Не пали нито на бензин, нито на газ - Драмата продължава

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Cocolino
Автомобил:
Двигател:

Не пали нито на бензин, нито на газ - Драмата продължава

Мнениеот Cocolino » Пон 13 фев 2012 13:10

Колеги, помагайте, че няма решение този проблем от около 1 месец.
Става дума за Голф 3, 1,8mi. Преди 1 месец загасна на пътя и не искаше да запали нито на газ, нито на бензин. Издърпаха ме, отидох в сервиз - казаха, че бил палец на дистрибуторната капачка - смениха свещи и капачка и запали. Но след това ме остави пак на пътя. Пак в сервиза ме издърпаха - уж я оправиха пак - казаха, че било от тоците нещо (не казаха какво) и си тръгнах. Така карах повече от седмица. Вчера я запалих на газ, много бързах, не изчаках да загрее - карах точно 1 км и я паркирах. След това не искаше да запали. Помислих, че е изпарителя - с 40 литра вряла вода го полях - оказа се, че не е. Издърпаха ме до нас. Сега не знам какво да я правя.
Не пали нито на газ, нито на бензин. Измерих бобината - ако съм я измерил правилно - здрава е. Измерих кабела, който излиза от бобината - и той е здрав. Измерих и кабелите при свещите един по един - и те уж са здрави. Казвам уж, защото не съм спец по меренето и може да съм сгрешил, че са наред. Но, според мен, съм ги измерил правилно.
Друго, което е, че като се опитвам да припалвам, в зависимост на какво се опитвам да запаля, мирише - или на газ или на бензин. Сега ми направи впечатление.
Дайте идеи какво може да е, защото в тези студове без кола не може, а пък и не мога да я запаля дори. :(
Акумулатора е здрав. Дава достатъчно ток

Последна промяна от Cocolino на Чет 16 фев 2012 20:44, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Re: Не пали нито на бензин, нито на газ

Мнениеот snupeca » Пон 13 фев 2012 13:20

По инерция пробвал ли си дали пали? :roll:

Потребителски аватар
Cocolino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cocolino » Пон 13 фев 2012 13:23

Да, забравих да кажа. Вчера, докато ме дърпаха, се опитах да запаля - не пали нито на газ, нито на бензин на Никоя скорост. Пробвах на втора, трета, четвърта, пета... И на газ и на бензин - нищо.

pmidas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pmidas » Пон 13 фев 2012 13:23

Почисти всички клеми от ръжда, нагар и гняс. Клемите на акумулатора, мястото на двигателя където се връзва минуса, където виждаш че има надяната клема, почисти с шкурка и после намажи с малко масло от щеката (примерно).

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 13 фев 2012 13:27

Залагам на датчик на Хол :beer

Потребителски аватар
Cocolino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cocolino » Пон 13 фев 2012 13:31

Колега, до колкото съм запознат с датчик на хол, колата не може да запали, когато е топла :roll: А моята въобще не може да запали... Камо ли да запали, да изгасне и пак да не мога да я запаля.
Мисля си дали има възможност да е замръзнал някой маркуч някъде? Не знам дали обърнахте внимание и дали е от значение това, че вчера я запалих на газ и веднага тръгнах - не загря въобще колата и след 1-2 км я загасих и от тогава се получи това... ?

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 13 фев 2012 13:33

Ако е датчика на нищо не можеш да я запалиш.

Потребителски аватар
Cocolino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cocolino » Пон 13 фев 2012 13:37

Аз досега се образовах, но така и нищо напълно конкретно не видя за този датчик на хол, което ме интересува и ако може да ми обесните Много подробно. Къде точно се намира този датчик на хол и как мога да проверя дали е здрав, защото видях, че е около 100 лева... и трябва да се убедя, че е той за да дам такива пари.
- Къде точно се намира?
- Как се сваля (сменя)?
- Как да проверя, че е здрав?

Потребителски аватар
zlatko83
Автомобил: VW GOLF 2
Двигател: PN

Мнениеот zlatko83 » Пон 13 фев 2012 13:43

колега провери си клемореда.
на моята двоика ми прави подобни чалъми и почти винаги излиза тои.
да оточня че съм сменил вече 6 бр. :screwy
а колкото до датчика на хол пробваи тази тема
viewtopic.php?f=11&t=251346&hilit=%D0%B4%D0%B0%D1%82%D1%87%D0%B8%D0%BA+%D0%BD%D0%B0+%D1%85%D0%BE%D0%BB

Последна промяна от zlatko83 на Пон 13 фев 2012 13:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 13 фев 2012 13:44

Добре, а като палиш по инерция, оборотомера показва ли някакви обороти? Някаква реакция при подаване на газ тогава? ЛамБи, уреди - отчитат ли нормално на таблото? Нормално ли завърта стартера - смисъл като да не му стига ток в началото, въпреки изрядния акумулатор? Мисля си че може и да има нещо и от клеморед но.. А датчика е в делкото, мери се с мултицет до колкото знам. За нормалните му стойности, не знам вече - нека по-запознатите колеги да кажат.

Потребителски аватар
Cocolino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cocolino » Пон 13 фев 2012 13:48

Да, колега, като се пробвах да я паля по инерция оборотомера показваше оборотите, но нямаше абсолютно никаква реакция при подаването на газ - то не се стигна и до подаване. Все едно беше тотално мъртва колата. Въобще никакво запалване нямаше, което беше доста странно. Стартера върти също добре.
А какъв е този клеморед... За първи път чувам за такова нещо, камо ли че не знам и той къде се намира? :roll:

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 13 фев 2012 13:54

Щом казваш бобина, кабели, свещи са наред, остава някакъв датчик - вероятно този на делкото, или клемореда - или клеморед на контактния ключ, познат за повечето - намира се под патрона за запалването. Само дето е доста играчка да се стигне до него, и да се замери за начало. Ако питаш мен - провери дали стига бензин до моното - откачи маркуча, сложи го в бутилка да речем, и дай на контакт :roll:

Потребителски аватар
Cocolino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cocolino » Пон 13 фев 2012 14:00

Току що ми каза 1 човек, който се занимава с диагностика, че въпреки че бобината при измерването изглеждала изправна може и тя да си е отишла въпреки това...

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 13 фев 2012 14:03

Как мериш бобина колега? Проверява се така - вадиш централния кабел, и го даваш на капака на клапаните да речем, някой ти върти стартера - ако има искра - не е бобина.

Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lent » Пон 13 фев 2012 14:07

Колегата написа,че при опит за палене замирисва на сурово гориво - бензин или газ.Оттук насетне проблема трябва да се търси по запалителната система.Като се почне от акумулатор,бушонно табло,контактен ключ,датчик на Хол,бобина,токоразпределител,кабели за високо напрежение и свещи.Също така да се провери връзката на елементите на запалителната уредба с масата.
Друг е въпроса колегата как мери кабелите,бобината и т.н.,т.е. дали наистина са изправни.Защото премерена бобина с мултимер може да заблуждава,че работи!Коато самата бобина започне да работи,напрежението върху вторичната и страна става няколко киловолта(та даже може да достигне до 30 киловолта) и е твърде вероятно да се получава пробив в изолацията.Също така може да има проблем с датчика на Хол за оборотите на коляновия вал.Диагностиката не го хваща,просто от време на време отказва моментално и след известно време обикновено се оправя и колата запалва до следващи път,когато всичкосе повтаря.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”