ПОЗДРАВИ

emo-gar написа:Как се получи тази работа?След продължителен престой ли?Някакви симптоми при последното каране?Какъв е цвета на маслото по пръчката?Има ли "майонеза" по капачката на клапанния капак?Има вероятност,ако е карана студена,да е натрупала достатъчно конденз в маслото(т.е.-вода),в последствие на ниските температури да ти е обледенен масленият филтър,или засмукващата решетка на помпата..Току-тъй от престой не се скапват лагери и помпа...Не се опитвай да я караш в това състояние!
TiL написа:Пробвай първо като смениш масления филтър дали няма да се оправи. Страдал съм от прецакан от студа маслен филтър и симптомите ми бяха почти същите(дано и при теб е от филтъра). Иначе много ясно, че ще трака като не качва масло. Не е дръж толкоз време запалена щом трака. Палваш е и не спре ли да трака до 20-макс 30сек. гаси!
TiL написа:Можеш да си го смениш и самАз го сменях сам пред блока и пред погледа на хазяйна, който твърдеше, че така не може да се смени филтър(без ремък/верига) в 19ч зимъска
Само гледай да вземеш хубав филтър и ако твоя е къс да си вземеш същия, а не да ти кажат в магазина, че и от дългите става...
qncho написа:можеш да го смениш и сам,но като махнеш стария филтар откачи централния кабел на бобината и заварти малко на стартер и виш дали хвърля масло от гнездото на м.филтар.ако хвърля навивай новия и си готов.ако не хвърля трябва да сваляш картера и да гледаш защо не качва масло
kris11 написа:qncho написа:можеш да го смениш и сам,но като махнеш стария филтар откачи централния кабел на бобината и заварти малко на стартер и виш дали хвърля масло от гнездото на м.филтар.ако хвърля навивай новия и си готов.ако не хвърля трябва да сваляш картера и да гледаш защо не качва масло
Малко ще му е доста трудно без да я надигнеНа АЕЕ то филтъра е заврян почти до краката на водача и пътника . За да стигне до него без да я повдигне му трябват бая дълги ръце![]()
Филтъра е 6-7 лв.
Има голяма вероятност да имаш вода в маслото и да ти е замръзнал смукателя . Чакай да се стопли .Така изведнъж помпа не се скапва.Трябва да имаш предвестиници преди това -лятото тракане на повдигачи при топло масло. Или маслото е голям боклук .
muns61 написа:Е баш пък Равенол няма да сипя на колата си...
От 50-60 хил. км е с такова и сичко си е 6
и започна едно тракане от мотора и лампата за маслото свети...държах я 10 минути, с мисълта че ще се оправи, но уви.казаха ми че може да е заминала маслената помпа, но знам ли? Не съм се сблъсквал с такъв проблем и искам да разуча всички възможни сценарии.Помагайте!
stefan4o написа:Колега, ще ме извиниш за иронията:От 50-60 хил. км е с такова и сичко си е 6
но...и започна едно тракане от мотора и лампата за маслото свети...държах я 10 минути, с мисълта че ще се оправи, но уви.казаха ми че може да е заминала маслената помпа, но знам ли? Не съм се сблъсквал с такъв проблем и искам да разуча всички възможни сценарии.Помагайте!
Не се сдържах просто. Всичко на 6, а колата тропа и лампите й светят.
Не казвам, че проблемът със сигурност е от маслото. Може просто да е дошъл моментът на мотора, може да се е подпушило нещо и т.н.Гадното масло бавно и славно еб@в@ мамата на мотора. Според зависи колко е скапано, този процес може да настъпи и по-бързо.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 78 госта