Безводно миене на автомобили

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Бижте ли ползвали услугите на мобилен екип за безводно миене на автомобили?

1. Да, но зависи от цената.
29
13%
2. Не. Никога!
84
39%
3. Бих си купил от препарата и бих си я измил сам.
9
4%
4. Ползвал съм такъв препарат и не ми хареса резултата.
0
Няма гласове
5. Бих ползвал тази технология само на автомивка, която я предлага, но при условие, че свалят основната мръсотия с пароструйка.
9
4%
6. Нямам си и на идея за кво става въпрос ама ми е интересно да разбера.
84
39%

Общо гласове: 215
Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Re: Безводно миене на автомобили

Мнениеот fantomasss » Чет 09 юни 2011 15:59

g.n.g написа:Нека и аз да си кажа:
1: Повечето от Вас които са писали, ползвали ли са тази услуга, или само са чували?
2: Всичко зависи от кърпата (предполагам)
3: На мен ми подариха (от Щатите) такъв препарат и 2 кърпи. Та и аз като повечето от Вас си казах:
"Никога няма да го изпробвам, защото ще ми иде боицата". Е да, ама се зачетох по няколко чужди теми,
попрегледах инструкцията и реших да пробвам. Ефекта беше уникален!!! Дории при много калните участъци
около калниците калта се разтвори и изчезна в кърпата! НЯМАХ НИТО ЕДНА ДРАСКОТИНА!
Казвам, че по-голямата част от ефекта е в кърпата защото се оказа, че е над 400 гр. на квадратен метър!
От там идва и ефекта на събиране на калта (предполагам).
Сега си поръчах по-голямо количество от препарата и от кърпите и мисля да захвърля водоструйката (имам 2),
четки, гъби и др. Ако някой мисли, че го лъжа нека се свърже с мен и аз лично на моята кола ще покажа какъв е
ефекта!

Поздрави.

Колега, разбирам предимствата на този метод, но кажи ми как ще бръкнеш под калниците и да свалиш всичката набита кал и пясък от там? Все пак водоструйката си остава незаменима за някои местенца. Пък и живеем в България, а всички знаем като завали малко какво мазало настава. Това е метод за почистване в Германия, където съм бил неведнъж и като завали дъжд, а ти караш зад някой, на стъклото ти се появява само чиста водица и само чистачките без да пръскаш си чистят идеално. Тук като караш зад някой, джама става :horror: мазало, а ако и нямаш течност, направо спираш, щото може да се ботурясаш нейде от недовиждане....Опс, стана доста дълго...
Поздрави.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 09 юни 2011 18:36

А този препарат как сваля лака на металика нямаш си на идея. Не мерси вода в Бг много.

Потребителски аватар
g.n.g
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот g.n.g » Чет 09 юни 2011 20:39

Пичове, НЕ ИСКАМ никого да обеждавам в нищо!
Прави сте за водоструйката и подкалниците!
Но за летните месеци (даже 9 месеца в годината) е идеален (според мен).
Не знам как сваля "лака" защото вече съм си мил и 4-те коли поне по 5 пъти
и не виждам разлика и драскотини, даже обратно! Ефекта на "огледалото" е в пъти по-дълъг!
По колите ни има достатъчно драскотини от храсти, некадърни шофери, камъчета и какво ли още не,
та не знам колко ще ми навреди това миене.

П.П. Пак казвам: Ако има хора които искат да видят какъв е ефекта нека пишат ЛС и ще им покажа на
някоя от колите ни (така или иначе съм си взел 5 литра такъв препарат :) )!

Потребителски аватар
g.n.g
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот g.n.g » Чет 09 юни 2011 20:41

kris11 написа:А този препарат как сваля лака на металика нямаш си на идея. Не мерси вода в Бг много.

Човеко, да не го бъркаш този препарат с "БЕЗКОНТАКТНОТО МИЕНЕ" по автомивките?
Защото там ще ти свалят и боята, не само лака!!!

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 09 юни 2011 20:54

Колега радвам се, че си доволен, но имай предвид няколко неща:
- драскотините оставяни от такъва препарат са малки. Те не се виждат така фрапантно, както едно стабилно надиране от супер некачествено водно измиване, но ги има и се натрупват, което с времето води до матиране, изчезване на блясъка.
- другото важно нещо е, че в тези препарати има силикони, парафини, смоли и т.н., които придават един измамен блясък на колата. Те 'работят' с принципа на 'запълване' на драскотините и те са по-трудно видими, но ги има.
Така след време става едно натрупване на драскотини и ако оставиш колата на 'нормално' миене за известен период - ще лъсне истината.
Действително се намалява лака винаги, когато се 'дере'! Независимо как се мие.
Полирането също 'сваля', но това, което тези препарати правят е по-скоро сравнимо с водната шкурка!

