Проблем с купувач в ebay

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с купувач в ebay

Мнениеот Aprilia » Пет 03 фев 2012 14:18

Nikkolay написа:
Nikkolay написа:
hooligans написа:Според лелката от пощата някъде по пътя :banghead:
Кога ще се изкорени тази комунистическа система. :banghead: :banghead: :banghead:

същата работа. преди 22 дена съм пратил един пакет до Гърция...засега нищо.

междудругото моят пакет вчера е пристигнал. :applause:
23 дена бяха нужни, за да измине разстоянието от София до Солун :bowdown :lol:

Добре че е пристигнал, в момента в Гърция положението с пощите е като с всичко останало, трябваше да пращам един айфон до Гърция, ама в пощата тука в Италия ме предупредиха че ако случайно не изчезне, то ще пристигне след поне 2 седмици, тоя път проблема не е в нашите пощи :wink: Проблема е че не са те предупредили какво е положението в Гърция :evil:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 07 фев 2012 11:55

Ако някой отвори случай (case) в Пейпал, сумата която сте получили автоматично се блокира от пейпал, ако продавача не повдигне случая в диспут (dispute), то сумата се връща на купувача, автоматично след като изтече периода в който можете да отговорите /се защитите като продавач.

След като се повдигне диспут, започва разследване от страна на Пейпал..... изисква се допълнителна информация и от двето страни, ако е нужно от страна на пейпал. Кога са изпратени нещата, кога са получени и всякаква информация свързана с продажбата и покупката, изпращането. Разследването трае около 30 - 40 дни. И докато това време не изтече, сумата няма да бъде отблокирана от сметката на продавача, нито върната на купувача.

Аз тази попара я ядах преди 4-ри месеца в продължение на 3 месеца, докато се разберем. Повечето колеги, които следяха бившата ми тема в тунинг раздела са в течение. Някои колеги ми помогнаха със съвети, за което им благодаря, отново :bowdown .

За да се презастраховам повдигнах случай в ибей (който реално не е нищо съществено, но все пак нямах си и на идея първоначално как мога да се предпазя). Въпреки всичко препоръчвам при проблем, също да повдигнете изкане и в ибей. След това и в пейпал (където нещата стават сериозни), след което... поне след 50 мейла, дори повече се разбрахме с човека, но просто ми каза, че е невъзможно да ми върне сумата, понеже тече диспут и същата сума му е блокирана и ако прекъсна диспута, парите ми ще бъдат върнати, на момента. Имайте предвид че прекъснете ли диспут, то същия не може да бъде подновяван и всякакви претенции отпадат, тоест оставате на юнашко доверие. Аз рискувах и то не малка сума и прекъснах диспута. Продавача се оказа много коректен и на момента преведе парите и пое две връщания до него и едно изпращане на стоката от Германия. За мое щастие, всичко приключи наред. След всичките тези плащания изпращания и т.н.т, дори спечелих 6лв :Mr Green Fun .

На два пъти изпращах нещата - 1кг малък пакет до Германия с Български пощи и тракинг номер, който не работи реално.... и двато пъти човека си получи нещата точно за 13 -14 дни след изпращането. Сумата беше 22лв. за всяко изпращане. За сравнение при DHL излизаше около 100 евро за същия пакет.

Общо взето, да си продавач в ибей не е много лесно, защото не знаеш на какъв тарикат ще случиш. И ако това не ви е бизнес.... по добре не се занимавайте, това е моят съвет :)

Ако все пак решите да правите пари... си научете добре урока преди това :wink:

