Прекъсване и загуба на мощност шаран 2.0 бензин 1996г

Семеен или работен автомобил - вановете на Volkswagen се радват на особен интерес
gospodin_1973
Автомобил:
Двигател:

Re: Прекъсване и загуба на мощност шаран 2.0 бензин 1996г

Мнениеот gospodin_1973 » Пет 03 фев 2012 17:40

Свещите в момента са двуполюсни БОШ супер плюс не мога да видя номера трябва да сваля една но в момента ми е много студено утре ще сваля и ще пиша ! Преди като купих колата беше с някакви свещи който вече непомня какви бяха но си беше с тях още от Австрия после в БОШ сервиза и сложиха триполюсен бош и накрая тези двуполюсните при всички смени нямаше никаква разлика. Кабелите са оригиналните с който е от Австрия защото нямаше промяна и от тях като ги сменихме с БОШ кабели. Компресията се вижда на диагностиката нищо нередно нямаше . На празен ход не ми се струва много ритмична работата на двигателя но е много леко доловимо почти не се усеща.
Възможно ли е някъде да губи маса ? :?: :?: :?: Имам пуснат допълнителен кабел маса от капака на главата до минуса на акумулатора не знам кои и за какво го е слагал ,което ме навежда на мисълта ,че нещо с масата не е наред :idea3 . Днес докато стоях в колата и слушах музика ми направи впечатление ,че музиката от време на време спира за много кратко време като прекъсване иначе по осветлението на СД-то не забелязвам промяна Мисля утре да пусна и един кабел маса от акумулатора и към купето ако нищо не стане то поне нищо не губя ще съм опитал и това!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 03 фев 2012 19:45

Свещите за NGK BKURG6ET . Не знам какъв Бош са ти слагали, но вяра на Бош нямам = менте.
Компресия се мери при свалени свещи с манометър. Другото е ала бала на стенд.
забележи при какви обороти го прави това прекъсване !! дали е при едни и същи.
Огледай на тъмно кабелите за свещите, ако трябва с пулверизатор пръсни с вода по тях да видиш дали няма промяна - прекъсване. Палеца и капачката , които си сменял отговарят ли по номерация на оригиналните !!!
Така от дистанция е мн трудно за съветване.

gospodin_1973
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gospodin_1973 » Съб 04 фев 2012 9:13

kris11 написа:Свещите за NGK BKURG6ET . Не знам какъв Бош са ти слагали, но вяра на Бош нямам = менте.
Компресия се мери при свалени свещи с манометър. Другото е ала бала на стенд.
забележи при какви обороти го прави това прекъсване !! дали е при едни и същи.
Огледай на тъмно кабелите за свещите, ако трябва с пулверизатор пръсни с вода по тях да видиш дали няма промяна - прекъсване. Палеца и капачката , които си сменял отговарят ли по номерация на оригиналните !!!
Така от дистанция е мн трудно за съветване.

Знам ,че от дистанция е много трудно ,но сме много далеч а и времето еееееееееее.......-( направо страхотно за пътуване)
В сервиза гарантираха ,че свещите отговарят за модела - питах ги специално - но вече не знам на кой и на какво да вярвам така ,че допускам и несъответствие. А при другите модели свещи пак си беше така .Мисля ,че свещите с които беше колата бяха NGK но не помня номерацията. Кабелите ги гледах на тъмно и то като е на газ така каза газаджията защото тогава съпротивлението е по-голямо и нямаше искри ,но не съм ги мокрил . Прекъсването го има при всякакви обороти но при по-високи от 2500 започва да не се усеща толкова много а при по рязко ускорение първо леко забива муцуна а после при самото набиране не се усеща прекъсване докато достигне равни обороти и започва , дори вече се появи прекъсване което е по едно от време на време но доста голямо все едно остава без ток за стотна от секундата и пак пали нищо не светва по таблото и не записва грешки . Като отнема газта колата след около2-3 секунди започва да намаля много стремително до спиране - (както като е изключена от контакт и спира на скорост) а като и подам газ дръпва много рязко и започва да се клати цялата направо е отвратително , след смяната на скорост също клати и при всяко отнемане на газ клатенето започва отново и отново , а като карам зад някой и не мога да го изпреваря и трябва непрекъснато да подавам и отнемам газта направо ми идва да взема брадвата и да се приключи , като тръгна да изпреварвам пък веднъж ускорява идеално а друг път е мудна и едва успява да се набере да изпревари като и отнема леко газта започва да набира по добре. Мислех да я карам в сервиз VW в Стара Загора дори ходих и взех телефона за записване на час , но мой приятели ми казаха ,че е сервиз като всички останали само разликата е ,че работят на петорно по-високи цени - направо вече ми се изчерпват идеите какво да правя . :063: Kris11 можеш ли да ми кажеш оригиналните номера на палец ,капачка ,кабели?

