Ако някой отвори случай (case) в Пейпал, сумата която сте получили автоматично се блокира от пейпал, ако продавача не повдигне случая в диспут (dispute), то сумата се връща на купувача, автоматично след като изтече периода в който можете да отговорите /се защитите като продавач.
След като се повдигне диспут, започва разследване от страна на Пейпал..... изисква се допълнителна информация и от двето страни, ако е нужно от страна на пейпал. Кога са изпратени нещата, кога са получени и всякаква информация свързана с продажбата и покупката, изпращането. Разследването трае около 30 - 40 дни. И докато това време не изтече, сумата няма да бъде отблокирана от сметката на продавача, нито върната на купувача.
Аз тази попара я ядах преди 4-ри месеца в продължение на 3 месеца, докато се разберем. Повечето колеги, които следяха бившата ми тема в тунинг раздела са в течение. Някои колеги ми помогнаха със съвети, за което им благодаря, отново

.
За да се презастраховам повдигнах случай в ибей (който реално не е нищо съществено, но все пак нямах си и на идея първоначално как мога да се предпазя). Въпреки всичко препоръчвам при проблем, също да повдигнете изкане и в ибей. След това и в пейпал (където нещата стават сериозни), след което... поне след 50 мейла, дори повече се разбрахме с човека, но просто ми каза, че е невъзможно да ми върне сумата, понеже тече диспут и същата сума му е блокирана и ако прекъсна диспута, парите ми ще бъдат върнати, на момента. Имайте предвид че прекъснете ли диспут, то същия не може да бъде подновяван и всякакви претенции отпадат, тоест оставате на юнашко доверие. Аз рискувах и то не малка сума и прекъснах диспута. Продавача се оказа много коректен и на момента преведе парите и пое две връщания до него и едно изпращане на стоката от Германия. За мое щастие, всичко приключи наред. След всичките тези плащания изпращания и т.н.т, дори спечелих 6лв

.
На два пъти изпращах нещата - 1кг малък пакет до Германия с Български пощи и тракинг номер, който не работи реално.... и двато пъти човека си получи нещата точно за 13 -14 дни след изпращането. Сумата беше 22лв. за всяко изпращане. За сравнение при DHL излизаше около 100 евро за същия пакет.
Общо взето, да си продавач в ибей не е много лесно, защото не знаеш на какъв тарикат ще случиш. И ако това не ви е бизнес.... по добре не се занимавайте, това е моят съвет

Ако все пак решите да правите пари... си научете добре урока преди това