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Вто 07 фев 2012 14:22

Може да ти върне парите докато има ревю бай пейпал, обаче явно е искал да се презастрахова, да не стане да ти върне парите и ти да си оставиш кейса отворен mhihi и да си ги получиш 2пъти. Пейпал са малко безхаберни с тия кейсове и им прават едно ревю "не ти е майко работа" все продавача излиза кривия и все дава пари. Имам един познат постонно си получава по 2 от някой работи :evil: Като му хареса нещо което е получил и пуска диспут и получава още 1 :shock въпреки че се е разписал срещу 1-вото. В ибей търговците са готови на много големи компромиси само и само да не получат негативен фийдбек или някой кейс, защото при определен брой кейсове на месец имат глоби от страна на ибей, а може да бъдат и изключени от ибей без право да продават повече :?
За това в много листинги в ибей продавачите не пращат до Италия и Испания защото най-много хора от там прават тия далавери :roll:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 07 фев 2012 14:46

Морфей, от това дето си написал няма нищо вярно, оня те е взел за баламурник mhihi mhihi
При моя случай човека спечели case, а в картата имах бая пари, отидох изтеглих до стотинка, преди няколко дни получих пак пари от ebay, пратих си ги от paypal в сметката без проблем, пристигнаха, че и ги изтеглих и пак е на нула mhihi

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Вто 07 фев 2012 14:52

hooligans написа:Морфей, от това дето си написал няма нищо вярно, оня те е взел за баламурник mhihi mhihi
При моя случай човека спечели case, а в картата имах бая пари, отидох изтеглих до стотинка, преди няколко дни получих пак пари от ebay, пратих си ги от paypal в сметката без проблем, пристигнаха, че и ги изтеглих и пак е на нула mhihi

Защо да няма вярно, с малката забележка по-горе, нещата са точно така. :roll:
А твоя случай как се разви в крайна сметка, тоя получи стоката и си прекрати кейса или ?

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Вто 07 фев 2012 15:00

Не, кейса отиде до ebey и той го спечели.
Еbay отсъди, че трябва да му върна всички пари.
Стоката нито знам дали я е получил нито нищо :oops:
Ще му пиша тия дни, да видим.
ПП: Не е вярно, че се блокират парите, това имах предвид :beer

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Вто 07 фев 2012 15:34

hooligans написа:Не, кейса отиде до ebey и той го спечели.
Еbay отсъди, че трябва да му върна всички пари.
Стоката нито знам дали я е получил нито нищо :oops:
Ще му пиша тия дни, да видим.
ПП: Не е вярно, че се блокират парите, това имах предвид :beer

Те се блокират, само че в Пейпал, не в картата. Вече когато свърши кейса има 2 варианта, пейпал да ги дръпне от картата ти или да си останат просто на - в пейпал. Ако си посочил reimbursement метод да ти ги дърпа от картата, ги дърпа от там. Но докато си на - в пейпал не можеш да правиш нищо с него (един път бях на -5 евро) и после е страшен зор докато оправиш тоя минус, 10 дена всеки ден звънях на съпорта на пейпал да ми ги дръпнат от картата :banghead:

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Вто 07 фев 2012 16:32

Не са блокирани и в пеипал бре човек.
пеипала ми е 0.00евра
преди няколко дни пристигнаха 70паунда и си ги дръпнах към картата без проблем

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Вто 07 фев 2012 16:39

hooligans написа:Не са блокирани и в пеипал бре човек.
пеипала ми е 0.00евра
преди няколко дни пристигнаха 70паунда и си ги дръпнах към картата без проблем

А не ти ли висят на - в ибей ?

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Вто 07 фев 2012 17:08

Висяха няколко дни и изведнъж си стана 0.00 :banana

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 08 фев 2012 14:40

@hooligans, Априлия е отговорил, но имам предвид че се блокира сумата в пейпал сметката, а не в кредитната карта. Пейпал няма такива правомощия. Все пак говорим за търговец с 5000 фиидбеката, продаващ волани всеки по 200 евро. Предполагам че не на всяка транзакция човека си тегли парите от пейпал, а си има някаква оборотна сума, която си стои вътре и с която работи и имено нея са му блокирали, но не цялата, а сумата към която аз имам претенции.

Не знам за какъв ме е взел, знам че си получих парите обратно, че и малко повече :) .

