Polo 6n 1.4 16v AFH - Проблем с обороти...
-
Alexandar_yordanov
- Автомобил:
- Двигател:
Polo 6n 1.4 16v AFH - Проблем с обороти...
Значи днес запалих колата с кабели. После аз давах ток на няколко човека. И се случи така, че нямаше кой да подава газ на полото за една кола и след 1 минута оборотите стигнаха до 1600 и отиваха до 1700 и така нон стоп от 1600 до 1700. Махнах клемите на акомулатора с надеждата да изчисти грешката. След няколко часа запалих и беше наред 5 6 км... докато не я настъпих на един участък и като спрях пак започна този проблем. Някакво мнение.
Polo 6n 1.4 16v 1998 AFH
Polo 6n 1.4 16v 1998 AFH
Последна промяна от Bobi_S13 на Чет 02 фев 2012 19:44, променено общо 2 пъти.
Причина: редактирано заглавие
Причина: редактирано заглавие
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Проблем с обороти...
Колега, съсипвате ме напоследък.. Проблем с оборотите на кое? ГАЗ 69?
С какъв мотор итн? Дай инфо, не сме потомци на Ванга. 
Коригираме - виж как ще е утре, ако пак по същия начин след малък пробег го направи, отиди да зачистят грешките. Да се прецакат настройки на дебитомер, или сонда при подаване на ток.. не ми се вярва
С какъв мотор итн? Дай инфо, не сме потомци на Ванга. 
Коригираме - виж как ще е утре, ако пак по същия начин след малък пробег го направи, отиди да зачистят грешките. Да се прецакат настройки на дебитомер, или сонда при подаване на ток.. не ми се вярва
-
Alexandar_yordanov
- Автомобил:
- Двигател:
- s16
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Polo 6n 1.4 16v AFH - Проблем с обороти...
имах същия проблем...почистих си дросела без да го разглобявам,запалих колата да поработи до включване на перка без да и давам газ и всичко се оправи..УСПЕХ и пиши после какво е станало

Като слушам симптомите адаптация дросел ще трябва да правиш.
-
Alexandar_yordanov
- Автомобил:
- Двигател:
Добре ще почистя и ще пиша за резултата. Обаче аз го чистих преди месец ... няма ли да е вредно да почистя пак?
- Gecatawe
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата каза да се (АДАПТИРА) не да се чисти.С кабел за диагностика да се обучи.Успех!
-
Alexandar_yordanov
- Автомобил:
- Двигател:
Изминах 300 км и проблемът намалява, обаче за сметка на това паленето на колата стана адски трудно. Преди палех на секундата без проблем. Сега паля и седи на 500 обората за една секунда и гасне... и това се повтаря 2 3 -ти докато не запаля с яко натискане на газта. Някакви идеи?
-
Traevss
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, както са писали колегите по горе, проблема ти е в дроселната клапа. За разлика от тези на Опел, на VW платката с резисторните пътечки не се сменя. Прави се почистване. Адаптация няколко пъти и ако се оправи добре, ако ли не нова. Пътечките ги мажа с нафта и нещата се оправят за известно време. Имам диагностичен кабел и тези операции съм ги правил няколко пъти на приятели с VW и Seat. За оборотите при палене пак дроселна клапа.
- Gecatawe
- Автомобил:
- Двигател:
Traevss написа:Колега, както са писали колегите по горе, проблема ти е в дроселната клапа. За разлика от тези на Опел, на VW платката с резисторните пътечки не се сменя. Прави се почистване. Адаптация няколко пъти и ако се оправи добре, ако ли не нова. Пътечките ги мажа с нафта и нещата се оправят за известно време. Имам диагностичен кабел и тези операции съм ги правил няколко пъти на приятели с VW и Seat. За оборотите при палене пак дроселна клапа.
Как така ги мажеш с нафта
има контактен спрей за тази работа 5лв струва...
Нищо лично коглега!!!
- s16
- Автомобил:
- Двигател:
в10-40 мисля че беше или спрей за почистване на карбуратори 
-
Traevss
- Автомобил:
- Двигател:
Казвам го от опит.Използвал съм какви ли не прехвалени спрейове и евтини и скъпи но най-добре е с нафта. И да уточним става въпрос за почистване и донякъде възстановяване на резисторните пътечки, а там не може да се използва спрей за почистване на карбуратори. Той е за премахване на мазнини и нагар. По принцип всеки сам взима решение какво да използва – контактен спрей или нафта.
Traevss написа:Колега, както са писали колегите по горе, проблема ти е в дроселната клапа. За разлика от тези на Опел, на VW платката с резисторните пътечки не се сменя.
Понеже и аз съм в същата ситуация да попитам само "Къде се намира платката с резисторните пътечки?"
Polo 1.4 16V AFH
-
Alexandar_yordanov
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам как да кача видео тук и затова го качвам така. Това го прави сама колата и е адски дразнещо. Някакви идеи освен мнението на колегите за дросел...
- Gecatawe
- Автомобил:
- Двигател:
Някое маркуче за вакум или адаптирайте дросела!!!Едно от двете неща е 100%.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”