Снегът в София
Re: Снегът в София
Сутринта докато идвах на работа положението беше като от снощи - сняг и киша по платното за път, който не е квартална уличка. Аз не рева, че хората не са си изчистили - кой както си прецени... дразня се на коловозите, защото кората ми е на г*з от тях и направо ме вдигат във въздуха ( буквално ).. прав е колегата за малките снегорини и ИЗВОЗВАНЕТО на снега.Колега Имедаров - не всички са като теб привилигировани кореняци с възможност за собствено паркоместо или гараж.Ние другите които нямаме да мрем ли какво сега?
Рина си и пред нас и около колата.Искам тези пари които ми ги гълта пробитата ни държава да отиват там където трябва и да имаме елементарни удобства като почистени улици.Щото и баба знае да се минат големите булеварди а останалите 5800 км.улички затрупани.

- imedarov
- Автомобил: Passat B8
- Двигател:
- Контакти:
Не сте ме разбрали колеги, не съм привилегирован, нито съм кореняк, я съм си прост пустиняк, който ме познава, може да го потвърди. Идеята е, че всеки от нас (включително и аз) правим компромиси с важни неща, щом имаме бради ще ни трябва и гребен (образно казано) и е крайно време да рзберем, че това да притежаваме автомобил не е само гориво, винетка и данък. В тежък зимен ден, като днешния би било редно да оставим личните си автомобили и да се движим с градския транспорт (аз не го направих
) и да изринем снега от малката квартална уличка, на която живеем.

Брат аз транспорт до работата нямам и няма как да не си взема колата... пари на бакшиш няма да дам като имам собствен превоз.Наистина ли вярваш, че хората в тези времена ще са задружни и ще излезнат да чистят заедно?! Всеки гледа общата картинка и си вика "Защо аз трябва да съм глупака и да им чистя,като тях ги мързи?" Да не говорим, че закъсненията на транспорта са убийствени и вътре в някой транспортни средства е по-студено отколкото навън... не съм те разбрал, защото не си се изразил правилно 

В тежък зимен ден, като днешния
Кое му е тежкото ,10см сняг и никаква организация

Що примерно в тежката криза не опростят данъците.
Досега с гайковера и рапидки си "събирах" ножа и праговете.А отдолу ,какво е станало
не ми се мисли

- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
imedarov написа: я съм си прост пустиняк
изключително прост!

иначе, поради факта, че карам дете на детска градина и аз съм с колата...
предпочитам тънките 165 гумета, за да копае....по централните улици е добре, в Надежда-беден, работнически квартал с доста мерцедеси, поршета и аудита от последните, не се чисти...
и все пак съм донякъде доволен, снега е доста, все пак чистят, помните ли Вълчо като беше....
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Pirogov написа:Щото и баба знае да се минат големите булеварди а останалите 5800 км.улички затрупани.
По принцип е така, но ти виждал ли си снегопочистващата техника? Това нещо НЕ МОЖЕ да влезе в повечето малки улички в кварталите. Че то две коли не могат да се разминат там. А дори и да успее да мине на магия някъде ще затрупа всичките паркирани автомобили с половин метър сняг. Може би на запад има и по-подходящи машини, не знам.
Зимата е кофти, една от най-тежките в столицата откакто се помня, свиквайте. Нереалистично е да се очаква навсякъде да е изчистено. За мен е важно основните пътища да са проходими, а по кварталните... който е решил да си остане с летните гуми ще си разкачи акумулатора и ще чака по-добри дни, това е.
п.п. И поздрави за смелчаците, които още паркират на стадиона

В крайна сметка само оправдания се чуват. Били им тесни улиците ... еми да опесачават, имат достатъчно малки машини (днес чистеха Синята зона).
А тротоарите (говоря на обществени места, не пред блокове и т.н.), в този град не се са чистили никога, пешеходците, явно не плащат данъци и такси.
П.С. За гаражите, колегата има донякъде право. Например, където аз живея, дават подземни паркоместа под наем, но почти никой не ги ползва, предпочитат да паркират без пари на всякакви безумни места.
А тротоарите (говоря на обществени места, не пред блокове и т.н.), в този град не се са чистили никога, пешеходците, явно не плащат данъци и такси.
П.С. За гаражите, колегата има донякъде право. Например, където аз живея, дават подземни паркоместа под наем, но почти никой не ги ползва, предпочитат да паркират без пари на всякакви безумни места.
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
Бъркате понятията - снегопочистваща техника и камион с нож отпред.
Един роторен снегорин ще изчисти до асфалт улицата, да ама струва пари и се ползва само за сняг.
Един самосвал се ползва за всичко и при снеговалеж се пълни с пясък слага му се нож отпред и една сеялка отзад и 'айде страшната механизация.
Има и малки снегорини има и извозване на снега ама съм го виждал след Калотина
Виждал съм и 2 метра от двете страни на пътя сняг а асфалта черен.
Фирмите взимат лев за да чистят, позовават се на глобалното затопляне и се надяват на мека зима...гръцка. Да ама не. Като падне 20 см. и репортерите започват да бълват глупости, кабинета скача и обявява бедствено положение
Всички са доволни, всичко е усвоено правилно, "пътищата са проходими в зимни условия"
Всичко си е същото, хората - кучета ги яли, да се оправят кой как може.

Един роторен снегорин ще изчисти до асфалт улицата, да ама струва пари и се ползва само за сняг.
Един самосвал се ползва за всичко и при снеговалеж се пълни с пясък слага му се нож отпред и една сеялка отзад и 'айде страшната механизация.

Има и малки снегорини има и извозване на снега ама съм го виждал след Калотина

Виждал съм и 2 метра от двете страни на пътя сняг а асфалта черен.
Фирмите взимат лев за да чистят, позовават се на глобалното затопляне и се надяват на мека зима...гръцка. Да ама не. Като падне 20 см. и репортерите започват да бълват глупости, кабинета скача и обявява бедствено положение

Всички са доволни, всичко е усвоено правилно, "пътищата са проходими в зимни условия"

Всичко си е същото, хората - кучета ги яли, да се оправят кой как може.
golfer евала прав си.Те тава и аз исках да кажа.Сложете един бутон "like" като във FB
да цъкаме хаха..

п.п. И поздрави за смелчаците, които още паркират на стадиона
Защо, как е там, че утре мисля там да спирам?
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
boglev написа:п.п. И поздрави за смелчаците, които още паркират на стадиона
Защо, как е там, че утре мисля там да спирам?
Весело е много

Вчера две коли се изкачихме с триста зора, две се върнаха (едната новичък мерцедес). Днес може да са поотъпкали, ама може и да е замързнало на коловози. Говоря ти за предния паркинг, откъм Ариана, дето е нанагорно като влизаш. Задния сигурно е ок, щото е равен, само не слизай към стълбите, че там ще си останеш после.
Кви роторни снегорини, ако не греша оплакванията са основно за кварталните улици, къде ще влезеш там с такова чудовище и най-вече къде ще хвърля снега, като бие на 20 метра струята? Хаос е голям, спор няма, за пешеходците е още по-зле.
Интересно е някой из Германия и Австрия да сподели как се справят там.
А да откъм Ариана и аз вчера не можаш да се кача, но откъм метрото си спрях.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тема за снегът има. Дайте сега да пуснем по една за всеки град. А и като гледам, пак стигнахме до снегопочистваща техника, гаража, тротоари, глоби ...
Няма нужда.
Няма нужда.