slimmer написа:Благовест написа:Кукленско шосе в Пловдив,една булка заспа с 50 км/ч в лява лента...На второто присветкане се сети да се отмести...
Не знам колко е ограничението там...
50

slimmer написа:Благовест написа:Кукленско шосе в Пловдив,една булка заспа с 50 км/ч в лява лента...На второто присветкане се сети да се отмести...
Не знам колко е ограничението там...
Благовест написа:Кукленско шосе в Пловдив,една булка заспа с 50 км/ч в лява лента...На второто присветкане се сети да се отмести...
В закона, който рядко се спазва и още по-рядко се чете, някой някога написа:Чл. 15. (1) На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна маркировка, използва най-дясната свободна лента.
(2) Разпоредбите на ал. 1 не се прилагат и водачът на моторно превозно средство може да използва за движение най-удобната за него пътна лента в следните случаи:
1. (отм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.)
2. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) в населените места, на пътно платно с две и повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка или пътен знак, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост не по-голяма от 80 km/h;
3. когато навлизането по пътната лента се разрешава от светлинен сигнал.
vovo6808 написа:Ами колега до колкото знам за движение се исползва наи дясната свободна лента исключая при испреварване така че кой е идиота не знам
vovo6808 написа:Ами колега до колкото знам за движение се исползва наи дясната свободна лента исключая при испреварване така че кой е идиота не знам
escrime написа:vovo6808 написа:Ами колега до колкото знам за движение се исползва наи дясната свободна лента исключая при испреварване така че кой е идиота не знам
Идиотът е този, който присветва, когато е ненужно.
slimmer написа:Не знам колко е ограничението там, но в града може да си "спиш" с колкото е ограничението (че и по-малко ако има основателна причина) в която лента искаш и никой няма право гък да ти каже (освен ако няма необходимата синя/червена/оранжева лампа и тя е включена, барабар със звукова сигнализация). Виж ако е извънградско е друга работа...
vannkkata написа:...
nosex написа:Току-що на една квартална уличка пред работата в Стрелбище с коловози разбира се, търсейки си място да паркирам виждам как една женица с нов Ярис тръгва пред мен, опитвайки се да влезе в коловоза, стъпи с едната гума, почна да копае на едно място и до там...
Приближих се, спрях и културно зачаках, така или иначе няма как да се премине. Зад мен имаше 2 коли, които също чакаха. Изчаках 20-30 сек. и видях че няма да стане работата без да се бутне колата, за да влезе в коловозите. Слезнах и ха напред, ха назад - не, няма мърдане и сантим... Направих жест на тези двамата зад мен да слязат и да сложат по една ръка, за да се отпуши движението, обърнаха си главите настрани![]()
Мъже и младежи пешеходци минават по тротоара и те с извърнати глави... Отзад вече не бяха само тези тези двамата кияци (пу*ки) ами още 4-ма като тях, като един от крайните даже свиреше...
![]()
Дойде един човечец с колело, спря и сложи една ръка, един от пешеходците също се притече и така успяхме да вкараме колата в коловоза, жената да потегли и да отпуши движението![]()
Срамота е направо, може ли да сме такива пердета и егоисти?
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 6 госта