AVF тотално отказва да пали при температури под -8гр.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
lozan_87
Автомобил:
Двигател:

AVF тотално отказва да пали при температури под -8гр.

Мнениеот lozan_87 » Пет 10 фев 2012 15:52

Бях писал в няколко теми за моя случай но решение още нямам и реши да пусна тема.
Колата е Passat B5,5 1,9TDI 131hp AVF. Проблема е следния колата не иска да пали при температури под -8 градуса, до тук е проверно (свещи, кабелите им, релето, нафта дали идва до двигателя, закачана е на компютър да се види какви грешки има едната е датчик за температурата другата е за ABS и ESP, акомулатора не е нов но има живот в него и дори да е зареждан цяла вечер при температура под -8 градуса върти и не пали). Занесох колата в сервиз, момчето което се занимава с нея ми каза, че е заредил акомулатора защото беше изхабен от последното въртене преди да я закараме и сутринта при температура -5 градуса в сервиза е запалила без проблем (точно както се опасявах). И отново съм в изходна позиция и не знам какво може да е.

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Re: Дизелака тотално отказва да пали при температури под -8гр.

Мнениеот sam_boha » Пет 10 фев 2012 16:18

Свещи и компресия при минус 8 не играят кой знае колко. Палеше ли в предишните студове?
Зацепване на помпа-дюзите проверихте ли? Да не се желира нафтата? Тя може да ходи, но като се сгрее...
След като в гаража е запалила в гаража, пак ли не ще при теб?

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Пет 10 фев 2012 16:29

lozan_87 написа:Бях писал в няколко теми за моя случай но решение още нямам и реши да пусна тема.
Колата е Passat B5,5 1,9TDI 131hp AVF. Проблема е следния колата не иска да пали при температури под -8 градуса, до тук е проверно (свещи, кабелите им, релето, нафта дали идва до двигателя, закачана е на компютър да се види какви грешки има едната е датчик за температурата другата е за ABS и ESP, акомулатора не е нов но има живот в него и дори да е зареждан цяла вечер при температура под -8 градуса върти и не пали). Занесох колата в сервиз, момчето което се занимава с нея ми каза, че е заредил акомулатора защото беше изхабен от последното въртене преди да я закараме и сутринта при температура -5 градуса в сервиза е запалила без проблем (точно както се опасявах). И отново съм в изходна позиция и не знам какво може да е.

Ако колата ти е комби и е без забележки ти предлагам замяна-давам ти моя Б5 110 кс,АФН-пали на -18гр. без да се замисля,с нафта без добавки :beer
А сега на въпроса-като стане -8гр. и по-студено-откачаш куплунга на температурния датчик и така палиш.Това важи при читав акумулатор,естествено.
Ако така не пали-търсиш истински майстор :beer

Последна промяна от gancho на Пет 10 фев 2012 17:24, променено общо 2 пъти.

lozan_87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan_87 » Пет 10 фев 2012 17:15

sam_boha написа:Свещи и компресия при минус 8 не играят кой знае колко. Палеше ли в предишните студове?
Зацепване на помпа-дюзите проверихте ли? Да не се желира нафтата? Тя може да ходи, но като се сгрее...
След като в гаража е запалила в гаража, пак ли не ще при теб?

Пали до -5 (-6) без проблеми най-много, не я държа в гараж а на пътя. А нафтата я гледа маистора вади маркучите отпред кън филтара и си тече бистра нафта. Даже сега ми се обади че заредил акомулатора за 30 минути щот снощи беше капнал от въртене и като го слойил запалила пак без проблем.

lozan_87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan_87 » Пет 10 фев 2012 17:33

Ако колата ти е комби и е без забележки ти предлагам замяна-давам ти моя Б5 110 кс,АФН-пали на -18гр. без да се замисля,с нафта без добавки :beer
А сега на въпроса-като стане -8гр. и по-студено-откачаш куплунга на температурния датчик и така палиш.Това важи при читав акумулатор,естествено.

