Новите технически прегледи

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Re: Новите технически прегледи

Мнениеот xploda » Сря 08 фев 2012 20:50

Да бе как не, на калпавия х*й вълната му пречела. Все ние сме виновни, управляващите всичките светци. Как пък все нашите пари не стигат за магистрали, не стигат за пенсии, не стигат за тва, не стигат за онова. Като си подхванал така сигурно и аз съм ти виновен за всяка катастрофа в България, аз съм ти виновен за корумпираните ченгета и за непочистените улици сигурно пак аз съм виновен :dummy:
Но щом си собственик на пункт за ГТП ми е ясна картинката, разбираемо е защо защитаваш келешите от горните етажи.

Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lent » Сря 08 фев 2012 20:57

Колеги,има ли вече яснота как стои положението с прегледа на АГУ?Защото аз преглед минах на 6-ти януари тази година и на практика не ми издадоха от талончетата за преглед на АГУ,а само ми дадоха новия талон за преглед.Като ги попитах дали по някакъв начин е отбелязано че съм минал преглед на АГУ-то,казаха ми - "в нашия протокол пише че бутилката е проверена за изпускане на газ".Но този протокол остава за тях,а аз нямам никакъв документ,с който да удостоверя пред КАТ че АГУ е минала преглед.Отговора им беше,че щом притежавам новия талон за ГТП,то се счита,че и АГУ е минала преглед и е изправна,защото дефакто ставала част от автомобила.Иди го разправяй това на господата униформени! mhihi :screwy

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Сря 08 фев 2012 21:16

господа униформените знаят,вече никой никъде няма да ти иска стикер за преглед на газова.Приема се че щом автомобила е в движени,значи е изправен от всякъде.По въпроса за цените и преди ми излизаше толкова.25-30лв. за колата и 15-20 за газовото.Тея дето нямат газ са прецакани,или пък са ршили господата че щом ще трябва да вършат повече работа при оглеждането,значи трябва да им се плаща повече....

Потребителски аватар
rabotnika
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: AJM++

Мнениеот rabotnika » Сря 08 фев 2012 21:18

Никъква яснота няма за АГУтата няма и да има скоро
Добре бе тарикат колко пътя трябва да ти обяснявам че за всичко което казваш сте виновни вие дребните тарикатчета а не управляващите и не защитавам никого просто за разлика от теб знам как се изкарват пари и знам с цената на какво е направен пункта така че аз спирам до тук защото ти явно не схващаш какво ти намеквам

Потребителски аватар
ДАНЧО
Автомобил: Audi A4 B6
Двигател: AVB 2003

Мнениеот ДАНЧО » Пон 27 фев 2012 14:25

Преди малко и моята кола мина прегледа.За съжаление аз не можах да присъствам ,че съм на работа.Странно ми е обаче как се измерват изминатите километри.По табло са ми 182 000 а в голямото талонче пише 292 000 .Да считам ли ,че това са реалните. :roll:

И сега да си нося и двете талончета ли или мога да ги отделя и да нося само малкия.

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Пон 27 фев 2012 14:40

И мен ме интересува дали мога да нося само малкото талонче :wink:

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пон 27 фев 2012 15:49

на мен ми казаха че само малкото се носи, големият стои при големият талон на колата (както съм писал по-напред в темата)
аз нося само само малкият

Потребителски аватар
georgivw
Автомобил: vw golf 4
Двигател: tdi

Мнениеот georgivw » Пон 27 фев 2012 15:52

миналата седмица минах преглед искаха ми голям талон,малък талон и лична карта прегледа трае минимум 20-25 минути като човека ми обясни че по-малко от това неможе камерата прави по 500 снимки в минута поне така ми обясниха на пункта :?: Цялата работа 40лева

Потребителски аватар
ДАНЧО
Автомобил: Audi A4 B6
Двигател: AVB 2003

Мнениеот ДАНЧО » Пон 27 фев 2012 15:59

dlug написа:на мен ми казаха че само малкото се носи, големият стои при големият талон на колата (както съм писал по-напред в темата)

А досега спирали ли са те(имаше ли проблем).Защото на това малкото пунктираното няма никакъв печат , само едно подписче отдолу.

Потребителски аватар
Shakez
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBAB

Мнениеот Shakez » Пон 27 фев 2012 16:16

Точно защото всички са хитреци, затова сме на тоя хал. Управляващите няма нужда да ги коментираме. Но при положение, че някой скатава нещо, не виждам какъв му е проблема после да се движи по потрошените пътища. С нищо пари, никакви пътища. Че има недомислени работи има, но както е казано преди време по-добре лош закон, отколкото без никакъв.
Преди време според статистически данни над 60% от автомобилите не са внасяли пътен данък(данък МПС), а тенденцията със задължителните застраховки ГО е 30%+ да нямат сключена.

Е, нормално е, ако приемем, че дупките са константна величина, а те не са, да нараства и нуждата от приходи, които не се внасят под формата на данък и винетки.
Аналогично и нуждата от приходи за ликвидиране на застрахователни претенции растат, а хората не правят застраховки.

