Снегът в София

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Re: Снегът в София

Мнениеот Pirogov » Вто 07 фев 2012 15:12

Сутринта докато идвах на работа положението беше като от снощи - сняг и киша по платното за път, който не е квартална уличка. Аз не рева, че хората не са си изчистили - кой както си прецени... дразня се на коловозите, защото кората ми е на г*з от тях и направо ме вдигат във въздуха ( буквално ).. прав е колегата за малките снегорини и ИЗВОЗВАНЕТО на снега.Колега Имедаров - не всички са като теб привилигировани кореняци с възможност за собствено паркоместо или гараж.Ние другите които нямаме да мрем ли какво сега? :evil: Рина си и пред нас и около колата.Искам тези пари които ми ги гълта пробитата ни държава да отиват там където трябва и да имаме елементарни удобства като почистени улици.Щото и баба знае да се минат големите булеварди а останалите 5800 км.улички затрупани.

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Вто 07 фев 2012 16:27

Не сте ме разбрали колеги, не съм привилегирован, нито съм кореняк, я съм си прост пустиняк, който ме познава, може да го потвърди. Идеята е, че всеки от нас (включително и аз) правим компромиси с важни неща, щом имаме бради ще ни трябва и гребен (образно казано) и е крайно време да рзберем, че това да притежаваме автомобил не е само гориво, винетка и данък. В тежък зимен ден, като днешния би било редно да оставим личните си автомобили и да се движим с градския транспорт (аз не го направих :oops: ) и да изринем снега от малката квартална уличка, на която живеем.

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Вто 07 фев 2012 16:36

Брат аз транспорт до работата нямам и няма как да не си взема колата... пари на бакшиш няма да дам като имам собствен превоз.Наистина ли вярваш, че хората в тези времена ще са задружни и ще излезнат да чистят заедно?! Всеки гледа общата картинка и си вика "Защо аз трябва да съм глупака и да им чистя,като тях ги мързи?" Да не говорим, че закъсненията на транспорта са убийствени и вътре в някой транспортни средства е по-студено отколкото навън... не съм те разбрал, защото не си се изразил правилно :kissy:

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Вто 07 фев 2012 17:05

В тежък зимен ден, като днешния

Кое му е тежкото ,10см сняг и никаква организация :beat_butt2 .Или и снегорините са им за ...пустинята.Сутринта излязоха с трафика.
Що примерно в тежката криза не опростят данъците.

Досега с гайковера и рапидки си "събирах" ножа и праговете.А отдолу ,какво е станало
не ми се мисли :banghead:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 07 фев 2012 18:45

imedarov написа: я съм си прост пустиняк

изключително прост! eusa :deal :mrgreen:
иначе, поради факта, че карам дете на детска градина и аз съм с колата...
предпочитам тънките 165 гумета, за да копае....по централните улици е добре, в Надежда-беден, работнически квартал с доста мерцедеси, поршета и аудита от последните, не се чисти...
и все пак съм донякъде доволен, снега е доста, все пак чистят, помните ли Вълчо като беше....

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 07 фев 2012 20:15

Pirogov написа:Щото и баба знае да се минат големите булеварди а останалите 5800 км.улички затрупани.

По принцип е така, но ти виждал ли си снегопочистващата техника? Това нещо НЕ МОЖЕ да влезе в повечето малки улички в кварталите. Че то две коли не могат да се разминат там. А дори и да успее да мине на магия някъде ще затрупа всичките паркирани автомобили с половин метър сняг. Може би на запад има и по-подходящи машини, не знам.

Зимата е кофти, една от най-тежките в столицата откакто се помня, свиквайте. Нереалистично е да се очаква навсякъде да е изчистено. За мен е важно основните пътища да са проходими, а по кварталните... който е решил да си остане с летните гуми ще си разкачи акумулатора и ще чака по-добри дни, това е.

п.п. И поздрави за смелчаците, които още паркират на стадиона mhihi

boglev

Мнениеот boglev » Вто 07 фев 2012 20:20

В крайна сметка само оправдания се чуват. Били им тесни улиците ... еми да опесачават, имат достатъчно малки машини (днес чистеха Синята зона).
А тротоарите (говоря на обществени места, не пред блокове и т.н.), в този град не се са чистили никога, пешеходците, явно не плащат данъци и такси.

П.С. За гаражите, колегата има донякъде право. Например, където аз живея, дават подземни паркоместа под наем, но почти никой не ги ползва, предпочитат да паркират без пари на всякакви безумни места.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Вто 07 фев 2012 20:30

Бъркате понятията - снегопочистваща техника и камион с нож отпред. :D
Един роторен снегорин ще изчисти до асфалт улицата, да ама струва пари и се ползва само за сняг.
Един самосвал се ползва за всичко и при снеговалеж се пълни с пясък слага му се нож отпред и една сеялка отзад и 'айде страшната механизация. mhihi
Има и малки снегорини има и извозване на снега ама съм го виждал след Калотина mhihi
Виждал съм и 2 метра от двете страни на пътя сняг а асфалта черен.

Фирмите взимат лев за да чистят, позовават се на глобалното затопляне и се надяват на мека зима...гръцка. Да ама не. Като падне 20 см. и репортерите започват да бълват глупости, кабинета скача и обявява бедствено положение mhihi
Всички са доволни, всичко е усвоено правилно, "пътищата са проходими в зимни условия" :mrgreen:
Всичко си е същото, хората - кучета ги яли, да се оправят кой как може.

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Вто 07 фев 2012 20:32

golfer евала прав си.Те тава и аз исках да кажа.Сложете един бутон "like" като във FB :)да цъкаме хаха..

boglev

Мнениеот boglev » Вто 07 фев 2012 20:49

п.п. И поздрави за смелчаците, които още паркират на стадиона mhihi

Защо, как е там, че утре мисля там да спирам?

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 07 фев 2012 21:01

boglev написа:п.п. И поздрави за смелчаците, които още паркират на стадиона mhihi

Защо, как е там, че утре мисля там да спирам?

Весело е много mhihi
Вчера две коли се изкачихме с триста зора, две се върнаха (едната новичък мерцедес). Днес може да са поотъпкали, ама може и да е замързнало на коловози. Говоря ти за предния паркинг, откъм Ариана, дето е нанагорно като влизаш. Задния сигурно е ок, щото е равен, само не слизай към стълбите, че там ще си останеш после.

Кви роторни снегорини, ако не греша оплакванията са основно за кварталните улици, къде ще влезеш там с такова чудовище и най-вече къде ще хвърля снега, като бие на 20 метра струята? Хаос е голям, спор няма, за пешеходците е още по-зле.

Интересно е някой из Германия и Австрия да сподели как се справят там.

boglev

Мнениеот boglev » Вто 07 фев 2012 21:05

А да откъм Ариана и аз вчера не можаш да се кача, но откъм метрото си спрях.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 07 фев 2012 21:36

Тема за снегът има. Дайте сега да пуснем по една за всеки град. А и като гледам, пак стигнахме до снегопочистваща техника, гаража, тротоари, глоби ...
Няма нужда.

Върни се в “Пътеводител”