голф 3 1.6 75 - Изместени скорости
-
venco_s_golfo
- Автомобил:
- Двигател:
голф 3 1.6 75 - Изместени скорости
здраво колеги
наскоро и аз станах голфаджия мечтата ми (без базик)
зех си голф 3 1.6 75 коня има един проблем които ме притеснява изместени са скоростите и вместо трета направо вкарва първа съответно на 4-та е 2-ра леко на горе в дясно е 3-та и така можете ли да ми кажете какъв е проблема и дали поне до пролетта ще издържи така или трябва спешно да бегам на сервиз човека от които я зех вика че дори не усетил кога е станало това и си я карал така доста време
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Re: голф 3 1.6 75 - Изместени скорости
Виж най-напред с какви приводи ти е кутията(лостова система или жила).Пък и типа може да намериш,или на лепенка в багажника,или на самата кутия(някъде отдолу има зашлайфано и надпис-букви,последвани от цифри-за буквите иде реч,това е модела).
Ако и свикнеш-ще изкара до напролет,ама я си представи че се наложи от 4-та бързо да свалиш на 3-та,а влезне 1-ва...
,или от 5-та отидеш на 2-ра..
Ако и свикнеш-ще изкара до напролет,ама я си представи че се наложи от 4-та бързо да свалиш на 3-та,а влезне 1-ва...
,или от 5-та отидеш на 2-ра..- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
При тоя двигател е с лостове. Ще ти дам схема и ще ти кажа къде е проблемът. Предполагам, че за 5 мин. може да се оправи, понеже има един болт, който може да се е охлабил. Според мен, болтът(32) на избирача (31), който го фиксира в дадено положение може да причината за това. Понеже съм го ял същия, от опит говоря. То реално друго няма какво да се измести в тоя механизъм.
Самият избирач на скоростите (shift finger) има отдолу две дупки, които са нещо като фиксиращи за болта (т.е. ако болтът е стегнат здраво и е влязал в някоя от тях не би трябвало да мръдне). Ако няма намеса и побългаряване по ск.механизъм не би следвало да се получи това, което описвам (аз карах с 4-степ.механизъм на ск.кутия с 5 скорости и тоя болт мисля беше хванал на фантазия, за да може да се понагласят предавките да влизат всички)
Самият избирач на скоростите (shift finger) има отдолу две дупки, които са нещо като фиксиращи за болта (т.е. ако болтът е стегнат здраво и е влязал в някоя от тях не би трябвало да мръдне). Ако няма намеса и побългаряване по ск.механизъм не би следвало да се получи това, което описвам (аз карах с 4-степ.механизъм на ск.кутия с 5 скорости и тоя болт мисля беше хванал на фантазия, за да може да се понагласят предавките да влизат всички)-
venco_s_golfo
- Автомобил:
- Двигател:
лостова е а дали до пролетта или поне докато се затопли ще издържи защото нямам време и възможност сега да го оправям
- sasko_sk
- Автомобил:
- Двигател:
Мораш поскоро да го оправиш.Ако е разлабавен ше се побрка на циало,нема да можеш нито една брзина да погодиш.Успех
- mitko85
- Автомобил: E91
- Двигател: M47
Подобен е проблема и при мен(същия мотор). При положение свободна скорост би трябвало с движение на лоста направо да включа 3 скорост, а не е така - или първа или трета. Избирача ми е стегнат, няма други луфтове.

Ограденото с червено на снимката не го знам точно какво е но ми прилича там да има някаква пружина и си го обяснявам с това че пружината по някаква причина не държи лоста в правилното положение. Като тръгна да включвам на 5 предавка има действие на пружината, но на другите го няма. Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно и дали знаете къде се намира елемента ограден с червено( номер 12)?

Ограденото с червено на снимката не го знам точно какво е но ми прилича там да има някаква пружина и си го обяснявам с това че пружината по някаква причина не държи лоста в правилното положение. Като тръгна да включвам на 5 предавка има действие на пружината, но на другите го няма. Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно и дали знаете къде се намира елемента ограден с червено( номер 12)?
-
venco_s_golfo
- Автомобил:
- Двигател:
колеги реших се и на маистор значи вътре на скоростния лост няколко пластмаси са се счупили цял комплект е 100 лева и 40 за смяна ще ми вземат 

Вземи си цял лост за 20 лв втора поне е истински .Какви са тези 100 лв.
-
venco_s_golfo
- Автомобил:
- Двигател:
колега аз не обясних като хората не е от самия лост а навътре след лоста нз точно не го разбирам
ина4е ако беше от самия лост да прав си 20 кинта ама не е 
Ми те за тези 20 лв ти дават лоста до скоростите , остана да е проблема в скоростите.
- hayabusa_gsxr
- Автомобил: Opel Vectra B
- Двигател: X20XEV
Нещо те пързалят.Според мен ти трябва само ремонтен комплект за лостова система.Смени майстора...
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
mitko85 написа:Ограденото с червено на снимката не го знам точно какво е но ми прилича там да има някаква пружина и си го обяснявам с това че пружината по някаква причина не държи лоста в правилното положение. Като тръгна да включвам на 5 предавка има действие на пружината, но на другите го няма. Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно и дали знаете къде се намира елемента ограден с червено( номер 12)?
Въпросната пружина се намира в скоростната кутия и е счупена на повече от 50% от голфовете 1,4 и 1,6 с наклонен напред двигател
- mitko85
Колега, благодаря за отговора. Няма да отварям скоростната кутия заради една пружина, ще търся начин да "успокоя" лоста, така да се каже. 

- tot_1425
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: ABD 1994
Колега,виж тази тема viewtopic.php?f=5&t=301975&start=0.Може да ти помогне-поне временно.
- mitko85
tot_1425 написа:Колега,виж тази тема viewtopic.php?f=5&t=301975&start=0.Може да ти помогне-поне временно.
Благодаря за идеята. И аз така го бях замислил, обаче с някаква пружина. Тия дни ще се поровя по рафтовете и ще пиша за резултат.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”