Рекапитулацията е следната: Да се лепи стикер и за платен пътен данък на предния джам и да се спазват законите. В случай, че спрат водач на МПС без ГО, да го санкционират по начина предвиден в закона.

Иначе от тарикатлък до дупка и намаляващ брой на балъците, които да снасяме накрая няма да го има и лунния пейзаж.

По темата:

45 лева преглед - 25 минути, спирачки, светлини, авариен комплект, отработени газове и май това беше. Големия талон е в жабката, малкия при останалите документи, където досега седеше талончето.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пон 27 фев 2012 17:20

ДАНЧО написа:
dlug написа:на мен ми казаха че само малкото се носи, големият стои при големият талон на колата (както съм писал по-напред в темата)

А досега спирали ли са те(имаше ли проблем).Защото на това малкото пунктираното няма никакъв печат , само едно подписче отдолу.

Не са ме спирали. Така ми каза този от пункта, че с големият талон можеш да си извадиш дубликат и да ти седи някъде у вас. Освен това ми звучи логично. Ако трябваше и двата да са в колата не виждам защо щяха да правят перфорация и да късат малкият талон.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 27 фев 2012 20:05

Shakez написа:Е, нормално е, ако приемем, че дупките са константна величина, а те не са, да нараства и нуждата от приходи, които не се внасят под формата на данък и винетки.
Аналогично и нуждата от приходи за ликвидиране на застрахователни претенции растат, а хората не правят застраховки.

Рекапитулацията е следната: Да се лепи стикер и за платен пътен данък на предния джам и да се спазват законите. В случай, че спрат водач на МПС без ГО, да го санкционират по начина предвиден в закона.

Иначе от тарикатлък до дупка и намаляващ брой на балъците, които да снасяме накрая няма да го има и лунния пейзаж.

Ей сега вече ме ядоса . Плащам си редовно пътен данък и какво ТЪПУИя кмет ми налива пари за палми дето изьмръзват зимата и налива пари на оранжерии да ги топлят. Миналата зима се срина покрива и вс.отиде по дяволите. В града не дупки я трапове дълбоки 30-40 см , дълги по 0,8- 1,5 м . широки по 1-2м . С Шарана ми е трудно да ги отбягвам /ако са по-малки минавам там дето леки автомобили затъват в тях.
Имам винетка и за какъв чеп ми е като само трапове и ями има?
За какво плащам данъци и винетка ? Отговор - за да може подлогата на мутрите да се вози на Мерцедес -поръчков. варна била европески град :Mr Green Fun :Mr Green Fun През крив макарон .На 1 век от Европа, с тия темпове скоро ще стане 1,5 века.
В петък взривиха 1 много свестен човек. Бог да го прости .Да почива в мир.

Потребителски аватар
GOLFRevolution
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLFRevolution » Пон 27 фев 2012 20:29

kris11 написа:
Shakez написа:Е, нормално е, ако приемем, че дупките са константна величина, а те не са, да нараства и нуждата от приходи, които не се внасят под формата на данък и винетки.

Ей сега вече ме ядоса . Плащам си редовно пътен данък и какво ТЪПУИя кмет ми налива пари за палми дето изьмръзват зимата и налива пари на оранжерии да ги топлят. Миналата зима се срина покрива и вс.отиде по дяволите. В града не дупки я трапове дълбоки 30-40 см , дълги по 0,8- 1,5 м . широки по 1-2м . С Шарана ми е трудно да ги отбягвам /ако са по-малки минавам там дето леки автомобили затъват в тях.
За какво плащам данъци и винетка ? Отговор - за да може подлогата на мутрите да се вози на Мерцедес -поръчков. варна била европески град :Mr Green Fun :Mr Green Fun През крив макарон .На 1 век от Европа, с тия темпове скоро ще стане 1,5 века.

Kолега за Варна напълно съм съгласен с теб за дупки и т.н. лошото е, че хора като нас който си плащат всичко страдат заради останалите който не плащат нито ГО, нито данъци(и те не са малко !), но има една приказка, че "всеки народ заслужава съдбата си" и аз я подкрепям !!
Все пак видяхме какво стана на последните протести и то е показно, докато стоим и си мълчим и си пишем само по форумите ще е така !
Държавата това сме ние !!
:beer

Потребителски аватар
Shakez
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBAB

Мнениеот Shakez » Пон 27 фев 2012 23:37

kris11 написа:

Сигурно е така. Ако смяташ, че неплащането на задълженията е вариант да се напълнят кратерите по пътищата - ок. Не се заяждам и съм възнамерявал да ядосвам някой. Колкото до жиповете и мутрите - все някога идва и Видовден.

Потребителски аватар
kykata_rymaneca
Автомобил: vw golf 5
Двигател: cbdb

Мнениеот kykata_rymaneca » Вто 28 фев 2012 0:22

аз ходих до пункта за прегледи да проверя какво трябва и ми каза без никаква ражда по колата голям малак талон лична карта застраховка данък аптечка триъгълник пожарогасител та утре ще ходя да минавам и ще кажа какво точно става

:неграмотно

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”