Моя интерес е хората да си дерат колите, но все пак имайте горното предвид ;)

п.с. правил съм няколко коли, които са мити така и мога да усетя разликата :?

Потребителски аватар
g.n.g
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот g.n.g » Чет 09 юни 2011 21:11

group® написа:Колега радвам се, че си доволен, но имай предвид няколко неща:
- драскотините оставяни от такъва препарат са малки. Те не се виждат така фрапантно, както едно стабилно надиране от супер некачествено водно измиване, но ги има и се натрупват, което с времето води до матиране, изчезване на блясъка.
- другото важно нещо е, че в тези препарати има силикони, парафини, смоли и т.н., които придават един измамен блясък на колата. Те 'работят' с принципа на 'запълване' на драскотините и те са по-трудно видими, но ги има.
Така след време става едно натрупване на драскотини и ако оставиш колата на 'нормално' миене за известен период - ще лъсне истината.
Действително се намалява лака винаги, когато се 'дере'! Независимо как се мие.
Полирането също 'сваля', но това, което тези препарати правят е по-скоро сравнимо с водната шкурка!

Моя интерес е хората да си дерат колите, но все пак имайте горното предвид ;)

п.с. правил съм няколко коли, които са мити така и мога да усетя разликата :?

Съвсем възможно е да си прав колега!
Аз не успорвам нищо, само споделям какво съм видял докато го ползвам.
Колкото и грозно да звучи : Не мисля да карам колата си 100 години!
Купувам кола на около 5 години и я карам около 3 до 4 години.
След това на пазара. За сега не съм усетил разлика и мисля да продължа с препарата,
но само на една от колите, за да видя какво ще стане до края на лятото като я мия по
1 до 2 пъти седмично. Ще пиша независимо какво е развитието :)

П.П. А дали може да има разлика и в препаратите?
Този като напръскам и виждам как калта (на пръски около калниците) изчезва и се стича сама?
Това което ползвам е без химикали и е на NANO основа. Нямам представа дали и другите са такива?

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 10 юни 2011 9:32

g.n.g написа:
kris11 написа:А този препарат как сваля лака на металика нямаш си на идея. Не мерси вода в Бг много.

Човеко, да не го бъркаш този препарат с "БЕЗКОНТАКТНОТО МИЕНЕ" по автомивките?
Защото там ще ти свалят и боята, не само лака!!!

Да извинявай .Не съм прочел внимателно за твоя препарат, а съм останал с впечателението, че е за безконтактно миене

ico_6_6_6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ico_6_6_6 » Пон 06 фев 2012 21:28

Виждам, че темата е малко поизоставена, но аз да си напиша а пък който иска ще се включи.
Та аз моята кола гледам да си я мия поне веднъж седмично.
Попаднах на едни момчета дето ти идват на крака и мият с пара под налягане. От както на автомивките ми скъсаха датчика за температурата спрях да ходя при тия идиоти.
Тия пичове, обаче ме шашнаха, само с чиста вода и кърпа и без да ми надраскат боята. Даже ми изпраха седалките почти без да мокрят, а двигателя запали без проблем. Да са живи и здрави момчетата. 8)

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 06 фев 2012 21:48

ico_6_6_6 написа:Виждам, че темата е малко поизоставена, но аз да си напиша а пък който иска ще се включи.
Та аз моята кола гледам да си я мия поне веднъж седмично.
Попаднах на едни момчета дето ти идват на крака и мият с пара под налягане. От както на автомивките ми скъсаха датчика за температурата спрях да ходя при тия идиоти.
Тия пичове, обаче ме шашнаха, само с чиста вода и кърпа и без да ми надраскат боята. Даже ми изпраха седалките почти без да мокрят, а двигателя запали без проблем. Да са живи и здрави момчетата. 8)

Брей, и се регна, само за да се похвалиш? :lol:
Инак, анкетата не е пълна, липсва отговор номер 7 - НЕ ЗНАЯ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА И НЕ МИ ПУКА!

Потребителски аватар
amigoto777
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amigoto777 » Пон 06 фев 2012 22:03

Бе аз мисля да пусна анкета Е...е без П...а сори за спама ама не се сдържах.
Но по темата,може и да става ама само ако отиваш някаъде но да не се излагаш и нямаш време.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 11 фев 2012 23:32

amigoto777 написа:Бе аз мисля да пусна анкета Е...е без П...а сори за спама ама не се сдържах.
Но по темата,може и да става ама само ако отиваш някаъде но да не се излагаш и нямаш време.

:applause: :D :D :да: :beer

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”