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 04 фев 2012 19:46

вземи и стрелкови мултицет - обърни на омметър и внимателно измери съпротивлението на дроселовата клапа.
Ако има скокове малко след началото / като преместваш ръчно позицията - все едно натискаш педала за газта- работата е ясна. Ако да - виж цените на дроселовите клапи / Ваското 1 преди около 5-6 месеца беша надал вой за цените. :Mr Green Fun . Няма да се плашиш това е положението. И други модели мотори са капризни с клапите :Mr Green Fun - тъй де да има оборот.
Пробвай за по-лесно да прескочиш тези обороти при рязко натискане на педала за газта.
Все още бая на клапата на АЕЕ то - ама работата отива на нова клапа scare

gospodin_1973
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gospodin_1973 » Пон 06 фев 2012 19:52

Няма аномалии в съпротивлението. Разглобих вчера целия дросел и го почистих с изопропанол клапата и около нея беше доста почерняло като опушено и това е само за около един месец - не знам дали е нормално това или е по-вина на прекъсването, нищо не се промени в работата на двигателя и прекъсването си го има все още. При изключена букса на дросела оборотите се качиха около 1500-1800 а като я включих паднаха на 900 и не се менят ,но въпреки това ще отида при моя човек да пробваме друг дросел и да видим и това - а за паричките е ясно ,че ще се разделям с някаква сума но поне да е сигурно ,че като ги дам проблема ще е решен а не да давам и да няма нищо на среща .

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 07 фев 2012 12:05

"вече ми се изчерпват идеите какво да правя . Kris11 можеш ли да ми кажеш оригиналните номера на палец ,капачка ,кабели?"

"Прекъсването го има при всякакви обороти но при по-високи от 2500 започва да не се усеща толкова много а при по рязко ускорение първо леко забива муцуна а после при самото набиране не се усеща прекъсване докато достигне равни обороти и започва , дори вече се появи прекъсване което е по едно от време на време но доста голямо все едно остава без ток за стотна от секундата.."
Измери компресията - много по-лесно е от смяната на дроселовата клапа !!!
Все някой познат трябва да имаш с манометър за компресия.
Това с прекъсването и нормализиране при по-високи обороти съм го изпитал на бензинояди Тойота Хиаце 2l и Г2 1,6ЕZ .Ниска компресия в 1 от цилиндрите -.
Свеши NGK BKUR6EТ раст м/у електродите 0,7-0,9 ммтова от датата Другите са в Етката
Капачка -051 905 207
палец - 051 905 225С
цял разпределител /делко /- 037 905 237 DX ili 037 905 205 0
bobina - 6N0 905 104
централен кабел - N 102 646 01
1.цил - N 102 436 112 ; 2 цил. -N 102 436 03 ; 3 цил. - N 102 436 04 ; 4 цил - N 102 436 08

Последна промяна от kris11 на Сря 08 фев 2012 10:41, променено общо 2 пъти.

gospodin_1973
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gospodin_1973 » Вто 07 фев 2012 13:28

