VW Polo 1,9 D не пали топла
VW Polo 1,9 D не пали топла
Здравейте, имам Поло 96г. дизел . Някой знае ли, защо докато е студена пали, а като загрее после не иска да запали ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: WV Polo 1,9 D
Трудно пали или изобщо не пали?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: WV Polo 1,9 D
Ni.Co написа:Здравейте, имам Поло 96г. дизел . Някой знае ли, защо докато е студена пали, а като загрее после не иска да запали ?
Има няколко причини за да не пали топъл един дизел( или трудно да пали ,примерно след 4-5 оборота) .Много захабен и задръстен горивен филтър.Неправилна центровка на ГНП.Дюзи.Друга причина е в износване на буталцата за вис.налягане на ГНП-ето,студената нафта има по-голям визкозитет и буталцата я нагнетяват без проблем ,при стопляне на горивото- не успява,същото се получава и при слагане на бензин в нафтата("смъква" допълнително визкозитета на нафтата) . Износен двигател-намалена компресия-неуплътняващи добре клапани на главата.
Re: VW Polo 1,9 D не пали топла
При мен се оправи след профилактика на стартера и нов акумулатор. Преди това лъжех компютъра че колата е студена като поливах температурния датчик с вода, след което свещите се включваха и колата палеше без проблем.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VW Polo 1,9 D не пали топла
Като начало може да се бутне малко центровката на предварение, ако и тогава не пали(топла), търсиш сервиз със стенд за ГНП и там ти казват болежката.
Върни се в “Дизелови агрегати”