Давам ти пример с моят refund след като ми върна парите, те автоматично полетяха към картата, просто се отразиха в пейпал, обърна ги по курса който съм ги плащал и ми ги изпрати директно в картата, като остави няколко евро - 1 или 2 в сметката ми в пейпал. По същия начин след като оня си е взел парите са ти ги дръпнали или от карта или от пейпал и са му ги върнали.

Пресен пример от вчера. Правя покупка с незабавно плащане през пейпал на 02.01.2012. Според условията на офертата, след 40 дни календарни, ми правят refund. Направих му запитване на човека какво правим в случай, че не получа стоката в рамките на 40 дин, понеже още я няма. Той обясни че може би са изгубили стокота по пощите, и дали ме устройва да изпратят ново.

По същия начин и аз си мислих че плащам без да ми вземат пари по празниците, но се оказа че сумата от транспорта които ми е превеждал са останали в сметката на пейпал, тъй като те са отделно.... а аз просто съм забравил. След справка в банката, справка на транзакциите в пепал.... си спомних, че имах останали едни 25евро в сметката с които пейпал по подразбиране изхарчва с приоритет, стига да са достатъчно за плащането на даден артикул.

@hooligans, не мога да разбера какво се е случило при теб, но ако мислиш че връщането на парите е за сметка на ибей или пейпал,... или просто ти се е разминало, си в грешка. Не си разбрал как са ти ги отдържали. Провери си внимателно транцакциите по картата, а също така и в пейпал изпратени-получени и саме ще се убедиш в това.

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Сря 08 фев 2012 17:12

Може ония да е получил стоката и да е затворил кейса или по някакъв начин да е върнал парите :roll: В ибей постоянно променят по нещо , може да са го добавили като опция ако получиш нещото след като са ти върнали парите да ги преведеш обратно. Иначе ако ги дължи, няма да се загубят, все някъде висят гаранция :roll:

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Вто 28 фев 2012 20:09

Айде и аз съм на път да гризна дръвцето, ама не мисля да се отказвам лесно, пратих един айфон до Англия на един пич с около 400 фийдбек и изглеждаше супер точен, викам айде мога да ти го пратя с евтината доставка 10 евро от Италия до Англия уж с тракинг номер. Оказа се обаче че когато е препоръчано тракинг номера следи само до излизане от Италия и натам се губи (нещо като 'инсъртед ин бег' в България) и край, сега смотания купувач явно реши да се прави на тарикат и гледам че ми е писал съобщение че утре ще пуска кейс понеже не е получено. Ходих до пощата и ми казаха че според ИНТЕРНАЦИОНАЛНА СТАНДАРТИЗАЦИЯ 1 месец след като е пуснато може да се пусне жалба в пощата и да се проследи до къде е стигнало въпросното изпратено нещо и дали някой се е подписал за него, кой е бил той и т.н Та да знаете ако се случи и на някой от вас че може да се пусне жалба в пощата (след като е интеренационално би трябвало и в бг да е така) :wink:

ще ви държа в течение по моя въпрос какво съм успял да направя :)

може според мен темата да се преименува и да се ползва при проблеми в ибей да обменяме опит :012:

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Вто 28 фев 2012 21:01

Ами за мен още няма никакви последствия, предполагам ги е получил отдавна...
На 3.2.2012 пратих до щатите същата стока и за 20 дни беше там и човека много доволен.
Явно е до купувач, при мен доволния беше с 40 феедбака, а некоректния с 115

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Съб 03 мар 2012 13:46

Да попитам и аз един въпрос!Получих не работеща стока!Наложи се да я изпратя обратно!Бях пуснал case в ebay и сега след като свърши ми върнаха само половината пари!Винаги ли е така?Питам защото това ми е първият път да се занимавам с кейсове!Отделно парите ги няма в картата ми!Проверих чрез ДСКдирект и имам същата сума от преди няколко дена!Къде отиват тези пари след refund-а?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”