Защо пък точно голф 2 дизел....

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Re: Защо пък точно голф 2 дизел....

Мнениеот веселин » Сря 08 фев 2012 2:10

И темата отива към :lock: :lock: :lock:
мисля доста да е дискутиран този модел - Typ 19 E :deal :012:

tdi_20yare
Автомобил: audi a3
Двигател: asz+brezel

Мнениеот tdi_20yare » Сря 08 фев 2012 14:25

:beer

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 08 фев 2012 21:46

Жоро Делчев написа:Голф Мк2 ми е любима кола от детските години,винаги съм харесвал GTI моделите,дори си сложих 16V мотор на Джетата.Никога не бях обръщал внимание на дизеловите двойки,за мен бяха тракащи и бавни....докато един ден не си купих сравнително хубава и запазена дизелова Мк2 с кулер,представите ми за този модел се преобърнаха на 180 градуса...след три години и над 35 000км мога да заявя че за мен това е най-прекрасния автомобил.Всички положителни качества който избройха колегите с такива автомобили са на лице.Карал съм и Пасат Б3 със същия мотор,Голф 3 тд,дори и Голф 5 тди.Пасата е добър просторен семеен автомобил ,но този мотор му идва слаб - нищо общо като динамика с двуврат Голф мк2.Сравнително новия Голф 5 тди не ми хареса - тежко и обемно купе(на мен ми е като бус),куп ненужни екстри,куп пласмаси,общо взето комфорт и сигурност която липсва при мк2,но пък там го няма и никога няма да го има култовия елемент и статус който много хора включително и аз(фанатици може би) изпитваме с Голф Мк2.Като говоря за Голф 2 имам предвид - поддържан и запазен ,95% от продаващите се и движещите се по улиците не са такива.По напред предлагаха фелиция...ако колегата си търси евтина семейна кола да,но тя не притежава капка от емоцията и качеството на второто поколение Голф.Някъде четох и за атмосферния дизел при Голф 2 - уникално здрав мотор,но динамиката е много слаба и за мен си е направо опасен при дълги пътувания,турбо-дизелите са далеч по-добър вариант според мен.Слабото място на Голф 2 е активната и пасивна сигурност и по-малкия комфорт в сравнение с по-новите модели.Спирачната уредба с барабани и 239мм дискове е слаба при високи скорости,но с не голяма инвестиция може да бъде ъпгрейтната с по-силна,коли на части има колкото искаш.За 4-те скорости - повечето(да не кажа всички) турбо-дизели при Голф 2 са с 5-степенни кутий 4Т,4-скоростните се срещат по-често при атмосферния("чист") дизелов мотор.Запазени екземпляри в заводски вид почти няма,тук в България колата има статус на пернишка,селска,дървена,ръбеста и тн,което не е така на запад...TDI моторите 1Z и АFN за мен са доста добри,но вече я няма простотата на старите модели,което за някой хора е минус.
:bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Чет 09 фев 2012 8:57

Според мен кола като Голф 2 е морално остаряла и да дадеш толкова пари е безсмислено,да не говорим че като я вземеш ще се почнат едни ремонти :screwy колкото и да е запазена ще е поне 21-22 годишна facepalm .Събери си още малко пари и си вземи по нов модел ФВ както каза колегата 1Z или AFN :да:

Потребителски аватар
Antracid
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Antracid » Чет 09 фев 2012 14:26

голям филм тука сега да кажа на някои колеги имам голф2 1.6 гтд 92 год има ел има климатик хидр и оште куп екстри е стана 4 год карам без гржи та зашо да дам един куп пари повече за голф3 със тези екстри по нова год дооооста изгнил маскиран от някои мастор :Mr Green Fun

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 09 фев 2012 17:56

Antracid написа:голям филм тука сега да кажа на някои колеги имам голф2 1.6 гтд 92 год има ел има климатик хидр и оште куп екстри е стана 4 год карам без гржи та зашо да дам един куп пари повече за голф3 със тези екстри по нова год дооооста изгнил маскиран от някои мастор :Mr Green Fun

А колко двойки са с такива екстри? Една на сто mhihi

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Чет 09 фев 2012 19:02

абе за кво са ви екстри ? ставате по-кекави и по-глезени , бъдете истински мъже - карайте голф 2 и то като моята без никакви екстри - без климатик, без хидравлика,без оборотомер, без ел.стъкла, без нищо! но за сметка на това - всичките по-нови модели ги слага в малкия си джоб!

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Чет 09 фев 2012 20:19

И с какво сложи по-новите коли в малкия си джоб? С това че колата ти е първобитна като на Фред Флинстоун :applause: Прочети си всички мнения в тая тема и слез на земята. 2012г е в момента
Твоята дали пука гуми, или и тука слагаш всичко в джоба? На черното бяло не може да се казва

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 09 фев 2012 20:38

То ако всички мислим по тоя начин трябва още да караме жигули москвичи :bishop
Там екстри бол mhihi

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Чет 09 фев 2012 20:45

Колеги, всеки има право на избор. Щом го кефи Голф 2 - да кара Голф 2...
Само ще добавя: преди време търсех Голф 3, 1.9ТДИ 110 к.с. с 4 врати. Е, след повече от година търсене не намерих кола, която да отговаря на моите изисквания (състояние).
Представям си какво ще е положението с 2-ките, ако тръгна да търся такава сега.
Колкото и да е здрава една кола, годините неминуемо си оказват влияние...

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Чет 09 фев 2012 20:48

Bai Sando написа:То ако всички мислим по тоя начин трябва още да караме жигули москвичи :bishop
Там екстри бол mhihi

Чичо Сандо,темата вече се поизчерпа и оцапа бая,та можеш да спестиш проникновенията си :D

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 09 фев 2012 20:53

Имах предвид за колите без екстри.Нямам нищо против Голф 2(които си остават класика)
Сори за проникновенията ми.

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Чет 09 фев 2012 20:59

то точно това е кефа , да караш голф 2 през 2012 , а не през 85-та, а още по-яко ще е да се кара голф 2 през 2030-та - и повярвайте ми - голф 3, 4 , 5 може да не се виждат - но голф 2 ще се вижда и тогава!

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Чет 09 фев 2012 21:01

Bai Sando написа:Имах предвид за колите без екстри.Нямам нищо против Голф 2(които си остават класика)
Сори за проникновенията ми.

относно екстрите,що не погледнеш на bobo_golfa гаража,па да побъбриме малко относно екстри...личен приятел ми е...давал съм му доста парички за тази кукличка,но не ще да се разделя с нея :Mr Green Fun

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Чет 09 фев 2012 21:07

И между другото - все още има хора, които карат москвичи и жигули (казвам го по повод по горен коментар) , даже имам един познат с една лада - оранжева 32 годишна от тези с 4-те кръгли фара - по-стария модел , ами да ти кажа честно като излязла от завода е , между другото Габрово е град с много такива коли от соц блока, ако има някой колега от там може да потвърди думите ми, пък как палят на -20 просто не е истина ... :)

Върни се в “Дизелови агрегати”