да ходи в северната част. На юг са доста по-скъпи. Относно пътя - на мен 1700 км ми илизат около 200 евро с винетките и всички пътни такси. Това в една посока. Номерата и застраховките са отделно.

От Германия има смисъл да се купува, само ако целта е да е запазен, а не възможно най-евтин.

Като добавиш номерата и някакви застраховки имаше и билета до там, който е 100-150 лева мисля и то какво става? 300-350 еврака. Че те автовозите искат май толкова на кола, изобщо какъв е смисълът да се блъскаш да ходиш до там, пък после и да трепериш дали ще те докара. Най-евтината Бора, която я видях в мобиле, като пуснаха тая тема беше от сорта на 1500 Евро и съвсем не беше с много екстри, да не говорим, че беше с 1.6 двигател, който е най-бюджетният.

Смисълът е, че после ще псувам мен си за кошника който съм взел, а не този на автовоза който я е гледал. :beer

Потребителски аватар
Cern Swiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cern Swiss » Вто 07 фев 2012 13:32

Жестоко се лъжеш, но много специалисти локумджии станахте, та няма да се обаждам.
Само да подчертая - НЕ СЕ занимавам с продажба на автомобили. И ми е все тая кой как ще се набута.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Вто 07 фев 2012 14:12

Това за евтините коли от Германия са митове и легенди. Едно време може и да е било така, но в последните години цените на стари коли в Германия се вдигнаха драстично.

Не ви казвам да не идвате да си търсите коли, просто ви казвам, че няма да е евтино. Но дилемата от БГ или от DE няма един правилен отговор - зависи при всеки конкретно какво търси и с какви средства разполага.

Като цяло една кола хем на малко километри, хем запазена, хем правилно поддържана, хем евтина е трудно (даже невъзможно) да се намери където и да е по света, вкл. в Германия.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Вто 07 фев 2012 14:30

Монтана - Тилбугр/Холандия/. Приятел си закара колата там с платформа, 450 евро.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 07 фев 2012 15:21

Cern Swiss написа:Само да подчертая - НЕ СЕ занимавам с продажба на автомобили.

И аз също да кажа щото май и мен визира колегата - даже в Германия или Италия каракът ми не е стъпвал.Отделно icefire ви го е казал (както на мен са ми го казвали рпиятели живеещи там) - ако не му вярвате - приятна екскурзия и трошене на пари.Аз евтината бангия си я копувам от тук ,а с оставащите пари ходя на екскурзия със самолет - всеки сам си решава.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”