! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Ixidor
Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
Двигател:

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот Ixidor » Вто 07 фев 2012 10:22

slimmer написа:
Благовест написа:Кукленско шосе в Пловдив,една булка заспа с 50 км/ч в лява лента...На второто присветкане се сети да се отмести... :kissy:

Не знам колко е ограничението там...

50 :smackbum

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Вто 07 фев 2012 11:22

Благовест написа:Кукленско шосе в Пловдив,една булка заспа с 50 км/ч в лява лента...На второто присветкане се сети да се отмести... :kissy:

Булката, колега хич не е била длъжна да се отмества!

п.п. преди напишете нещо що но помислите малко, дали всъщност идиотите не сте вие, и само да се излагате с непознаването на ЗДП?

Потребителски аватар
vovo6808
Автомобил: VW GOLF MK3
Двигател: ABS 1992

Мнениеот vovo6808 » Вто 07 фев 2012 11:43

Ами колега до колкото знам за движение се исползва наи дясната свободна лента исключая при испреварване така че кой е идиота не знам

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Вто 07 фев 2012 11:55

В закона, който рядко се спазва и още по-рядко се чете, някой някога написа:Чл. 15. (1) На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна маркировка, използва най-дясната свободна лента.

(2) Разпоредбите на ал. 1 не се прилагат и водачът на моторно превозно средство може да използва за движение най-удобната за него пътна лента в следните случаи:

1. (отм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.)

2. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) в населените места, на пътно платно с две и повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка или пътен знак, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост не по-голяма от 80 km/h;

3. когато навлизането по пътната лента се разрешава от светлинен сигнал.

Винаги като го цитирам това сякаш ми е сефте :-D

Последна промяна от slimmer на Вто 07 фев 2012 12:01, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Вто 07 фев 2012 11:56

vovo6808 написа:Ами колега до колкото знам за движение се исползва наи дясната свободна лента исключая при испреварване така че кой е идиота не знам

Явно не си чел достатъчно, това правило за населените места и пътища с макс. разрешена скорост до 80км/ч., отпадна 200..,и не знам точно коя година!

п.п. Вече го писах това за мисленето преди писане, айде помисли пак още малко кой е Идиота! Пък и на правописа не е зле да наблегнеш малко!

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Вто 07 фев 2012 12:46

vovo6808 написа:Ами колега до колкото знам за движение се исползва наи дясната свободна лента исключая при испреварване така че кой е идиота не знам

Идиотът е този, който присветва, когато е ненужно.

Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Мнениеот dj_nako » Вто 07 фев 2012 16:01

escrime написа:

Идиотът е този, който присветва, когато е ненужно.

:да: :да:

Потребителски аватар
vannkkata
Автомобил: Passat 1996
Двигател: 1Z

Мнениеот vannkkata » Вто 07 фев 2012 19:51

slimmer написа:Не знам колко е ограничението там, но в града може да си "спиш" с колкото е ограничението (че и по-малко ако има основателна причина) в която лента искаш и никой няма право гък да ти каже (освен ако няма необходимата синя/червена/оранжева лампа и тя е включена, барабар със звукова сигнализация). Виж ако е извънградско е друга работа...

Ограничението е за максимално допустима скорост. Такова за минимална такава съм виждал само в листовките.

Нарушението на закона се прави така, че поне да не пречиш на другите. И аз го правя и си нося последствията :banghead:

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 08 фев 2012 6:10

Вчера ми се наложи да покарам из града и видях поне 10 души, които ринеха снега от тротоара/около колите си/ и хвърляха върху пътното платно. :banghead:
И като съм почнал - миналата седмица някакво Паджеро беше запушило две други коли пред блока - собственикът на една от запушените коли обикаляше бесен около колите, а детето му седеше в колата. Ивлачих Паджерото около 2м за да може оня с детето да излезе и го оставих. Два дни по-късно беше на същото място, отново запушил две коли. Поклон пред великана :bowdown
А днес се случи и на мен - спрях в края на един неутъпкан паркинг за да не преча на вече паркиралите, макар да бях за 10-на мин там и с риск да затъна - колата ми е ниска. 10 мин по-късно Туинго с РК регистрация беше запушило успешно мен и още две коли на паркинга. Успях да го преместя само половин метър по лекото нагорнище, но беше достатъчно за да изляза. След това 1-2 минути седях в колата и мислих дали да го извлека по средата на кръстовището и да му изпусна 2-3 гуми. Радвам се, че не го направих, но не ми беше лесно да устоя на изкушението. :mrgreen:

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Сря 08 фев 2012 8:13

vannkkata написа:...

