Зумер при палене
-
- Автомобил:
- Двигател:
Зумер при палене
Колеги извинявам се ако има подобна тема,ама не можах да намеря.Проблема е,че като паднаха темп. два пъти ми се случва при палене да ми се включва зумер и ми присветва лампата за абс-са.Пали от първия път, зумера изключва след около 2сек заедно с червената лампа удивителна с челюстите.Акумулатора е на 1год. бош,при работещ двигател е 14V,иначе държи 11,5V.Свещите работят и ми е интересно от какво може да ми се включва зумера с червената лампа? Преди ми се е случвало при палене абс да присветне но без да имам зумер.Ако някой може да помогне ще е добре.афн 110к.с 97г
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Зумер при палене
Удивителния е за ръчната, пробвай без нея как е? Погледни и накладките, някои коли имат датчик за износване, но свети жълто.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Лампата за ръчната е друга,без челюсти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е само при палене съм почти 100% сигурен, че е акумулатора, колега. Аз имах същият проблем, когато застудя. Свалих акумулатора, зареждане и от тогава проблема не се е появявал. Акумулатора ми е на 1,5 години, карам колата всеки ден, но явно в тия студове не може да се дозарежда. Измерих напрежението на акумулатора при палене и се оказа, че кляка на 9,2V. Предполагам, че ABS-а премигва, защото захранването му пада под нормалното. Опитай да заредиш акумулатора и виж дали ще се оправи. Иначе червената удивителна показва, че нещо не е наред със спирачната система, но когато свети заедно с ABS-а проблема е в ABS-а. Дано съм бил полезен. Пиши за резултата, че ми е интересно 

- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Слаб акумулатор.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Оказа се найстина слаб акумулатор.Три дена не я бях карал и вчера беше паднал на 11V и не искаше да завърти дори и половин оборот.Акумулатора е Бош на 1г. необслужваем 85Аh.Още двама познати взеха такива и на тях за по малко от година се скапаха,явно не струват
Върни се в “Дизелови агрегати”