Ще измеря компресията само малко да поотпусне времето , че е кучи студ от вятъра дето се е раздухал а и гаража ми се наводни и сега ще имам голяма занимавка да вадя всичко и да суша . Вече е отводнен но всичко което е било под вода трябва да се обработи ако искам нещата който имам да ми вършат работа. :horror:

bogof
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bogof » Вто 07 фев 2012 21:09

viewtopic.php?f=19&t=285868
Здравейте колеги, постнах една моя по стара тема в настоящата с проблем и неговото решение. Обаче към момента и аз съм с нов проблем, който е горе долу подобен. Миналата седмица в големите студове ми се прецака термостата, в резултат шарана/2.8 VR6/ започна да прави магарии......прекъсва придърпва и др. такива.Менеше оборотите на празен ход, абе яко нерви. След като смених термото и колата влезе в нормален температурен режим нещата се оправиха- до днес. Прави ми впечатление, че пак играят оборотите на празен ход 700 -800 което води до едно тресене, а за този уравновесен двигател това е доста дразнещо.... , но има и друго, Сутрин като я паля не вдига оборотите както би трябвало да е нормално, а ги държи ниски -аха да угасне. Та молбата ми е ако някой има мнение по въпроса да помага преди да почна да давам пари.

gospodin_1973
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gospodin_1973 » Чет 09 фев 2012 23:17

Днес смених и температурния датчик - пак без резултат !!! Колата сутринта със студен двигател направо ми направи кефа със страхотно вървене без забележки , докато се стопли разбира се - и пак същия цирк прекъсване и мудност!!! А при смяната на датчика се изложих като първия човек - направо се излевачих юнащки , не изпуснах налягането от разширителния съд и сега реанимирам с изгорена ръка и дясно око МНОГО ГАДНО , БОЛИ УЖАСНО scare scare scare всички да внимават :!: :!: :!: когато правят нещо при загрят двигател :!: :!: :!: , за да не съжаляват като мен! Но и това няма да ме откаже да търся гадостта която ми къса нервите вече 4 месеца! Вече съм убеден ,че става въпрос за температурна разлика подадена към компа само остава да разбера от къде е и какво го кара да си мени стойностите :да: .

gospodin_1973
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gospodin_1973 » Съб 11 фев 2012 7:37

Здравейте колеги ! Ако някой знае да помага! Трябва ли адаптация на клапа ако закача друга само да пробвам?

Потребителски аватар
draior
Автомобил: Toyota Corolla Verso 2.2 D4D
Двигател:
Контакти:

Мнениеот draior » Съб 11 фев 2012 15:58

gospodin_1973 написа:Здравейте колеги ! Ако някой знае да помага! Трябва ли адаптация на клапа ако закача друга само да пробвам?

Може и сама се адаптира ама трябва да врътнеш 50-тина километра и нагоре.

Потребителски аватар
draior
Автомобил: Toyota Corolla Verso 2.2 D4D
Двигател:
Контакти:

Мнениеот draior » Пон 13 фев 2012 12:14

Колеги моя проблем се реши! Оказаха се свещи които не са за мойта кола! Върнах старите свещи и всичко си дойдае на мястото! Сменихме и един инжектор на газта, че на майстора му се стори раздут и газта за момента работи перфектно!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 15 фев 2012 19:37

draior написа:Колеги моя проблем се реши! Оказаха се свещи които не са за мойта кола! Върнах старите свещи и всичко си дойдае на мястото! Сменихме и един инжектор на газта, че на майстора му се стори раздут и газта за момента работи перфектно!

Аз съм го питал затова дали свешите които са му сложили са тези по каталог. Отговори ми, че поле са сложили други уж точно за мотора. Ама знам ли -оттука не мога да видя какви са :Mr Green Fun

gospodin_1973
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gospodin_1973 » Пет 02 мар 2012 16:49

Здравейте колеги ! Мъките по проблема ми продължават Смених дебитомер , бубина , температурен датчик и нищо на всичко отгоре пак в сервиз ми издъниха катализатора промениха центровката и резултата МНОГО МУДНА и прекъсва все така - усилва се прекъсването което вече съм 100% сигурен , че е електрическо.

Някой да ми каже ако знае за датчика в делкото възможно ли е той да ми къса нервите с това прекъсване , няколко човека ме насочват на там дори електричар ми каза ,че е консуматив който трябва да се сменя на 60 000км. Помагайте чувам , че е доста скъпичък а до момента вече този проблем ми сяда около 600лв. и то без никакво подобрение даже става все по зле! :bowdown :bowdown :bowdown :banghead:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 02 мар 2012 20:26

Д . на хол или работи или не.Няма ли записани грешки в компа??

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”