Да комби е :D но не мисля да я разменям иначе благодаря за офертата същата от профила ми е.
За тоя датчик има спор между майсторите кой не работи, 2-ма ми казаха че е външния на двигателя и 2-ма, че е друг вътре в таблото някъде.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пет 10 фев 2012 19:06

lozan_87 написа:

Да комби е :D но не мисля да я разменям иначе благодаря за офертата същата от профила ми е.
За тоя датчик има спор между майсторите кой не работи, 2-ма ми казаха че е външния на двигателя и 2-ма, че е друг вътре в таблото някъде.

Какво толкова се лутат за един датчик. Закача се на ваг-ком, вижда се проблемния, ако не знаят къде е се отваря аутодата, има си написано кое къде е.
При кои майстори си ходил там? Що годе ги знам. Пробвай при Иван (до Ромпетрола на Дунава), кара едно черно бмв комби. Имах по същия начин прецакан датчик, видя го къде е, смени го и оттогава никакъв проблем.

lozan_87
Автомобил:
Двигател:

Re: AVF тотално отказва да пали при температури под -8гр.

Мнениеот lozan_87 » Съб 11 фев 2012 9:56

Зная го тоя Иван, но той сам е казал на познат че не разбира от VW TDI и не иска да се занимава да не окепази нещо. А иначе аз съм оставил колата в един сервиз за дизелови автомобили в двора на хотел Сердика (момчето ми е приятел и разбира тия работи, но просто при него колата си пали в момента и нищо не дава отклонения за да се предприеме някаква смяна на нещо)

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Съб 11 фев 2012 16:41

Бъркаш се.Иван много добре си разбира на TDI-та и ако случайно Манев не успее да ти реши проблема-пробвай при Ванко!

Потребителски аватар
Apokaliptiko
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1998 AFN

Мнениеот Apokaliptiko » Нед 12 фев 2012 13:05

А ако има вода в ГНП-то?И проблема да е от това.

Потребителски аватар
nikolay80
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF 2001г

Мнениеот nikolay80 » Нед 12 фев 2012 14:10

Apokaliptiko написа:А ако има вода в ГНП-то?И проблема да е от това.

А ако колата няма ГНП :beat_butt2 Като не са ви ясни някои работи не пишете поне да обърквате хората.

Потребителски аватар
vasil_georgiev_1201
Автомобил: VW Passat
Двигател: AFN-1996

Мнениеот vasil_georgiev_1201 » Нед 12 фев 2012 14:51

мисля,че акумулатора ти е втасал,дизела иска по високи обороти,а при низки температури със слаб акумулатор въртенето е по мудно.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Нед 12 фев 2012 17:45

Четете внимателно, колата е помпа дюза, а не AFN.

Човека е написал, че и с друг акумулатор пак не пали.

lozan_87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan_87 » Пон 13 фев 2012 19:24

K написа:Четете внимателно, колата е помпа дюза, а не AFN.

Човека е написал, че и с друг акумулатор пак не пали.

Да така е не пали. Единственото което ми се наби на очи е че винаги когато е около (-5) (-6) градуса пали от 1/4 оборот, а на (-8) не иска да пали....(това го казвам като наблюдател който не разбира много от коли и не е наясно как работи системата на колата)

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Пон 13 фев 2012 19:28

Свещите как са проверени..сменял ли си ги скоро?
Сега се загледах.. датчика ,който дава грешка сменихте ли го?

Потребителски аватар
Apokaliptiko
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1998 AFN

Мнениеот Apokaliptiko » Пон 13 фев 2012 19:58

nikolay80 написа:
Apokaliptiko написа:А ако има вода в ГНП-то?И проблема да е от това.

А ако колата няма ГНП :beat_butt2 Като не са ви ясни някои работи не пишете поне да обърквате хората.

Извинявам се...........грешката е моя. :bowdown

Върни се в “Дизелови агрегати”