За това почерненото - имах предвид, че в населено място по (понякога) невидими за околните причини, може да си караш в най-лявата с 30 и никой няма право да ти присветка и да те натиска... В закона съм виждал минимално ограничение само на магистрала, но не претендирам за изчерпателност.
Виж за това с последствията си е твоя работа и си ги носиш, както си казал. За съжаление понякога обаче са по-тежки и затова аз поне гледам да "спя" в ограниченията в населените места (че и извън тях).

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Сря 08 фев 2012 9:39

Току-що на една квартална уличка пред работата в Стрелбище с коловози разбира се, търсейки си място да паркирам виждам как една женица с нов Ярис тръгва пред мен, опитвайки се да влезе в коловоза, стъпи с едната гума, почна да копае на едно място и до там...
Приближих се, спрях и културно зачаках, така или иначе няма как да се премине. Зад мен имаше 2 коли, които също чакаха. Изчаках 20-30 сек. и видях че няма да стане работата без да се бутне колата, за да влезе в коловозите. Слезнах и ха напред, ха назад - не, няма мърдане и сантим... Направих жест на тези двамата зад мен да слязат и да сложат по една ръка, за да се отпуши движението, обърнаха си главите настрани :banghead: facepalm Мъже и младежи пешеходци минават по тротоара и те с извърнати глави... Отзад вече не бяха само тези тези двамата кияци (пу*ки) ами още 4-ма като тях, като един от крайните даже свиреше... :evil:
Дойде един човечец с колело, спря и сложи една ръка, един от пешеходците също се притече и така успяхме да вкараме колата в коловоза, жената да потегли и да отпуши движението :bowdown

Срамота е направо, може ли да сме такива пердета и егоисти? :evil:

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Сря 08 фев 2012 9:44

Е затова нямаме и държава! Прост е народа и то много! Нищо добро не ни чака с такова мислене(то и не заслужаваме).

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 08 фев 2012 9:49

nosex написа:Току-що на една квартална уличка пред работата в Стрелбище с коловози разбира се, търсейки си място да паркирам виждам как една женица с нов Ярис тръгва пред мен, опитвайки се да влезе в коловоза, стъпи с едната гума, почна да копае на едно място и до там...
Приближих се, спрях и културно зачаках, така или иначе няма как да се премине. Зад мен имаше 2 коли, които също чакаха. Изчаках 20-30 сек. и видях че няма да стане работата без да се бутне колата, за да влезе в коловозите. Слезнах и ха напред, ха назад - не, няма мърдане и сантим... Направих жест на тези двамата зад мен да слязат и да сложат по една ръка, за да се отпуши движението, обърнаха си главите настрани :banghead: facepalm Мъже и младежи пешеходци минават по тротоара и те с извърнати глави... Отзад вече не бяха само тези тези двамата кияци (пу*ки) ами още 4-ма като тях, като един от крайните даже свиреше... :evil:
Дойде един човечец с колело, спря и сложи една ръка, един от пешеходците също се притече и така успяхме да вкараме колата в коловоза, жената да потегли и да отпуши движението :bowdown

Срамота е направо, може ли да сме такива пердета и егоисти? :evil:

Понеже и тука пред офиса сме вече опитна бригада, едно ще ти кажа - проблема е в шофьора. Ние вече казваме на жената(не винаги е жена бтв) да слезне, някой от колегите се качва и даже не се налага бутане... едно детенце на задната седалка се разплака миналия път mhihi

Потребителски аватар
ak_47
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ak_47 » Сря 08 фев 2012 9:55

Не съм съвсем сигурен че е за тук, но се възмутих - има един японски ресторант до офиса, който не е особено посещаван. Има обособена "площадка" пред него, където лятото изкарват маси навън. След това е тротоара, и след това е пътя. Понеже е малка уличка, пътя е с коловози, а на тротоара е прекарана малка партина, колкото да мине един пешеходец. Обаче вчера минавам и гледам - чистят площадката пред ресторанта, която никой не използва, с една от тия машини дето са като "снегосмукачки", и всичкия сняг го мятат на пътя и на тротоара. И запушиха партината пред ресторанта и хубаво запушиха и коловозите на пътя :screwy

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пет 10 фев 2012 19:13

Преди малко. "Селянин" с Голф 3 и надпис "Catch Me If You Can". Тръгна без ляв мигач на 2-3 м пред мен, мина 10-тина метра и спря пак без десен мигач. При първата маневра си затраях, но при втората изсвирих. На сигнала ми с клаксона, оня гледа тъпо... maikomila

Върни се в “Пътеводител”